پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه

امیرعبداللهیان: تامین حق‌آبه هیرمند مطالبه جدی ایران است

امیرعبداللهیان: تامین حق‌آبه هیرمند مطالبه جدی ایران است حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان بعدازظهر امروز (چهارشنبه) ۲۷ اردیبهشت ماه در تماس تلفنی با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه هیأت حاکمه سرپرستی موقت افغانستان، درخصوص موضوع حق‌آبه هیرمند و سایر مسائل فیمابین به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۷ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 17
کد خبر: ۱۸۴۶۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیرعبداللهیان در این گفت‌وگوی تلفنی، تاکید سرپرست وزارت خارجه افغانستان بر پایبندی هیأت حاکمه افغانستان بر حق‌آبه ایران را مثبت ارزیابی کرد و در عین حال اظهار داشت: رهاسازی آب از سوی افغانستان و تامین حق‌آبه ایران به صورت عملی، مطالبه جدی جمهوری اسلامی ایران است و این امر بر مناسبات فیمابین تاثیر دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به مشکلات فراوانی که عدم تامین حق‌آبه ایران و خشکسالی ناشی از آن بر مردم سیستان و بلوچستان تحمیل کرده، ابراز امیدواری کرد طرف افغانستانی اهتمام لازم را در رهاسازی آب این سد و رساندن آب به سیستان داشته باشد.

امیرعبداللهیان همچنین بر اجرای دقیق و کامل بندهای پیش بینی شده در معاهده ۱۳۵۱ درباره آب هیرمند، از جمله امکان بازدید یک کمیته فنی مشترک بین دو کشور از وضعیت آب موجود در سمت افغانستان، تاکید کرد و آن را برای ایران بسیار مهم خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به تلاش دشمنان برای تخریب مناسبات دو کشور، برخی تنش‌های مرزی را عاملی منفی خواند و بر مسؤولیت افغانستان بر عدم تکرار آن تاکید کرد و افزود: تعهد به امنیت مرز مشترک، خط قرمز ماست.

سرپرست وزارت خارجه افغانستان نیز در این گفت‌وگو، با اشاره به مشکلات کشور خود از جمله خشکسالی و مسائل فنی، بار دیگر بر حق‌آبه ایران مطابق معاهده هیرمند تأکید کرده و بر تلاش طرف افغانستانی برای رفع مشکل آب و نیز موضوعات مرزی تصریح کرد.

وی بر تعهد افغانستان بر امنیت مرزها با همسایگان نیز تأکید کرد.

طرفین در خصوص پروژه برق ، راه آهن و تجارت مرزی هم تبادل نظر کردند.

امیرعبداللهیان در پایان بار دیگ بر ضرورت فوری رهاسازی آب و بازدید تیم مشترک فنی از وضعیت آب موجود در سد کجکی تأکید کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار