به گزارش راهبرد معاصر این روزنامه انگلیسی در گزارش خود نوشت: «در حالی که کویت و قطر با هرگونه آشتی با سوریه مخالف هستند اما تعدادی از کشورهای عربی نظیر عربستان سعودی، اردن، عراق و مصر آمادگی خود برای مذاکرات با دمشق را ابراز داشتهاند».
یک مقام سعودی نیز به فایننشال تایمز گفته است: «فکر نمیکنم پیش از احیای روابط با ایران میتوانستیم با دمشق ارتباط برقرار کنیم».
این مقام سعودی اضافه کرد: «ایجاد کانال گفتوگو با سوریه به معنای آن نیست که تمامی موضوعات با این کشور حل شده اما بدون این کانال نمیتوانیم درباره آن چیزی که میخواهیم با دمشق مذاکره کنیم».
نشست مشورتی کشورهای عربی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، چهاردهم آوریل در جده با حضور نمایندگان و مقامات نُه کشور برگزار شده بود که پس از صدور یک بیانیه خاتمه یافت.
در بیانیه پایانی و مشترک این نشست مشورتی که روز بعد، (شنبه، پانزدهم آوریل) منتشر شد، تاکید شده بود کشورهای اردن، مصر و عراق به همراه اعضای شورای همکاری خلیج فارس بر تمامیت ارضی سوریه تاکید و خواستار بازگشت آن به جمع کشورهای عربی هستند.
یک هفته بعد از صدور این بیانیه، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی پس از ۱۲سال وارد دمشق، پایتخت سوریه شد و با «بشار اسد» رئیسجمهور این کشور و سایر مقامات سوری دیدار کرد. او در دیدار با اسد گفته بود که ریاض بر حفظ تمامیت ارضی، هویت عربی و امنیت سوریه وحل بحران این کشور از طریق راهکار سیاسی تأکید دارد./فارس