تاکید گوترش بر اصلاح شورای امنیت-راهبرد معاصر
مصر خواستار انتخاب رئیس‌جمهور برای لبنان با اجماع ملی شد لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان

تاکید گوترش بر اصلاح شورای امنیت

دبیر کل سازمان ملل متحد روز یکشنبه از لزوم اصلاح شورای امنیت سازمان ملل و نظام مدیریت مالی «برتون وودز» خبر داد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۶ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 21
کد خبر: ۱۸۵۳۴۹

به گزارش راهبرد معاصر از خبرگزاری «رویترز»، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز یکشنبه در سخنانی در هیروشیمای ژاپن گفت که زمان اصلاح شورای امنیت و برتون وودز، برای همسویی با «واقعیت‌های دنیای امروزی» فرا رسیده است.

گوترش در نشست مطبوعاتی در هیروشیما، مکان برگزاری نشست سران گروه-۷ گفت که هر دو نهاد منعکس کننده روابط قدرت در سال ۱۹۴۵ هستند و باید به‌روز شوند.

او گفت: «معماری مالی جهانی منسوخ، ناکارآمد و ناعادلانه شد. در مواجهه با شوک‌های اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹ و تهاجم روسیه به اوکراین، این نظام نتوانسته وظیفه اصلی خود را به عنوان یک شبکه ایمنی جهانی انجام دهد.»

نظام مدیریت پولی برتون وودز اواخر جنگ جهانی دوم، قوانین روابط مالی و بازرگانی میان آمریکا، کانادا، غرب اروپا، استرالیا و ژاپن را مشخص کرد.

شورای امنیت ملل متحد نیز یکی از ارکان سازمان ملل متحد است و وظیفه حفظ امنیت و صلح بین‌المللی را به عهده دارد. بر اساس منشور این سازمان ،حیطه کاری شورای امنیت اعزام نیروهای حافظ صلح، تصویب تحریم‌های بین‌المللی و اعطای اجازه استفاده از نیروی نظامی علیه کشورهای متخاصم است. تصمیم‌های این شورا به صورت قطعنامه‌های شورای امنیت اعلام می‌شود.

شورای امنیت پنج عضو دائم و ۱۰ عضو انتخابی دارد. پنج عضو دائم این شورا در تصمیم‌ها و رای‌گیری‌های شورا حق وتو دارند. ریاست شورای امنیت نوبتی است. اعضای اصلی این شورا آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس هستند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار