کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد مقام آمریکایی: پیشرفت بسیار خوبی در دور دوم مذاکرات داشتیم

وزارت خارجه آمریکا: توافق ایران و عربستان لحظه‌ای بسیار مهم است

«باربارا لیف»، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک توافق جدید میان ایران و عربستان سعودی را «لحظه‌ای بسیار مهم» توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۰ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 17
کد خبر: ۱۸۰۱۵۵

به گزارش راهبرد معاصر لیف در مصاحبه‌ای با نشنال گفت توافق میان ایران و عربستان، «تنش‌زدایی است نه مصالحه یا صلح.» او در ادامه گفت: «این توافق برای احیای رابطه‌ای صورت گرفت که تا زمان حوادث ژانویه وجود داشتند.»

این مقام آمریکایی در ادامه تصریح کرد: «اما به نظر می‌رسد این توافق نشانه‌ای از حرکت به سمت تنش‌زدایی‌های گسترده‌تر باشد.»

مقام‌های دولت آمریکا در محافل علنی از توافق ایران و عربستان سعودی حمایت کرده‌اند. با وجود این، برخی گزارش‌ها حاکی است اعضای دولت «جو بایدن» در محافل پشت‌پرده نارضایتی‌هایشان را از آن، به ویژه از اینکه توافق با تسهیل‌گری چین انجام شده ابراز کرده‌اند.

لیف مدعی شد از زمانی که دولت جو بایدن روی کار آمده «چه در محافل علنی و چه در محافل خصوصی از تنش‌زدایی حمایت کرده‌اند.»

وی همچنین ادعا کرد که آمریکا فعالانه سعودی‌ها را به تعامل با ایرانی‌ها ترغیب کرد. او گفت: «بعد از بیش از دو سال تلاش به نظر می‌رسد که ان لحظه فرا رسیده است.»

مقام آمریکایی اضافه کرد که قبل از دیدار مقام‌های ایران و عربستان سعودی در پکن چندین دور گفت‌وگو در بغداد و مسقط انجام شده بود.

او در ادامه تأکید کرد: «ما فکر می‌کنیم که این اتفاق بسیار خوبی است، اگر-و این یک اگر بزرگ است- ایران به این تعهدات پایبند بماند. در آن صورت، این توافق گشایش خواهد بود و گشایش بسیار قابل‌توجهی خواهد بود.»

بسیاری از کارشناسان حصول توافق میان ایران و عربستان در پکن، پایتخت چین را نشانه‌ای از کاهش نفوذ آمریکا و سرآغاز دوران جدیدی از روابط بین‌المللی دانسته‌اند.

باربار لیف، همانند سایر مقام‌های دولت بایدن تلاش کرده این موضوع را کم‌اهمیت جلوه دهد. او گفت چین تنها میزبان این توافق بوده نه عامل تسهیل‌گر آن./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار