مادورو: مردم آمریکا از ونزوئلا حمایت کنند اقتصاد آمریکا باوجود پایان تعطیلی دولت، تامدت‌ها زیر فشار می‌ماند چرا دولت جدید سوریه اولین سفارت خود را به جای ترکیه در انگیس افتتاح کرد؟ ادعای سازمان جاسوسی کانادا علیه ایران پیام تبریک عراقچی به عراق: تهران مصمم به تقویت روابط دوستانه با بغداد در تمامی حوزه‌هاست وزیر جنگ آمریکا فرمان حمله را صادر کرد! نتانیاهو: محاکمه من به ضرر آمریکا و اسرائیل است! مادورو: هرگز تسلیم نخواهیم شد اسناد جدید از روابط ترامپ با قاچاقچی جنسی کودکان چه می‌گویند؟ ترور مهندس هسته‌ای مصر با شلیک ۱۳ گلوله اعترافات هولناک نظامیان صهیونیست به جنایات عامدانه علیه غیرنظامیان در غزه درخواست «گروه۷» از کشورها برای اجرای تحریم‌های ایران کرملین: لفاظی‌های هسته‌ای بسیار خطرناک است آمادگی پکن برای ارتقای مشارکت استراتژیک جامع با ایران ترامپ بعد از پایان تعطیلی دولت: هرگز در برابر باج‌گیری دموکرات‌ها تسلیم نخواهیم شد

تاکید گوترش بر اصلاح شورای امنیت

دبیر کل سازمان ملل متحد روز یکشنبه از لزوم اصلاح شورای امنیت سازمان ملل و نظام مدیریت مالی «برتون وودز» خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۶ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 21
کد خبر: ۱۸۵۳۴۹

به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «رویترز»، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه در سخنانی در هیروشیمای ژاپن گفت که زمان اصلاح شورای امنیت و برتون وودز، برای همسویی با «واقعیت‌های دنیای امروزی» فرا رسیده است.

گوترش در نشست مطبوعاتی در هیروشیما، مکان برگزاری نشست سران گروه-۷ گفت که هر دو نهاد منعکس کننده روابط قدرت در سال ۱۹۴۵ هستند و باید به‌روز شوند.

او گفت: «معماری مالی جهانی منسوخ، ناکارآمد و ناعادلانه شد. در مواجهه با شوک‌های اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹ و تهاجم روسیه به اوکراین، این نظام نتوانسته وظیفه اصلی خود را به عنوان یک شبکه ایمنی جهانی انجام دهد.»

نظام مدیریت پولی برتون وودز اواخر جنگ جهانی دوم، قوانین روابط مالی و بازرگانی میان آمریکا، کانادا، غرب اروپا، استرالیا و ژاپن را مشخص کرد.

شورای امنیت ملل متحد نیز یکی از ارکان سازمان ملل متحد است و وظیفه حفظ امنیت و صلح بین‌المللی را به عهده دارد. بر اساس منشور این سازمان ،حیطه کاری شورای امنیت اعزام نیروهای حافظ صلح، تصویب تحریم‌های بین‌المللی و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم است. تصمیم‌های این شورا به صورت قطعنامه‌های شورای امنیت اعلام می‌شود.

شورای امنیت پنج عضو دائم و ۱۰ عضو انتخابی دارد. پنج عضو دائم این شورا در تصمیم‌ها و رای‌گیری‌های شورا حق وتو دارند. ریاست شورای امنیت نوبتی است. اعضای اصلی این شورا آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس هستند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار