به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دنیا لحظهای منحصر به فرد را تجربه میکند، زیرا از مرحله اقتصاد صنعتی به اقتصادی که در قالب مجموعه ای از فناوریها تعریف میشود، حرکت کرده و یکی از این فناوریها، «بلاک چین» است که ارزهای دیجیتال عمدتاً بر مبنای آن هستند.
ارزهای دیجیتال در حال حاضر وارد جنبه های مختلف زندگی ما شده اند و دیگر مفهومی ناشناخته نیستند، بلکه در بسیاری از کشورهای جهان رایج ترین و محبوب ترین به شمار می روند. برای سوددهی زمان انتظار دارند، ممکن است برای سرمایه گذار خسارت داشته باشد و عملکردش درست مانند سرمایه گذاری در نفت و طلا است، با این تفاوت که به وسیله رمزگذاری دیجیتالی کار می کنند و می توانید از آن برای اعتبارسنجی و تضمین اعتبار تراکنش ها استفاده کنید. این ارزها مبتنی بر فناوری بلاک چین هستند که رکوردی مشترک از تمام تراکنشهای انجامشده ارائه و امنیت شبکه و یکپارچگی عملیات اقتصادی را حفظ میکند.
ابعاد مثبت ارزهای دیجیتال:
جنبه های منفی ارزهای دیجیتال:
فناوری بلاک چین مکانیسم مدیریت پایگاه داده پیشرفته است که اشتراک گذاری شفاف اطلاعات را در شبکه تجاری امکان پذیر می کند. این فناوری دادهها را در بلوکهای متصل به هم در زنجیره ذخیره و به طور موقت سازگار میکند که بدون رضایت همه اعضای شبکه قابل حذف یا تغییر نیستند.
این ارزها مبتنی بر فناوری بلاک چین هستند که رکوردی مشترک از تمام تراکنشهای انجامشده ارائه و امنیت شبکه و یکپارچگی عملیات اقتصادی را حفظ میکند
از فناوری بلاک چین می توان برای ایجاد دفتر کل غیرقابل تغییر یا هک استفاده و نیز سفارشات، پرداخت ها، حساب ها و سایر تراکنش ها را به دقت ردیابی کرد. این ساختار همچنین دارای مکانیسمهای داخلی است که از آن در برابر ورود تراکنشهای غیرمجاز محافظت و به ایجاد ثبات در نمای مشترک این تراکنشها کمک میکند.
به طور خلاصه، فناوری بلاک چین مکانیزمی قابل اعتماد و مؤثر برای مدیریت شفاف و تبادل داده در شبکه های تجاری است که امکان سازماندهی و شفافیت بهتر فرآیندهای مختلف را فراهم می کند.
به طور کلی چند کشور در زمینه توسعه ارزهای دیجیتال فعالیت می کنند که عبارتند از:
چین: چین در حال توسعه ارز دیجیتال ملی خود به نام «یوآن دیجیتال» است و در حال حاضر در بسیاری از شهرها آزمایشهایی در مقیاس بزرگ انجام میدهد.
سوئیس: سوئیس در حال توسعه ارز دیجیتال ملی خود، «فرانک دیجیتال» است و بانک ملی سوئیس در حال تحقیق در زمینه فناوری های بلاک چین برای ارزهای دیجیتال است.
امارات: امارات در حال کار بر روی توسعه ارز دیجیتال ملی خود، «درهم دیجیتال» و آزمایش عملی برای استفاده در برخی تراکنش های بانکی انجام داده است.
سوئد: این کشور در حال توسعه ارز دیجیتال ملی خود به نام «کرون دیجیتال» است و بانک های سوئد در حال ارزیابی استفاده بالقوه از فناوری دیجیتال در بخش مالی هستند.
تونس: تونس در حال توسعه ارز دیجیتال ملی خود به نام «دینار دیجیتال» است و در حال حاضر آزمایشهایی را در مقیاس محدود برای استفاده در برخی تراکنشهای تجاری انجام میدهد.
این موارد نمونه ای از کشورهایی هستند که ارزهای دیجیتال ملی خود را توسعه می دهند و احتمالاً در آینده شاهد اتخاذ این روند در کشورهای بیشتری خواهیم بود.
کشورهایی نیز به طور کامل یا جزئی با معرفی ارزهای دیجیتال مخالف هستند، ازجمله:
کشورهای دیگری نیز وجود دارند که نگرش محافظه کارانه ای نسبت به ارزهای دیجیتال اتخاذ می کنند و آن را خطر مالی بالایی می دانند و برای تنظیم دقیق استفاده از آن تلاش می کنند.