زنگ خطر فیفا برای تیمهای بدهکار ایرانی-راهبرد معاصر

زنگ خطر فیفا برای تیمهای بدهکار ایرانی

آیین نامه جدید انضباطی فیفا برای فوتبال ایران یک زنگ خطر جدی خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 06
کد خبر: ۱۸۴۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ فدراسیون جهانی فوتبال از آیین نامه جدید انضباطی خود طی ماه گذشته رونمایی کرد؛ آیین نامه ای که با سختگیری زیاد درباره موضوعات مختلف به ویژه بحث تیم های متخلف صحبت کرده و در ماده ۱۵ خود صراحتا به بررسی بحث عدم احترام به احکام فیفا در مسائل مختلف به ویژه مالی پرداخته است.

 

این ماده که با سر فصل عدم احترام به احکام و در ۶ بند تشریح شده، به موضوعات مهمی اشاره دارد که در فوتبال ایران به روزمرگی تبدیل شده و اجرایی شدن آن کار باشگاه های ایرانی را بسیار سخت خواهد کرد.


فیفا در بند اول این ماده با اشاره به موضوع عدم پرداخت حقوق به تشریح جریمه های مختلف پرداخته است. در این بند آمده است:


1) هرکسی که نتواند به شخص دیگری (مثل بازیکن، مربی یا یک باشگاه) یا فیفا پولی را به صورت کامل یا جزئی پرداخت کند، حتی با وجود حکم یک نهاد، یک کمیته یا هر چیز دیگری مربوط به فیفا یا حکم CAS (دستور مالی)، یا هر شخصی که نتواند احکام نهایی (غیر مالی) اتخاذ شده توسط یک نهاد، یک کمیته یا هر چیز دیگری مربوط به فیفا یا CAS را انجام دهد:


الف) به دلیل عدم اجرای حکم جریمه می‌شود. علاوه بر این:


ب) یک مهلت ۳۰ روزه برای پرداخت مبلغ یا انجام حکم غیر مالی به آن داده می‌شود.


پ) در مورد باشگاه‌ها، پس از اتمام مهلت نهایی فوق‌الذکر و در صورت تداوم رفتار یا ناتوانی در انجام کامل حکم اتخاذ شده در موعد مقرر، محرومیت از نقل‌وانتقالات تا زمان پرداخت کامل یا انجام حکم غیر مالی اعمال می‌شود. در صورت تداوم ناتوانی، تکرار دوباره یا نقض جدی یا امکان نداشتن تحمیل ممنوعیت نقل‌وانتقالات یا هر دلیل دیگری، کسر امتیاز یا سقوط به دسته پایین‌تر هم می‌تواند علاوه بر ممنوعیت از نقل و انتقالات در نظر گرفته شود.


ت) در مورد فدراسیون‌ها، به محض انقضای مهلت نهایی فوق‌الذکر و در صورت تداوم رفتار یا عدم انجام کامل حکم در موعد مقرر، می‌تواند اقدامات انضباطی دیگری اعمال شود.


ث) در مورد اشخاص حقیقی، پس از اتمام مهلت نهایی فوق‌الذکر و در صورت تداوم رفتار یا عدم انجام کامل حکم در مدت مقرر، ممکن است ممنوعیت فعالیت‌های مربوط به فوتبال برای یک دوره خاص اعمال شود. سایر اقدامات انضباطی هم می‌تواند اعمال شود."


فدراسیون جهانی در این بند به موضوع جریمه فدراسیون ها نیز اشاره کرده و حتی فدراسیون ها نیز به عنوان بازوی اجرایی فیفا از جریمه ها در امان نیستند.

 

بند دوم این ماده اما به موضوع شفافیت اشاره دارد و می گوید که طرفین باید از حکم نهایی مطلع شوند.

 

"2) با توجه به احکام مالی صادر شده توسط یک نهاد، یک کمیته یا هر چیز دیگری مربوط به فیفا، یا CAS، رسیدگی‌های انضباطی فقط ممکن است به درخواست طلبکار یا هر شخص متأثر دیگری آغاز شود. آنها این حق را دارند که از نتیجه نهایی که از مراحل دادرسی انضباطی بیرون می‌آید مطلع شوند."

 

بند سوم به تشریح بازوهای اجرایی احکام اشاره دارد و با فرض عدم اجرای احکام دو نهاد فیفا و فدراسیون را به عنوان عوامل اجرایی معرفی می کند.


همچنین موضوع مهم در این بخش موضوع پایان محرومیت با پرداخت جریمه است و اگر مبلغ جریمه تا پایان دوره محرومیت پرداخت نشد، فیفا خود را برای انجام جرایم بعدی محق می داند.

 

3) اگر فرد مجازات شده مهلت نهایی را نادیده بگیرد، فیفا و یا فدراسیون مربوطه (در مواردی که شامل باشگاه یا اشخاص حقیقی باشد) مجازات‌های اعمال شده را اجرا می‌کنند. ممنوعیت نقل و انتقالات یا ممنوعیت شرکت در هرگونه فعالیت مرتبط با فوتبال فقط زمانی برداشته می‌شود که مبلغ به صورت کامل قبل از پایان محرومیت پرداخت شود و سایر اقدامات انضباطی محفوظ است.

 

بحث معرفی جانشین ورزشی برای پیگیری احکام در ماده چهارم آمده است.


4) جانشین ورزشی یک شخص غیرمتعهد هم باید به عنوان کسی که به تعهدات عمل نکرده در نظر گرفته شود و بنابراین تعهدات مندرج در این ماده به او هم تعلق می‌گیرد. معیارهای ارزیابی اینکه آیا یک نهاد به عنوان جانشین ورزشی نهاد دیگری است از طریق مواردی مثل مقر باشگاه، اسم، شکل قانونی، رنگ تیم، بازیکنان، سهامداران یا ذینعفان یا مالک مشخص می‌شود.


بر اساس این بند، باشگاه ها حتی در صورت انحلال نیز از انجام جرایم در امان نیستند و این موضوع در ایران تجربه های زیادی دارد؛ حالا باشگاه ها با معرفی جانشینان ورزشی باید به فکر این باشند که در صورت انحلال نیز وظیفه پرداخت دیون را بر عهده دارند.

 

بند پنجم به موضوع شمول احکام باز می گردد و تمامی احکام صادر شده در نهاد فیفا از سوی هر یک از کمیته های قابل اجرا شدن است.


5) هرگونه حکم مالی یا غیر مالی که علیه یک باشگاه توسط یک دادگاه داوری در داخل فدراسیون یا اتاق حل‌وفصل اختلافات ملی که هر دو توسط فیفا به رسمیت شناخته شده باشد، باید توسط نهاد تصمیم‌گیر فدراسیون بر اساس اصول تعیین شده در این آیین‌نامه و مطابق با قوانین انضباطی مندرج در آن گرفته و اجرا شود.

 

در بند ششم نیز فدراسیون جهانی فوتبال به جرایم در نظر گرفته شده برای مسابقات نیمه تمام و یا مسابقاتی است که یک تیم جریمه بازنده شدن می گیرد.

 

6) تیمی که جریمه بازنده‌شدن می‌گیرد، در فوتبال ۱۱ نفره با نتیجه ۳ بر صفر، در فوتسال ۵ بر صفر و در فوتبال ساحلی ۱۰ بر صفر بازنده اعلام خواهد شد. اگر اختلاف گل در پایان بازی کمتر به ضرر تیم خاطی باشد، نتیجه داخل زمین ثبت می‌شود.

 

بر اساس این بند اگر تیمی با نتیجه ای بهتر از ۳ گل برنده شده باشد، برد پرگل تر برای او ثبت می شود و این موضوع از جمله موضوعاتی است که در این بند گنجانده شده تا از حق تیم ها حفاظت شود.

 

منبع: ورزش3

ارسال نظر
آخرین اخبار