آغاز مذاکرات کریدور غلات در استانبول ترکیه-راهبرد معاصر
عراقچی: خانواده «شارمهد» می‌توانند درخواست انتقال جسد بدهند | مشکلی با درخواست کالبد شکافی جسد نداریم اقدام عجیب اوکراین در قطع ارتباطات هوایی با ایران یمن: با موشک هایپرسونیک به پایگاه نواتیم اسرائیل حمله کردیم حمله آمریکا و انگلیس به یمن/شکار پهپاد پیشرفته آمریکایی جنگنده‌های اف-۱۵ آمریکا وارد خاورمیانه شدند پلیس آمستردام: پس از آشوب‌های بعد از بازی آژاکس و مکابی تل‌آویو ۵ زخمی به بیمارستان انتقال یافتند آرا الکترال ترامپ از ۳۰۰ گذشت ترامپ: در آینده‌ای نزدیک با پوتین صحبت می‌کنم؛ گفتگویم با نتانیاهو بسیار خوب بود بحران بی‌سابقه در برلین در پی فروپاشی دولت ائتلافی آلمان وزیر خارجه عراق: اخبار احتمال حمله ایران به اسرائیل از خاک ما صحت ندارد | اجازه استفاده از آسمان عراق بدون صدور مجوز از دولت را نمی‌دهیم پوتین پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت وزیر دفاع آمریکا خطاب به ارتش: انتقال قدرت به دولت ترامپ آرام انجام می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۳۱۰۲ نفر رسید نتانیاهو سفیر جدیدی در واشنگتن تعیین می‌کند پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود

آغاز مذاکرات کریدور غلات در استانبول ترکیه

مذاکرات معاونان وزرای دفاع سه کشور روسیه، ترکیه و اوکراین و مقامات سازمان ملل در خصوص فعالیت کریدور غلات امروز (چهارشنبه) در شهر استانبول آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۶ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 10
کد خبر: ۱۸۳۵۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نفل از تارنمای تی.آر.تی.خبر ترکیه، وزیر دفاع ترکیه درباره تمدید ابتکار و کریدور انتقال غلات روسیه و اوکراین به بازارهای جهانی گفت: قرار است معاونان وزرای دفاع ترکیه، اوکراین و روسیه امروز و فردا در استانبول مذاکره کرده و در خصوص ادامه فعالیت این کریدور به رایزنی بپردازند.

خلوصی آکار افزود: ترکیه به رایزنی و مذاکره سازنده خود برای اطمینان از ادامه فعالیت و انتقال غلات اوکراین و روسیه به بازارهای جهانی، حفظ ثبات در بازار غلات و متوقف نشدن تجارت این محصول مهم ادامه خواهد داد.

وی تداوم رایزنی و تلاش برای از بین بردن خطر بحران غذایی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین از طریق فعال نگه داشتن کریدور انتقال غلات را مهم خواند و بیان کرد: پیشنهاد اولیه ترکیه در خصوص مذاکره برای باز نگه داشتن کریدور انتقال غلات از سوی دو طرف روسی و اکراینی مورد پذیرش قرار گرفته است.

وزیر دفاع ترکیه اضافه کرد: حل بحران جهانی کمبود غلات ناشی از جنگ روسیه و اوکراین ارزش بالایی دارد و این کار به شکل عملی بر تحقق صلح منطقه‌ای و جهانی کمک می کند.

وی توافق در این زمینه را برای صلح و ثبات منطقه و همچنین برای کشورهای نیازمند بسیار مهم خواند.

آکار با اشاره به روابط نزدیک ترکیه با هر دو طرف روسی و اوکراینی و احتمال تشکیل جلسه وزرای دفاع سه کشور در صورت لزوم اظهار داشت: امیدواریم که فعالیت دوره جدید کریدور انتقال غلات برای ۲ تا ۶ ماه ممکن است تمدید شود.

به گزارش ایرنا، پس از آغاز درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین و توقف صادرات غلات اوکراین و کمبود برخی محصولات غلات در بازارها جهانی به خصوص بروز مشکل در تامین امنیت غذایی در برخی نقاط جهان، تابستان سال گذشته با ابتکار ترکیه یک «مرکز هماهنگی مشترک» با مشارکت سازمان ملل با هدف انتقال ایمن غلات تولید اوکراین در استانبول ایجاد شد.

این توافق که در نتیجه تلاش‌ها برای جلوگیری از بحران غذایی در سراسر جهان حاصل شد، شامل خروج کشتی‌ها از بنادر اوکراین و نیز ارسال غلات به بنادر اوکراین توسط کشتی‌های تحت کنترل این مرکز فعال در ترکیه بوده و تاکنون به اجرا درآمده است.

۴۰ درصد غلات عبوری از این کریدور به اروپا، ۳۰ درصد به آسیا، ۱۳ درصد به ترکیه، ۱۲ درصد به آفریقا و پنج درصد هم به خاورمیانه منتقل شده است.

آخرین بار این معاهده به مدت ۲ ماه و تا ۱۸ ماه مِی (پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) تمدید شد.

مسکو پیشتر اعلام کرده است که تنها در صورتی با تمدید موافقت خواهد کرد که محدودیت‌های مربوط به صادرات محصولات این کشور نیز برداشته شود.

مقام‌های روسیه می‌گویند که هرچند غرب از صادرات این کشور از طریق دریای سیاه به طور مستقیم جلوگیری نمی‌کند ولی تحریم‌های مربوط به بیمه و مسائل مالی پرداختی موجب کند شدن صادرات کود و غلات روسیه شده است.

سرگئی ورشینین معاون وزیر امور خارجه روسیه چند هفته پیش اعلام کرد در صورتی که ظرف ۶۰ روز هیچ پیشرفتی در اجرای الزامات روسیه حاصل نشود، قرارداد غلات فسخ خواهد شد.

بنا به اعلام وزیر دفاع ترکیه تاکنون بالغ بر ۳۰ میلیون تن غلات از طریق این کریدور به مقصد کشورهای مختلف منتقل شده ولی به رغم تاکید روسیه، صادرات فرآورده‌های غذایی و کودهای شیمیایی فدراسیون روسیه به بازارهای بین‌المللی در قالب قرارداد فعالیت این کریدور عملیاتی نشده است./ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار