زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم  «کش پاتل» مدیر اف‌بی‌آی شد حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده‌ایم لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن زلنسکی: با فرستاده ترامپ ملاقات سازنده‌ای داشتم گفت‌وگوی تلفنی پوتین با ولیعهد عربستان سعودی دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در دیدار با سرلشکر باقری: ایران خانه مقاومت است

رئیس جمهور چین «شخصا» در مذاکرات ایران و عربستان نقش‌آفرینی کرد

یک دیپلمات ارشد چینی می‌گوید که در مذاکرات ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان، رئیس جمهور چین شخصا نقشی کلیدی ایفا کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 01
کد خبر: ۱۸۱۹۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، وانگ دی، مدیر معاونت وزارت خارجه چین در امور غرب آسیا و آفریقای شمالی می‌گوید که در جریان مذاکرات منتهی به ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان، شی‌ جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به شخصه نقشی مهم در متقاعد کردن طرفین ایفا کرده است.

 

وانگ دی در گفت‌وگو با یک نشریه دولتی چین گفت: جین‌پینگ شخصا رهبران دو کشور را متقاعد و از ایران و عربستان را به عنوان دو کشور همسایه، در راستای توسعه روابط دوستانه تشویق و حمایت کرد.

 

وانگ اضافه کرد که تلاش‌های پکن در راستای توسعه ثبات منطقه‌ای در خاورمیانه در برهه‌ای صورت گرفت که «برخی کشورهای بزرگ خارج از منطقه به بی‌ثباتی درازمدت دامن زده بودند» و به باور وی، این کار را با هدف «منافع شخصی» انجام می‌دادند.

 

وی همچنین تاکید کرد که پکن همواره یک «میانجی عادل» بوده و همچنان به «توسعه‌دهنده صلح و ثبات در خاورمیانه ادامه خواهد داد.»

 

مذاکرات بین تهران و ریاض از آن جهت حائز اهمیت بود که آمریکا در آن نقشی نداشت؛ کشوری که حدود ۷۵ سال است در این منطقه یک بازیگر دیپلماتیک مهم به شمار می‌رود.

 

توافق ماه گذشته ایران و عربستان که با میانجی‌گری چین حاصل شد، یکی از پیروزی‌های مهم سیاست خارجی چین محسوب می‌شود. این توافق همچنین به آغاز مذاکرات صلح از سوی ریاض با هدف پایان بخشیدن به جنگ هشت ساله یمن، منجر شد. اولیور جان، عضو اندیشکده «نفوذ خاورمیانه/Middle East Influence» مستقر در واشنگتن، می‌گوید که توافق ایران و عربستان، همچنین دال بر این بود که چین با تکیه بر نفوذ اقتصادی، «اعتبار دیپلماتیک» خود در منطقه را تقویت و جای پای خود را محکم کرده است.

 

ایران و عربستان پس از حصول توافق، اعلام کردند که سفارتخانه‌های متبوع خود را برای نخستین بار پس از هفت سال بازگشایی می‌کنند.

 

وانگ همچنین گفت که پکن برای حل مساله فلسطین و اسرائیل، طرحی پیشنهاد کرده و کین گانگ، وزیر خارجه پکن هم این ماه تاکید کرد که چین در این مساله هم می‌توان نقشی فعال به عنوان میانجی بازی کند./ مهر

ارسال نظر