تصمیم اوپک پلاس آمریکا را عصبانی کرد-راهبرد معاصر

تصمیم اوپک پلاس آمریکا را عصبانی کرد

ائتلاف اوپک‌پلاس در اقدامی شگفت‌آور در روز یکشنبه اعلام کرد تولید خود را ۱.۱۶میلیون بشکه در روز پایین می‌آورد، بدین‌ترتیب کل کاهش تولید اوپک‌پلاس به ۳.۶۶میلیون بشکه در روز می‌رسد که برابر با ۳.۷درصد از تقاضای جهانی است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 03
کد خبر: ۱۷۸۰۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، عربستان و سایر تولیدکنندگان نفت ائتلاف اوپک‌پلاس در اقدامی شگفت‌آور در روز یکشنبه اعلام کردند تولید خود را 1.16 میلیون بشکه در روز پایین می‌آورند. تحلیلگران عقیده دارند این اقدام قیمت نفت را بلافاصله افزایش می‌دهد. آمریکا این کاهش تولید را غیرعاقلانه می‌داند.

 

بدین‌ترتیب کل کاهش تولید اوپک‌پلاس به 3.66 میلیون بشکه در روز می‌رسد که برابر با 3.7 درصد از تقاضای جهانی است.

 

خبر کاهش تولید اوپک‌پلاس یک روز قبل‌از اجلاس مجازی وزرای این ائتلاف اعلام شد. انتظار می‌رفت این ائتلاف در اجلاس امروز کاهش تولید 2میلیون بشکه‌ای خود را تا پایان سال جاری میلادی حفظ کند.

 

قیمت نفت در ماه گذشته به‌خاطر نگرانی در مورد کاهش تقاضا درنتیجه‌ بحران بانکی جهانی تا 70 دلار در هر بشکه پایین آمد که پایین‌ترین رقم طی 15 ماه گذشته بود، اما انتظار نمی‌رفت اوپک‌پلاس هیچ اقدامی در حمایت از بازار انجام دهد، چون قیمت نفت پس‌از آن تا 80 دلار در هر بشکه بالا آمده بود.

 

برخی تحلیلگران عقیده دارند این کاهش تولید قیمت نفت را 10 دلار در هر بشکه افزایش می‌دهد.

 

عربستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده اوپک اعلام کرد تولید خود را 500 هزار بشکه در روز پایین می‌آورد. وزیر انرژی عربستان گفت کاهش تولید داوطلبانه این کشور یک اقدام پیشگیرانه با هدف حمایت از ثبات بازار است.

 

ائتلاف اوپک‌پلاس در اکتبر سال گذشته میلادی تصمیم گرفت تولید خود را 2 میلیون بشکه در روز از ماه نوامبر تا پایان 2023 کاهش دهد، این اقدام اوپک‌پلاس باعث عصبانیت واشنگتن شد چون کاهش عرضه، قیمت نفت را افزایش داد.

 

آمریکا عقیده دارد دنیا به قیمت پایین نفت جهت حمایت از رشد اقتصادی و جلوگیری از کسب درآمد پوتین برای جنگ علیه اوکراین نیاز دارد. سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت: «به‌نظر ما این کاهش تولید در شرایط فعلی و با توجه به بی‌ثباتی بازار عاقلانه نیست».

 

این کاهش تولید داوطلبانه از ماه مه آغاز می‌شود و تا پایان سال جاری میلادی ادامه خواهد داشت. عراق طی یک بیانیه رسمی اعلام کرد تولید خود را 211 هزار بشکه در روز پایین می‌آورد. امارات 144 هزار بشکه در روز، کویت 128 هزار بشکه، عمان 40 هزار بشکه، الجزایر 48 هزار بشکه و قزاقستان 78 هزار بشکه در روز از تولید خود را کاهش خواهند داد.

 

روسیه هم اعلام کرد کاهش تولید 500هزار بشکه‌ای خود را تا پایان سال جاری میلادی ادامه خواهد داد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار