آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟ رئیس قوه قضاییه: ان‌شاءالله خواب‌هایی که برای ایران دیده‌اند تعبیر نخواهد شد اعلام جرم علیه مدیر اسبق مرکز بررسی‌های استراتژیک امروز و فردا این استان‌ها بارانی می‌شوند معاون سازمان محیط زیست: هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کلاهبرداری با دلار‌های تقلبی در ری؛ متهم دستگیر شد افزایش آمار بارداری اول در ایران بعد از ۴۰ سالگی توضیح شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره جزییات تاثیر مثبت معدل دوره یازدهم کنکور مرگ سالانه ۵۰۰۰۰ ایرانی بر اثر آلودگی هوا

کم شنوایی سومین محدودیت جهان

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت گفت: هم اینک و بر اساس بررسی‌های انجام شده مشکلات کم شنوایی سومین محدودیت در جهان اعلام شده و بار اقتصادی زیادی به خانواده‌ها و نظام سلامت وارد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۲ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 24
کد خبر: ۱۸۶۰۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛  دکتر سعید محمودیان در جلسه معاونت‌های دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اداره شنوایی وزارت بهداشت اظهار کرد: از سال ۹۳ برنامه سلامت گوش از وزارت شکل گرفت و این در حالی است که برنامه سلامت گوش در کشور ما به عنوان یک برنامه خیلی مهم اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی در استان لرستان در راستای برنامه سلامت گوش وجود دارد، افزود: روز گذشته بازدید‌هایی از مراکز غربال گری شهر خرم‌آباد داشتیم و در سطوح مختلف ظرفیت‌های خوبی مشاهده شد.

محمودیان عنوان کرد: طی مطالعات انجام شده در هر یکهزار تولد، ۳.۷ نوزاد کم شنوا وجود دارد و این در حالی است که بیش از ۶۰ درصد این بیماری با تدابیر بهداشتی و در نظر گرفتن ریزفاکتور‌هایی که باعث کم شنوایی می‌شوند، قابل پیشگیری است.

وی بیان کرد: مشکلات شنوایی در سن نوجوانی و بزرگسالی سبب ایجاد مشکلات جدی، عقب ماندگی درسی، مشکلات ازدواج و شغلی خواهد شد بنابراین عملا وظیفه داریم که در راستای پیشگیری از کم شنوایی و سلامت گوش برنامه ریزی داشته و تلاش کنیم که بار بیماری کاهش یابد.

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با توجه به دستورالعمل‌ها، وظیفه داریم که غربالگری‌ها با روش استاندارد پیش بروند و آمار‌های مختلف در سامانه سیب ثبت شوند.

محمودیان افزود: هدف از ارائه خدمات غربالگری شنوایی کاهش بار بیماری و پیشگیری از آن است و همه برنامه‌ها باید در این راستا انجام شوند.

وی با تاکید بر اینکه دستورالعمل‌های ابلاغی در برنامه شنوایی لازم الاجرا هستند و گفت: در راستای اجرای این برنامه و مراقبت‌ها نباید سلیقه‌ای عمل شود بلکه همه موظف به رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی هستند.

رییس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت بیان کرد: در حوزه بهداشت مراقبت یک فعالیت پویا است و بعد از درمان باید مراقبت باید ادامه دار باشد.

محمودیان با اشاره به اهمیت برنامه سلامت گوش در سالمندی اظهار داشت: در سنین جوانی باید درخصوص نکات بهداشتی مانند آلاینده‌های نویزی و استفاده از هدفون‌ها و هندزفری‌ها آموزش‌های لازم ارائه شود تا سواد سلامت در این زمینه افزایش یافته و از بیماری‌های شنوایی در سالمندی پیشگیری شود.

وی با تاکید بر اینکه نظارت‌ها باید قوی‌تر اجرا شود، تصریح کرد: نکات فنی هنگام گرفتن تست شنوایی و غربالگری باید رعایت شود و یک دستورالعمل واحد باید به تمام مراکز ابلاغ و آموزش‌ها در این زمینه ارائه شود. / ایرنا