واکنش عراقچی به احتمال سپرده شدن پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی: فعلاً چنین برنامه‌ای در دستورکار نیست رئیس جمهور لبنان: طرح انحصار سلاح برگشت‌ناپذیر است استرالیا: کشور فلسطین را در سپتامبر به رسمیت می‌شناسیم، نیوزیلند: در حال بررسی موضوع هستیم لاریجانی با رئیس مجلس عراق دیدار کرد سفر وزیر انرژی جولانی به بغداد با محوریت انتقال نفت عراق به مدیترانه سند توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان منتشر شد دیدار لاریجانی با السودانی/ امضای تفاهم امنیتی مشترک بین ایران و عراق حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه

استقبال بن‌فرحان و ابوالغیط از حضور مقامات دمشق در نشست جده

«فیصل بن فرحان»، وزیر امورخارجه عربستان سعودی امروز (چهارشنبه، ۱۷می) با استقبال از حضور سوریه در نشست جده، بر ضرورت همکاری و همگرایی بین کشورهای عربی برای مقابله با چالش‌های متعدد پیش‌رو تاکید.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 17
کد خبر: ۱۸۴۶۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ طبق گزارش پایگاه اینترنتی شبکه «العربیه»، وزیر خارجه سعودی در آغاز نشست مقدماتی وزرای خارجه عرب تصریح کرد جهان با چالش‌های بزرگی روبه‌رو است و همکاری‌های مشترک و وسیع کشورهای عربی برای تقابل با این چالش‌ها، ضروری است.

بن‌فرحان در ابتدای این نشست با خوش‌آمدگویی و استقبال از حضور هیأت سیاسی شرکت‌کننده از سوریه در اجلاس امروز، خواستار ایجاد سازوکارهای جدید و تلاش مشترک کشورهای عرب برای مقابله با چالش‌های سخت و فراوان پیش‌رو شد.

«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه کشورهای عربی هم به نوبه خود گفت: امیدواریم بازگرداندن کرسی سوریه در اتحادیه عرب مقدمه‌ای برای پایان بحران و بازگرداندن حضور این کشور در فعالیت‌های این اتحادیه باشد.

دبیرکل اتحادیه عرب در نشست مقدماتی جده همچنین تاکید کرد که امیدواریم توافق عربستان و ایران گامی در جهت حل و فصل اختلافات منطقه ای به صورت دیپلماتیک باشد.

ابوالغیط به مسئله فسطین هم اشاره داشت و خاطرنشان کرد: اوضاع در فلسطین و سرزمین‌های اشغالی به مرحله انفجار نزدیک می‌شود. دولت اسرائیل را مسئول وخامت اوضاع میدانیم و تأکید می‌کنیم که این رویکرد افراطی در نحوه برخورد کشورهای عربی با تل‌آویو نمود پیدا خواهد کرد.

«ایمن سوسان»، دستیار وزیر امور خارجه سوریه امروز و ساعاتی قبل، در گفت‌وگوی اختصاصی با «الشرق الاوسط»، اعلام کرده بود که «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه در نشست جده که پس‌فردا جمعه برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد.

مقامات دولت سوریه از جمله «فیصل المقداد»، وزیر امور خارجه این کشور امروز در جلسات مقدماتی نشست سران کشورهای عربی که پس از ۱۲ سال غیبت دمشق برنامه‌ریزی شده است، حضور دارند.

هفتم ماه می بود که وزرای خارجه عضو اتحادیه عرب در نشستی فوق العاده، تصمیم خود برای رفع تعلیق عضویت دمشق در این نهاد منطقه‌ای یا به عبارتی بازگشت سوریه به اتحادیه را اعلام کردند. بعد از آن رسانه‌های جهان به نقل از مقامات دیپلماتیک کشورهای عربی گزارش می‌دادند که بشار اسد، در اولین نشست سران کشورهای عربی، بعد از این تصمیم شرکت خواهد کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار