عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

آمادگی روسیه برای بررسی طرح صلح رهبران آفریقایی

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه امروز چهارشنبه (۱۷ مه) در کنفرانس خبری بعد از گفت‌وگو با همتای بلاروسی خود گفت مسکو آماده بررسی پیشنهادات کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین برای حل‌وفصل بحران اوکراین است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۳ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 17
کد خبر: ۱۸۴۶۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ لاوروف در اظهاراتی گفت: سرگئی [آلینیک وزیر خارجه بلاروس] یادآور شد که ابتکارات دیگری هم وجود دارد. ابتکار برزیل و رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی.

«سیریل رامافوزا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی سه‌شنبه اعلام کرد رؤسا‌ی‌جمهور روسیه و اوکراین موافقتشان را برای دیدار با هیأتی از رهبران آفریقایی جهت رایزنی درباره راه‌های پایان دادن به جنگ اعلام کردند.

لاوروف ضمن بیان این که مسکو به ابتکارات دوستان آمریکای لاتین و آفریقایی این پاسخ را داده که «آماده بررسی هر یک از پیشنهادات که با تمایل صادقانه با هدف کمک به ثبات نظم جهانی تهیه شده، هستیم»، افزود: اما تاکنون برخلاف همسایگان چینی، اسنادی در این زمینه از سوی برزیلی‌ها و آفریقایی‌ها ندیده‌ایم.

سیریل رامافوزا طی نشست خبری با نخست‌وزیر سنگاپور گفته بود طرح صلح مدنظر او و برخی دیگر از رهبران آفریقایی مورد حمایت سران سنگال، اوگاندا و مصر قرار دارد و دبیرکل سازمان ملل، آمریکا و انگلیس هم در جریان آن قرار گرفته‌اند. وی بدون اشاره به محتوای طرح صلح مدنظر رهبران آفریقایی برای جنگ روسیه و اوکراین، افزود آمریکا و انگلیس «محتاطانه» از این طرح حمایت کردند.

آفریقای جنوبی روابط خوبی با روسیه و اوکراین دارد و این کشور به همراه برزیل، روسیه، هند و چین اعضای گروه بریکس را تشکیل می‌دهند. طی روزهای اخیر اتهام‌زنی سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی به این کشور درباره ارسال سلاح به روسیه خبرساز شده بود و واکنش رهبران آفریقای جنوبی را به دنبال داشت.

«روبن بریگتی» سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی مدعی شده بود این کشور از طریق یک کشتی باری که در ماه دسامبر به مدت سه روز به صورت مخفیانه در یک پایگاه دریایی در نزدیکی شهر کیپ‌تاون پهلو گرفت اقدام به ارسال این سلاح‌ها کرده است. ریاست‌جمهوری آفریقای جنوبی ضمن رد این اتهام اعلام کرد اظهارات سفیر آمریکا روابط دوجانبه را تضعیف می‌کند.

اتهام‌زنی‌های مقام‌های واشنگتن به دیگر کشورها در شرایطی انجام می‌شود که آمریکا و متحدانش از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در حال پمپاژ تسلیحات به اوکراین هستند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده