به گزارش معاصر، پس از رسوایی فساد پیرامون اوا کایلی، معاون پارلمان اتحادیه اروپا، حالا مشکلات جدیدی در بروکسل در راه است. بر اساس گزارش چندین رسانه غربی صندوقی که عمدتاً با پول مالیات دهندگان تأمین می شود، به بیش از 900 نماینده پارلمان اروپا وعده بازنشستگی تکمیلی مجلل را داده است.
در نظر گرفتن حقوق بازنشستگی اضافی برای نمایندگان پارلمان اروپا از صندوقی که سال ها پیش تأسیس شده بود و با پول مالیات دهندگان تامین می شود باعث عدم درک و انتقادهای شدیدی از طرف گروه های مختلف شده است. این خبر را Investigate Europe با همکاری "Tagesspiegel" گزارش کرده است. بر این اساس بیش از 900 نماینده سابق و فعلی پارلمان اروپا مستحق پرداخت های اضافی گاهی بیش از 3000 یورو در ماه هستند - علاوه بر حقوق بازنشستگی که به هر حال به عنوان نماینده پارلمان اروپا دریافت می کنند. بر اساس این گزارش، 15 نماینده سابق پارلمان اروپا از آلمان، از جمله الکساندر گراف لامبسدورف، سفیر منتخب در مسکو، در میان ذینفعان نیز حضور دارند.
این روزنامه گزارش می دهد که این صندوق پیش از این تنها برای دو سال، یک مستمری اضافی را تضمین کرده است. بر اساس این گزارش، اما این صندوق با کسری بیش از 300 میلیون یورویی در پرداخت حقوق بازنشستگی تهدید می شود که قرار است با پول مالیات دهندگان پوشش داده شود.
گونتر کریچبام، رئیس قدیمی کمیته اروپایی مربوطه به "تاگس اشپیگل" گفت که این افشاگری باعث شد اومتحیر شود. این سیاستمدار حزب دموکرت مسیحی گفت: نمی توان به مردم اعلام کرد که چنین مستمری اضافی برای نمایندگان پارلمان اروپا دو بار توسط مالیات دهندگان تامین می شود - ابتدا با افزایش مشارکت ها و اکنون برای جبران خسارات".
هفته آینده، ریاست پارلمان اتحادیه اروپا می خواهد به این مسئله بپردازد. این روزنامه در بخش دیگری از این گزارش نوشت: که از سال 2009 هیچ پولی به این صندوق پرداخت نشده است و دو سوم سرمایه موجود آن از درآمد مالیاتی است. دانیل فروند، عضو سبز پارلمان اروپا در این باره گفت: هیچ پولی از مالیات دهندگان دیگر نباید به این صندوق سرازیر شود
کریچبام هم از تصمیم گیرندگان در پارلمان خواست تا از هرگونه تلاش برای نجات عمومی این صندوق خودداری کنند و در صورت شک اجازه دهند ورشکست شود.
پارلمان اتحادیه اروپا از ماه دسامبر درگیر یک رسوایی فساد است. تمرکز این پرونده بر روی اوا کایلی، معاون سابق رئیس پارلمان است. در بازجویی ها منتسب به پرونده «قطرگیت» دادستانی بروکسل بیش از 1.5 میلیون یورو پول نقد در خانههای پنج متهم اصلی پیدا کرد. بخش مهمی از این پول نقد در خانه اوا کایلی پیدا شده بود.
قطر و مراکش، هرگونه پرداخت رشوه به نمایندگان پارلمان اروپا را تکذیب می کنند.
در پرونده قطرگیت، اوا کایلی به همراه فرانچسکو جورجیو دوست پسرش که او هم کارمند پیشین پارلمان اروپا بوده است، بعلاوه پیر آنتونیو پانزری، مدیر سازمان های غیردولتی و حقوق بشری و نماینده پیشین پارلمان، به اتهام دریافت رشوه از قطر و مراکش بازداشت شده و به زندان رفتند.
کشورهای حاشیه خلیج فارس قطر و مراکش متهم هستند که می خواستند نمایندگان پارلمان اروپا را متقاعد کنند تا تصمیمات مربوط به این کشورها را از جمله با دادن پول و رشوه به نفع خود تحت تأثیر قرار دهند./ تسنیم