بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳

وضعیت رفع تعهد دلارهای ۲۸۵۰۰ تومانی از کدام دستگاه مطالبه شود؛ گمرک یا بانک مرکزی؟

با توجه به تجربیاتی که در ابتدای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به وجود آمد، این انتظار وجود دارد تا دستگاه‌های مسئول از جمله گمرک ایران و یا بانک مرکزی لیست کالاهایی که ارز ۲۸۵۰۰ دریافت و رفع تعهد ارزی خود را انجام دادند را منتشر کنند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۸ - ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 05
کد خبر: ۱۷۸۵۱۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  از اواخر زمستان سال 1401 بحث آغاز سیاست تخصیص ارز 28 هزار و 500 تومانی نیما برای کالاهای اساسی مطرح شد که به نظر می‌رسد دلیل این تصمیم نیز شرایط تورمی و کنترل قیمت کالاهای اساسی است.

 

با توجه به تجربه ارز 4200 تومانی و بحث‌های متعددی که در خصوص این ارز به وجود آمده بود این ضرورت وجود دارد تا لیست رفع تعهد ارزی به منظور شفافیت و جلوگیری از چالش‌های پیش آمده در خصوص ارز 4200 تومانی منتشر شود. نکته دیگری که وجود دارد دستگاه متولی انتشار این لیست است که باید در این مورد اقدام کند. در این بین به نظر می‌رسد که گمرک ایران و بانک مرکزی این لیست را در اختیار دارند و باید دید کدام یک مسئولیت این موضوع را می‌پذیرد.

 

لازم به ذکر است، یکی از ایراداتی که اجرای سیاست ارز 4200 تومانی داشت این بود که در ابتدا به کلیه کالاها تعلق گرفت و این موضوع سبب هدر رفت منابع ارزی کشور برای واردات کالاهای مصرفی شد. بنابراین درخواست انتشار لیست رفع تعهد ارزی از این جهت اهمیت دارد تا مشخص شود که چه کالاهایی ارز 28 هزار و 500 تومانی دریافت کرده‌اند و از تکرار تجربه اشکال در تخصیص ارز 4200 تومانی جلوگیری شود.

 

گفتنی است، بحث حذف ارز 4200 تومانی در بودجه سال 1400 مطرح شد اما با توجه به تبعات و تحمیل شوک تورمی این حذف منتفی شد. با این وجود مسئله حذف ارز ترجیحی مجددا در بودجه سال 1401 مطرح و به تصویب رسید. دولت به منظور فراهم کردن زیر ساخت‌های حذف ارز ترجیحی این اقدام را حدود سه ماه به تاخیر انداخت و از خرداد ماه این سیاست را اجرایی کرد.

 

پس از این اقدام دولت اعلام کرد مابه‌التفاوت حذف ارز ترجیحی را در قالب طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها به مردم پرداخت خواهد کرد و به این ترتیب یارانه ریالی ارز 4200 تومانی شد./ تسنیم

ارسال نظر