نشریه نزدیک به کنگره آمریکا:بایدن فاقد راهبرد در قبال ایران است-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

نشریه نزدیک به کنگره آمریکا:بایدن فاقد راهبرد در قبال ایران است

«هیل»، نشریه نزدیک به کنگره آمریکا در مطلبی امروز دوشنبه نوشته جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده فاقد سیاست در قبال ایران است.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۹ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 23
کد خبر: ۱۸۵۶۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ در این مطلب آمده است: «از روی کار آمدن بایدن دو سال می‌گذرد اما او هنوز فاقد سیاستی در قبال ایران است که برای سال ۲۰۲۳ تدوین شده باشد. در همین حال، ایران بیکار ننشسته است.

در این مطلب با اشاره به فرا رسیدن موعد انقضای محدودیت‌های موشکی سازمان ملل متحد علیه ایران طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تصریح شده که دولت باید بایستی در خصوص سیاست‌گذاری خود در خصوص ایران تجدیدنظر کند.

موضوع انقضای محدودیت‌های موشکی ایران مطابق مفاد این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ برای تأیید برجام صادر شد اخیراً به یکی از موضوعات روز در میان سیاستمداران آمریکایی تبدیل شده است.

هفته گذشته گروهی از قانونگذاران در مجلس نمایندگان آمریکا طرحی معرفی کردند که خواستار تحریم هر گونه فعالیت در حمایت از برنامه موشکی و پهپادی ایران قبل از انقضای محدودیت‌های موشکی سازمان ملل علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۳ است.

مطابق مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که حدود ۸ سال پیش برای تأیید برجام صادر شد محدودیت‌های اعمال‌شده این سازمان در خصوص فعالیت‌های مربوط به موشک‌هالی بالیستیک ایران اکتبر ۲۰۲۳ منقضی خواهند شد.

تهیه‌کنندگان طرح ضد ایرانی عنوان «Fight CRIME Act» (قانون مبارزه با جنایت» را برای آن انتخاب کرده‌‌اند. آنها هدف طرح را «منع حمایت بازیگران مخرب از ایران و نائبانش و جلوگیری از اشاعه این سلاح‌های خطرناک در میادین جدید جنگ، صرفنظر از پابرجایی محدودیت‌های سازمان ملل» عنوان کرده‌اند.

این طرح خواستار وضع تحریم‌های جدید علیه هر شخص یا نهاد دخیل در فروش، انتقال یا حمایت از برنامه موشکی و پهپادی ایران است.

طرح مذکور علاوه بر این دولت بایدن را ملزم به ارائه گزارشی به نهاد قانونگذار آمریکا درباره وضعیت موشکی و پهپادی ایران است.

علاوه بر این، دولت بایدن بایستی در گزارش مذکور، راهبرد خود را برای جلوگیری از انقضای محدودیت‌های موشکی سازمان ملل علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۳ تشریح کند.

نشریه هیل در تحلیل روز دوشنبه خود نوشته است: «این روندها و فرا رسیدن سریع انقضای محدودیت‌های موشکی ایران طبق مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ بازنگری در سیاست‌های گسترده‌تر در قبال ایران را ایجاب می‌کند. یک راه برای انجام این کار تشکیل دادن یک کمیته فراحزبی در این خصوص برای ارائه مشاوره در خصوص راهبردی ماندگار است.»

نگارنده در ادامه به عدم موفقیت دولت بایدن در عمل به وعده‌هایش برای عمل به برجام و رسیدن به آنچه واشنگتن آن را «توافق قوی‌تر و طولانی‌تر» خوانده بود پرداخته است.

در این متن آمده است: «دولت بایدن دوران خود را با بازگشت دوجانبه به برجام آغاز کرد و وعده داد که از آن برای رسیدن به یک توافق طولانی‌تر و قوی‌تر استفاده کند. بسیاری از تحلیلگران تردید داشتند که چنین توافقی قابل حصول باشد و اذعان کردند که دیپلماسی بی‌انتها بدون داشتن گزینه‌های موثق مبتنی بر زور شکست خواهد خورد. این درست از آب درآمده است.»

مقام‌های دولت بایدن بعد از روی کار آمدن با عباراتی مبهم تصریح می‌کردند که قصد دارند بعد از بازگشت به برجام از این موضوع به عنوان «سکویی» برای رسیدن به توافق طولانی‌تر و قوی‌تر با ایران استفاده کنند.

با آنکه درباره این عبارت به ندرت توضیحات واضح‌تری ارائه می‌شد بسیاری از تحلیلگران اتفاق نظر داشتند که مقصود بایدن اضافه کردن بندهای جدید درباره محدودیت‌های موشکی و منطقه‌ای به متن توافق بوده است.

این موضوع با سنگ‌اندازی‌های دولت بایدن در چندین دور مذاکرات احیای برجام که در شهر وین پایتخت اتریش برگزار شد مورد تأیید قرار گرفت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر