جدیت عربستان و یمن برای صلح

سفیر عربستان سعودی در یمن گفت که همه طرف‌ها در یمن برای صلح و پایان جنگ جدی هستند، اما موعد برگزاری گفت‌و‌گوهای مستقیم مشخص نیست.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۹ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 11
کد خبر: ۱۸۳۶۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد آل جابر» سفیر عربستان سعودی در یمن در مصاحبه‌ای گفت که ریاض تلاش دارد همه گروههای یمنی را برای مذاکره با یکدیگر قانع کند.

 

محمد آل جابر در مصاحبه با خبرگزاری فرانس پرس، گفت: «همه طرف‌های یمنی برای پایان جنگ ویرانگری که در هشت سال پیش آغاز شده است جدی هستند، اما پیشرفت در روند مذاکرات کاملا مبهم است و به هیچ وجه نمی‌توان موعدی برای گفت و‌گوهای مستقیم میان آن‌ها در نظر گرفت».

 

او که برای اولین بار پس از سفر به صنعاء در ماه گذشته، در یک مصاحبه تفصیلی حضور یافته بود، افزود: «هیچ چیز هنوز روشن نیست، اما خوش‌بین هستم و امیدوارم که به خواست خداوند، یمنی‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن به راه حل برسند».

 

سفیر ریاض در یمن همچنین در خصوص جایگاه و نقش عربستان سعودی در مذاکرات صلح یمن گفت: «ریاض خود را فراتر از یک میانجی می‌داند و تلاش می‌کند تا توافق میان حوثی‌ها و دولت قانونی را تسهیل کند».

 

محمد آل جابر افزود: «نظر به اینکه عربستان سعودی با همه طیف‌های یمنی از جمله حوثی‌ها رابطه دارد، از نفوذ خود برای اقناع همه یمنی‌ها جهت نشستن دور یک میز و بررسی همه مسائل استفاده خواهیم کرد».

 

این اظهار نظر در حالی است که مقامات انصارالله بارها گفته‌اند که تنها طرف مذاکره آن‌ها دولت ریاض است و دولت وابسته به ائتلاف سعودی در عدن را به رسمیت نمی‌شناسند و حاضر به گفت‌و‌گو و مذاکره با آن‌ها نیستند.

 

به گفته مقامات دولت صنعاء، عربستان سعودی نمی‌تواند نقش میانجی را بازی کند، بلکه اصلی ترین طرف جنگ به شمار می‌رود.

 

از سوی دیگر تلاش دولت ریاض برای گفت‌و‌‌گوهای مستقیم میان دولت نجات ملی (در صنعاء) و شورای ریاستی وابسته به ائتلاف سعودی (در عدن) در حالی است که «احمد عوض بن مبارک» وزیر خارجه شورای ریاستی نیز گفته است که این شورا برای ورود به مذاکرات صلح با انصارالله جهت پایان دادن به درگیری‌ها در این کشور آماده است.

 

در تاریخ ۲۲ فروردین، وزارت خارجه عربستان سعودی اعلام کرد که تیم مذاکره‌کننده ریاض به سرپرستی ممد آل جابر مجموعه دیدارهایی را در صنعاء انجام داده و مباحثی جدی، عمیق و شفاف در خصوص اوضاع انسانی، آزادی تمامی اسرا، دستیابی به یک راهکار سیاسی فراگیر صورت گرفته است.

 

این نخستین سفر هیأت عربستان سعودی به صنعا از آغاز جنگ همه‌جانبه علیه یمن بود که از فرورین ۱۳۹۴ آغاز شد و خسارات و تلفات زیادی به ملت یمن تحمیل کرد. این جنگ باعث شده صدها هزار یمنی کشته و دهها میلیارد دلار به اقتصاد این کشور خسارت وارد شود. در دور نخست مذاکرات صورت گرفته در صنعاء، طرفین برای نشان دادن حسن نیت خود با آزادی ۹۰۰ اسیر از دو طرف موافقت کردند.

 

با همه این تفاصیل، اما مقامات دولت نجات ملی یمن تأکید دارند که دولت عربستان سعودی برای پیشرفت مذاکرات باید اقدام عملی انجام دهد و از آن‌جایی که قرار بود دور دوم مذاکرات میان صنعاء و ریاض پس از عید فطر آغاز شود، به نظر می‌رسد که این روند با موانعی همراه شده و انتظارات انصارالله و گروههای سیاسی همسو تاکنون برآورده نشده است./ فارس

ارسال نظر