به گزارش راهبرد معاصر، قیمت نفت پس از دو روز افزایش قیمت، امروز به علت نگرانی سرمایهگذاران در مورد رکود در آمریکا و تقاضای ضعیف برای نفت، کاهش یافت.
هر بشکه نفت برنت با 25 سنت کاهش 87.08 دلار معامله شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 14 سنت کاهش 83.12 دلار فروخته شد.
با آرام شدن تورم که امید به توقف افزایش نرخ بهره را تقویت کرد، هر دو شاخص نفتی در روز چهارشنبه 2 درصد افزایش یافتند و به بالاترین میزان در بیش از یک ماه گذشته رسیدند.
با این حال، سیاستهای انقباضی که نرخ بهره را به بالاترین سطح از سال 2007 رسانده بود، این نگرانی را ایجاد کرد که تمرکز فدرال رزرو بر مهار تورم ممکن است، رشد اقتصادی و تقاضای آتی نفت در بزرگترین مصرفکننده نفت جهان را کاهش دهد.
فدرال رزرو به دنبال سقوط بخش بانکداری یک رکود خفیف را در پایان سال پیشبینی کردهاند.
توشیتاکا تازاوا، تحلیلگر بازار گفت: «این افزایش قیمت به علت نگرانی در مورد رکود احتمالی آمریکا که تقاضا برای نفت را تضعیف خواهد کرد، متوقف شد.»
وی افزود: نفت خام آمریکا به بالای 83 دلار در هر بشکه رسیده است که نزدیک به بالاترین سقف فنی از اواخر ماه دسامبر است و این امر سرمایهگذاران را محتاط کرده است.
بازارها در روز چهارشنبه نسبت به افزایش اندک ذخایر نفت آمریکا بیتفاوت بودند و آن را تا حدی به آزادسازی نفت از ذخایر اضطراری آمریکا توسط کنگره و کاهش صادرات در ابتدای ماه نسبت دادند.
اداره اطلاعات انرژی روز چهارشنبه اعلام کرد، ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته 597 هزار بشکه افزایش یافته، این در حالی که است که تحلیلگران کاهش 600 هزار بشکهای را پیشبینی کرده بودند. در عین حال، ذخایر بنزین و فراوردههای نفتی کمتر از انتظار کاهش یافت.
جنیفر گرانهلم، وزیر انرژی آمریکا روز چهارشنبه گفت، دولت بایدن قصد دارد به زودی ذخایر استراتژیک نفت این کشور را دوباره پر کند و امیدوار است این کار را با قیمتهای پایینتر نفت انجام دهد. با این حال، توافق اوپک پلاس در دو هفته گذشته همچنان قیمت نفت را بالا نگه داشته است.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بینالمللی انرژی نیز گفت، در نتیجه این تصمیم، بازار جهانی نفت در نیمه دوم سال 2023 میتواند شاهد کمی عرضه باشد که قیمتها را بالاتر خواهد برد.
در عین حال گفته میشود، روسیه نیز میزان تولید نفت خود را بیش از مقداری که متعهد شده بود در ماه مارس کاهش دهد، کم کرده است.
یک منبع مطلع در وزارت انرژی روسیه گفت، مسکو تولید نفت خود را در ماه مارس 40 درصد بیشتر از آنچه قبلا اعلام شده بود، کاهش داده است.
این درحالی است که روسیه در ماه فوریه متعهد شده بود تا از ماه مارس به صورت داوطلبانه، میزان تولید خود را 500 هزار بشکه در روز کاهش دهد. این کاهش تولید به عنوان بخشی از اقدامات تلافی جویانه علیه تحریم ها و تعیین سقف قیمتی 60 دلاری برای نفت روسیه بود.
از زمانی که اتحادیه اروپا و گروه هفت شروع به بحث در مورد سقف قیمت صادرات روسیه کردند، روسیه بارها نسبت به کاهش احتمالی تولید هشدار داده و این اقدامات را «مداخله در روابط بازار و گسترش سیاستهای مخرب انرژی» غرب خوانده است./ فارس