رئیس جمهور چین «شخصا» در مذاکرات ایران و عربستان نقش‌آفرینی کرد-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

رئیس جمهور چین «شخصا» در مذاکرات ایران و عربستان نقش‌آفرینی کرد

یک دیپلمات ارشد چینی می‌گوید که در مذاکرات ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان، رئیس جمهور چین شخصا نقشی کلیدی ایفا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 01
کد خبر: ۱۸۱۹۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، وانگ دی، مدیر معاونت وزارت خارجه چین در امور غرب آسیا و آفریقای شمالی می‌گوید که در جریان مذاکرات منتهی به ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان، شی‌ جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به شخصه نقشی مهم در متقاعد کردن طرفین ایفا کرده است.

 

وانگ دی در گفت‌وگو با یک نشریه دولتی چین گفت: جین‌پینگ شخصا رهبران دو کشور را متقاعد و از ایران و عربستان را به عنوان دو کشور همسایه، در راستای توسعه روابط دوستانه تشویق و حمایت کرد.

 

وانگ اضافه کرد که تلاش‌های پکن در راستای توسعه ثبات منطقه‌ای در خاورمیانه در برهه‌ای صورت گرفت که «برخی کشورهای بزرگ خارج از منطقه به بی‌ثباتی درازمدت دامن زده بودند» و به باور وی، این کار را با هدف «منافع شخصی» انجام می‌دادند.

 

وی همچنین تاکید کرد که پکن همواره یک «میانجی عادل» بوده و همچنان به «توسعه‌دهنده صلح و ثبات در خاورمیانه ادامه خواهد داد.»

 

مذاکرات بین تهران و ریاض از آن جهت حائز اهمیت بود که آمریکا در آن نقشی نداشت؛ کشوری که حدود ۷۵ سال است در این منطقه یک بازیگر دیپلماتیک مهم به شمار می‌رود.

 

توافق ماه گذشته ایران و عربستان که با میانجی‌گری چین حاصل شد، یکی از پیروزی‌های مهم سیاست خارجی چین محسوب می‌شود. این توافق همچنین به آغاز مذاکرات صلح از سوی ریاض با هدف پایان بخشیدن به جنگ هشت ساله یمن، منجر شد. اولیور جان، عضو اندیشکده «نفوذ خاورمیانه/Middle East Influence» مستقر در واشنگتن، می‌گوید که توافق ایران و عربستان، همچنین دال بر این بود که چین با تکیه بر نفوذ اقتصادی، «اعتبار دیپلماتیک» خود در منطقه را تقویت و جای پای خود را محکم کرده است.

 

ایران و عربستان پس از حصول توافق، اعلام کردند که سفارتخانه‌های متبوع خود را برای نخستین بار پس از هفت سال بازگشایی می‌کنند.

 

وانگ همچنین گفت که پکن برای حل مساله فلسطین و اسرائیل، طرحی پیشنهاد کرده و کین گانگ، وزیر خارجه پکن هم این ماه تاکید کرد که چین در این مساله هم می‌توان نقشی فعال به عنوان میانجی بازی کند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار