به گزارش راهبرد معاصر به نقل از روسیا الیوم، بدر الملا، وزیر نفت کویت امروز دوشنبه تاکید کرد که کاهش داوطلبانه تولید نفت از سوی کشورهای اوپک پلاس اقدامی پیشگیرانه برای حمایت از ثبات بازار در بحبوحه تحولات و شرایط اقتصاد جهانی و تأثیرات شتابان آن است.
وزیر کویتی این سخنان را در اظهاراتی خبری پس از چهل و هشتمین نشست کمیته مشترک وزیران برای نظارت بر تولید اوپک پلاس که امروز دوشنبه از طریق فناوری ویدئویی برگزار شد، بیان کرد.
الملا افزود: از جمله تحولات مربوط به اقتصاد جهانی را می توان سرعت افزایش نرخ بهره جهانی، سطح بدهیهای جهانی، بحران بانکی و تحولات ژئوپلیتیکی و اوپک پلاس بر حمایت از ثبات بازارهای نفت متمرکز شده است.
وی اظهار داشت: اوپک پلاس به سیاست کاهش دو میلیون بشکهای تولید تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه میدهد، تصمیمی که در سی و سومین نشست وزیران اوپک پلاس در پنجم اکتبر ۲۰۲۲ اتخاذ شده است.
وی از ابتکار کشورهای شریک در کاهش داوطلبانه بر اساس توافق اوپک پلاس که از ماه می آینده تا پایان سال ۲۰۲۳ اجرایی می شود، تمجید کرد.
روسیه و هشت کشور عضو اوپک پلاس روز یکشنبه به طور همزمان و غیرمنتظره از کاهش بیشتر تولید نفت به میزان حدود ۱.۶۵ میلیون بشکه در روز از ماه آینده برای ایجاد ثبات در بازار جهانی انرژی خبر دادند.
کاهش داوطلبانه تولید نفت توسط این کشورها در ماه می سال ۲۰۲۳ آغاز خواهد شد و تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. این حرکت منجر به افزایش فوری پنج درصدی قیمت طلای سیاه شد.
در همین حال کاخ سفید امروز دوشنبه تصمیم کشورهای اوپک پلاس برای کاهش فوری تولید نفت را غیر منطقی خواند.
شبکه آمریکایی «سی ان بی سی» به نقل از سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در بیانیه ای افزود که خبرها برای کاهش تولید نفت با توجه به وضعیت ابهام در بازار منطقی نیست.
در همین راستا روسیه، یکی از اعضای اوپک پلاس روز یکشنبه اعلام کرد که کاهش داوطلبانه 500 هزار بشکه ای را تا پایان سال 2023 تمدید خواهد کرد.
عربستان سعودی، بزرگترین تولیدکننده اوپک، نیز برای حفظ ثبات بازار نفت، تولید خود را ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش میدهد؛ علاوه بر اینکه کاهش ۱۴۴ هزار بشکه ای امارات، ۲۱۱ هزار بشکهای عراق، ۱۲۸ هزار بشکهای کویت، ۷۸ هزار بشکه ای قزاقستان، ۴۰ هزار بشکه ای عمان و ۴۸ هزار بشکه ای الجزائر نیز اعلام شده است.
خبرگزاری عربستان سعودی (واس) نیز به نقل از یک مقام وزارت انرژی این کشور اعلام کرد که کاهش تولید در ماه مه آغاز خواهد شد و تا پایان سال 2023 ادامه دارد.
در اکتبر گذشته هم اوپک پلاس از توافق بر سر کاهش دو میلیون بشکه در روز اعضای خود درباره تولید نفت خبر داد که بزرگترین کاهش از ابتدای شیوع بیماری همه گیر و معادل حدود ۲ درصد از تقاضای جهانی نفت بود و این امر واشنگتن را خشمگین کرد، زیرا کاهش عرضه منجر به افزایش قیمت نفت شد.
ایالات متحده استدلال می کند که جهان به قیمت های پایین نفت نیاز دارد، زیرا قیمت های بالاتر می تواند به رشد اقتصادی آسیب برساند و به کشورهای تولید کننده نفت که از سوی آمریکا تحریم هستند، کمک کند.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه نیز امروز دوشنبه اعلام کرد که کمیته نظارت وزرای اوپک پلاس با کاهش بیشتر تولید نفت که دیروز توسط کشورهای عضو این گروه اعلام شد موافقت کرد و این اقدام مهمی است.
نواک امروز در یک مصاحبه تلویزیونی درباره تصمیم کشورهای عضو اوپک پلاس برای اجرای کاهش داوطلبانه از ماه آینده گفت: مایلم به طور ویژه اشاره کنم که این یک کاهش تولید داوطلبانه و اضافی است وافزون بر اقداماتی است که در اکتبر سال برای کاهش دو میلیون بشکه ای تولید نفت تا پایان سال ۲۰۲۳ اتخاذ شد.
وی افزود: این تصمیمات برای کاهش تولید، مورد توجه قرار گرفت و در جلسه کمیته نظارت وزیران اوپک پلاس به عنوان اقدامات بسیار مهم و ضروری در حال حاضر به منظور ایجاد ثبات در بازار به تصویب رسید./ فارس