نظرسنجی جدید| بیشتر آمریکایی‌ها خواستار اجتناب از درگیری با ایران هستند-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

نظرسنجی جدید| بیشتر آمریکایی‌ها خواستار اجتناب از درگیری با ایران هستند

تحقیقات افکارسنجی جدید در آمریکا نشان می‌دهد که حدود نیمی از افکار عمومی این کشور خواستار اجتناب از درگیری نظامی با ایران هستند اما برنامه هسته‌ای ایران را تهدیدی برای خود می‌دانند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۳ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 02
کد خبر: ۱۸۰۹۶

به گزارش راهبرد معاصر ، در حالی که مقامات آمریکایی به‌طور فزاینده‌ای در تلاش هستند تا افکار عمومی این کشور و جهانیان را با ادعاهای خود علیه جمهوری اسلامی ایران فریب دهند اما تحقیقات جدید نشان از اختلاف نظر گسترده آمریکایی‌ها با سران خود در این موضوع دارد.

 

نظرسنجی جدید موسسه تحقیقاتی «پیو» نشان می‌دهد که بیشتر آمریکایی‌ها با رویکرد کنونی کاخ سفید در قبال برنامه هسته‌ای ایران و تنش‌زایی‌های اخیر در منطقه خلیج فارس مخالف هستند. بر این اساس، ۴۹ درصد از شرکت‌کنندگان در این مطالعه بر لزوم اجتناب از تقابل نظامی با ایران تاکید کردند. این در حالی است که ۴۴ درصد آمریکایی‌ها خواستار پاسخ محکم به ایران هستند.

 

از طرفی شکاف در افکار عمومی آمریکا، زمانی که بحث جناحی به میان می‌آید، عمق بیشتری به خود می‌گیرد. آمریکایی‌های عضو حزب دموکرات با نسبت ۷۱ درصد به ۲۳ درصد، خواستار اجتناب از درگیری با ایران بوده و این در حالی است که جمهوری‌خواهان با نسبت ۶۸ درصد به ۲۵ درصد خواستار پاسخ قاطع واشنگتن به تهران هستند.

 

این در حالی است که بعد از اتهام‌زنی‌های گسترده مقامات کاخ سفید از «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تا «مایک پامپئو» وزیر خارجه و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی این کشور علیه ایران و ادعای وجود برنامه هسته‌ای مخفی برای رسیدن به سلاح اتمی، اذهان مردم آمریکا نیز با تغییر محسوس نسبت به دو سال پیش (۲۰۱۷) از این موضوع احساس نگرانی می‌کنند.

 

طبق نظرسنجی پیو، ۵۷ درصد آمریکایی‌ها در حال حاضر برنامه هسته‌ای ایران را تهدید بزرگی علیه کشور خود می‌داند، که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۷ حدود چهار درصد رشد داشته است.

همچنین درپی آغاز جنگ تجاری ترامپ علیه پکن، مردم ایالات متحده بیش از پیش قدرت و نفود چین در عرصه اقتصاد جهانی را تهدیدی برای خود قلمداد می‌کنند. (۵۴ درصد)

 

دیدگاه‌ها درخصوص روسیه نیز تا حدودی با سپهر سیاسی دیرینه حاکم بر دولت آمریکا در تضاد است. فقط ۲۶ درصد از رای‌دهندگان در این نظرسنجی می‌گویند که روسیه دشمن واقعی آمریکا است اما حدود ۴۴ درصد معتقدند که روسیه تنها یک مشکل جدی برای آنها حساب می‌شود نه دشمن واقعی. ۲۶ درصد دیگر نیز روسیه را به‌عنوان یک مشکل نمی‌دانند.

 

ضعف عملکرد دولت ترامپ در حوزه سیاست خارجی (مانند خروج از معاهده‌های مختلف بین‌المللی از جمله توافق هسته‌ای ایران و توافق تغییرات اقلیمی پاریس) نیز باعث شده که اکثر آمریکایی‌ها بگویند که بهتر است او روی موضوعات داخلی تمرکز کند و در روند سیاست خارجی دولت‌های پیشین آمریکا تغییری ایجاد نکند.

 

این مسئله در حالت جناحی نیز تفاوتی ندارد و به‌طور کلی ۶۹ درصد از مردم آمریکا خواستار عدم دخالت ترامپ در سیاست خارجی و تمرکز وی بر روی مشکلات داخلی این کشور هستند.

 

این در حالی است که دولت ترامپ با تصمیم جدیدی که روز گذشته (پنجشنبه) در اعمال تحریم بر «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران گرفت، انتقادات گسترده و واکنش‌های منفی بین‌المللی را متوجه سیاست خارجی خود ساخت (+). در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا آمده است، به دلیل اینکه ظریف اقداماتی را مستقیم یا مستقیم، به دستور یا به نیابت از مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران انجام داده در لیست تحریمی دفتر کنترل دارایی‌های این وزارتخانه موسوم به «افراد و ملیت‌های مسدود شده» قرار گرفته است.

منبع : فارس

ارسال نظر