سفیر سوئد در مسکو: استکهلم به «اینستکس» می‌پیوندد-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

سفیر سوئد در مسکو: استکهلم به «اینستکس» می‌پیوندد

سفیر سوئد در روسیه اعلام کرد کشورش قصد پیوستن به ساز و کار تعاملات مالی با ایران یا همان اینستکس را دارد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۲ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 31
کد خبر: ۱۸۰۰۳

به گزارش راهبرد معاصر ، ،‌ «پیتر اریکسون» سفیر سوئد در روسیه از اعلام آمادگی کشور خود برای پیوستن به ساز و کار تعاملات مالی اروپا با ایران تحت عنوان «اینستکس» خبر داد.

 

شبکه المیادین گزارش کرد، وی در خصوص پیوستن کشورش به اینستکس گفت: «سوئد قصد دارد به ساز و کار تعاملات مالی با ایران (اینستکس) بپیوندد».

 

به دنبال خروج دولت ترامپ از برجام علیرغم پایبندی تهران به مفاد این توافق هسته‌ای، کشورهای اروپایی آلمان،‌فرانسه و انگلیس در بهمن‌ ماه سال گذشته، اینستکس را برای بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی برجام ثبت کردند.

 

پاریس میزبان اینستکس یا همان «ابزار پشتیبان مبادلات تجاری» شد و «پر فیشر» بانکدار آلمانی هم مسئولیت آن را بر عهده گرفت. انگلیس هم رئیس هیأت نظارت شد و مقرر شد از هر کدام از این کشورها یک نفر از وزارت امور خارجه حضور داشته باشند و گفته شد که دیگر کشورهای اروپایی هم می‌توانند به این سازوکار بپیوندند.

 

اینستکس یا همان «ساحات» بین واردات و صادرات به اروپا یک تهاتر پولی ایجاد می‌کند و پول وارد کننده را به صادر کننده می‌دهد. در حقیقت اینستکس و شرکت متناظر ایرانی به عنوان نهادهای واسط برای تسویه حساب شرکت‌های بدهکار و بستانکار در دو طرف عمل خواهند کرد. بر این اساس، در ساختار اینستکس پولی جا به جا نمی‌شود.

 

پیش از این هفت کشور اروپایی اتریش، بلژیک، فنلاند، هلند، اسلوونی، اسپانیا و سوئد ضمن حمایت از برجام آمادگی خود را برای پیوستن به اینستکس را اعلام کرده بودند.

 

در بیانیه این کشورها آمده بود: «با آگاهی از اینکه اجرای بخش‌های اقتصادی این توافق با مشکلاتی روبرو شده است ما با فرانسه، آلمان و انگلیس و دیگر سازمان‌ها و کمیسیون اروپایی برای ایجاد کانالی که تبادلات مالی با ایران را تسهیل کند همکاری خواهیم کرد.»

منبع:فارس

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار