دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

رئیس جمهور چین «شخصا» در مذاکرات ایران و عربستان نقش‌آفرینی کرد

رئیس جمهور چین «شخصا» در مذاکرات ایران و عربستان نقش‌آفرینی کرد یک دیپلمات ارشد چینی می‌گوید که در مذاکرات ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان، رئیس جمهور چین شخصا نقشی کلیدی ایفا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 01
کد خبر: ۱۸۱۹۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، وانگ دی، مدیر معاونت وزارت خارجه چین در امور غرب آسیا و آفریقای شمالی می‌گوید که در جریان مذاکرات منتهی به ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان، شی‌ جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به شخصه نقشی مهم در متقاعد کردن طرفین ایفا کرده است.

 

وانگ دی در گفت‌وگو با یک نشریه دولتی چین گفت: جین‌پینگ شخصا رهبران دو کشور را متقاعد و از ایران و عربستان را به عنوان دو کشور همسایه، در راستای توسعه روابط دوستانه تشویق و حمایت کرد.

 

وانگ اضافه کرد که تلاش‌های پکن در راستای توسعه ثبات منطقه‌ای در خاورمیانه در برهه‌ای صورت گرفت که «برخی کشورهای بزرگ خارج از منطقه به بی‌ثباتی درازمدت دامن زده بودند» و به باور وی، این کار را با هدف «منافع شخصی» انجام می‌دادند.

 

وی همچنین تاکید کرد که پکن همواره یک «میانجی عادل» بوده و همچنان به «توسعه‌دهنده صلح و ثبات در خاورمیانه ادامه خواهد داد.»

 

مذاکرات بین تهران و ریاض از آن جهت حائز اهمیت بود که آمریکا در آن نقشی نداشت؛ کشوری که حدود ۷۵ سال است در این منطقه یک بازیگر دیپلماتیک مهم به شمار می‌رود.

 

توافق ماه گذشته ایران و عربستان که با میانجی‌گری چین حاصل شد، یکی از پیروزی‌های مهم سیاست خارجی چین محسوب می‌شود. این توافق همچنین به آغاز مذاکرات صلح از سوی ریاض با هدف پایان بخشیدن به جنگ هشت ساله یمن، منجر شد. اولیور جان، عضو اندیشکده «نفوذ خاورمیانه/Middle East Influence» مستقر در واشنگتن، می‌گوید که توافق ایران و عربستان، همچنین دال بر این بود که چین با تکیه بر نفوذ اقتصادی، «اعتبار دیپلماتیک» خود در منطقه را تقویت و جای پای خود را محکم کرده است.

 

ایران و عربستان پس از حصول توافق، اعلام کردند که سفارتخانه‌های متبوع خود را برای نخستین بار پس از هفت سال بازگشایی می‌کنند.

 

وانگ همچنین گفت که پکن برای حل مساله فلسطین و اسرائیل، طرحی پیشنهاد کرده و کین گانگ، وزیر خارجه پکن هم این ماه تاکید کرد که چین در این مساله هم می‌توان نقشی فعال به عنوان میانجی بازی کند./ مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار