به گزارش راهبرد معاصر، علی دارابى با بیان اینکه سنت گلابگیری در ایران با نام پیامبر گرامى اسلام، حضرت محمد(ص) مزین شده است و گلهای محمدى همه ساله در اردیبهشت ماه چیده و بر اساس و شیوه سنتى گلابگیرى میشوند، گفت: گلابگیری سنتی در بسیاری از استانهاى کشور به عنوان یک میراث ناملموس فرهنگى، زنده و جاری است و سنتهای اجتماعى و فرهنگى ارزشمندى وابسته به این عنصر است.
وی در ادامه اظهار کرد: علاوه بر پرونده گلابگیری سنتی، ایران 2 پرونده جشن مهرگان و هنر ساختن و نواختن ساز رباب را نیز به صورت چند ملیتی در سال جاری برای یونسکو ارسال کرده است.
مطابق صحبتهای معاون میراث فرهنگى، پرونده جشن مهرگان به صورت مشترک با کشور تاجیکستان و پرونده هنر ساختن و نواختن رباب به صورت مشترک با کشورهاى تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان پس از انجام اصلاحات و تکمیل مدارکی که مورد نظر برای ثبت بوده، دوباره برای یونسکو ارسال شده است.
این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: این 3 پرونده برای آذرماه 1403در دستور کار کمیته میراث فرهنگی ناملموس یونسکو قرار خواهد گرفت و ایران برای آذرماه سال جاری، چهار پرونده میراث ناملموس زیارت رضوی، سنت افطاری، هنر تذهیب و جشن سده را در دستور کار کمیته میراث فرهنگى ناملموس یونسکو دارد./ تسنیم