انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

روایت دلارزدایی از تبادلات تجاری در جهان

خبرگزاری اسپوتنیک با ارایه تحلیلی، نوشت: تحریم‌های روسیه و کاهش تبادلات تجاری بین چین و آمریکا، روند دلارزدایی از تجارت جهانی را آغاز کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۶ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 07
کد خبر: ۱۸۲۹۳۹

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از اسپوتنیک، هر روز به تعداد کشورهایی که در تبادلات تجاری خود دلار را کنار می‌گذارند، اضافه می‌شود.

در حال حاضر 140 کشور جهان که محصولات چینی تهیه می‌کنند به جای دلار از یوان این کشور استفاده می‌کنند.

یک رسانه خبری چینی هشدار داده است که اگر پکن، دلار آمریکا را در تبادلات تجاری خود کنار بگذارد، ایالات متحده با عواقب بدی روبرو خواهد شد.

گفته شده است که تحت نظم تجاری جدید در حال ظهور روند جهانی دلارزدایی بین کشورهای جهان ادامه دارد و در صورتی که آمریکا بخواهد در مقابل چین موضع گیری داشته باشد، سرعت دومینوی کشورها در پیوستن به تجارت غیردلاری بیشتر هم خواهد شد.

اواخر ماه آوریل جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا طی یک سخنرانی در اندیشکده بروکینگز گفته بود که کشورش طرفدار تنوع ریسک‌زدایی است و به جدایی از تجارت چین فکر نمی‌کند.

با این حال، این گزارش تاکید می کند که واردات کالاهای مصرفی توسط ایالات متحده در سه ماه اول سال جاری 20.6 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

بروکینگز نیز هشدار داد که اگر روند کنونی ادامه یابد، روند دلارزدایی جهانی شتاب می گیرد.

مسکو یوان را به عنوان ارز ذخیره پذیرفته، در حالی که متعهد شده است که از ابزار پرداخت ارز چینی بین روسیه و کشورهای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین استفاده کند.

تحریم‌های روسیه، از جمله مسدود کردن ذخایر بانک مرکزی این کشور، قطع آن از سوئیفت، همراه با محدودیت‌های اعمال‌شده بر صنایع چین، زنگ خطری برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه بوده و تقاضا برای دلار در معاملات بین‌المللی را کاهش داده است.

کریستالینا جورجیوا، مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول (IMF) در ژانویه 2022 هشدار داد که افزایش نرخ بهره آمریکا می‌تواند بر اقتصاد جهانی و به‌ویژه کشورهایی با سطوح بالاتر بدهی تاثیر معکوس داشته باشد.

وی اذعان کرد که تغییر مسیر از دلار آمریکا ادامه دارد ولی هنوز جایگزینی برای دلار به عنوان ارز جهانی وجود ندارد./ایرنا

ارسال نظر
آخرین اخبار