بعد از بحران انرژی؛ بحران غذا به اروپا رسید-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

بعد از بحران انرژی؛ بحران غذا به اروپا رسید

با وجود آرام شدن تورم انرژی، قیمت مواد غذایی به‌شدت در ۲۷ عضو اتحادیه اروپا رو به افزایش است. در برخی موارد این افزایش قیمت به ۵۰ درصد می‌رسد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 26
کد خبر: ۱۸۶۲۳۹

به گزارش راهبرد معاصر، اروپا در سال گذشته میلادی با کمبود گاز مواجه بود که قیمت برق و هرچیزی را که با آن مربوط می‌شد افزایش داد.

 

این بحران به‌خاطر زمستان نسبتاً معتدل و واردات بالای گاز طبیعی مایع آرام شد و حالا قیمت مواد غذایی رو به افزایش است و هیچ‌کس دلیل آن را نمی‌داند.

 

طبق گزارش یورو نیوز، با وجود آرام شدن تورم انرژی، قیمت مواد غذایی به‌شدت در 27 عضو اتحادیه اروپا رو به افزایش است. در برخی موارد این افزایش قیمت به 50 درصد می‌رسد.

 

وال‌استریت ژورنال هم در این هفته گزارشی درمورد قیمت مواد غذایی در اروپا منتشر کرد. طبق این گزارش، با وجود اینکه قیمت‌ها در بازارهای جهانی محصولات کشاورزی رو به کاهش است، اما در اروپا افزایش پیدا می‌کند.

 

اگر هزینه‌های انرژی پایین آمده، هزینه‌های کلی تولید کنندگان مواد غذایی هم باید کاهش پیدا کند، اما قیمت نهایی محصولات آنها رو به افزایش است. این قیمت‌ها را آن‌قدر در اتحادیه اروپا بالا رفته که دولت‌ها مجبورن با کمک‌های مالی وارد عمل شوند.

 

اسپانیا، ایتالیا و پرتقال مالیات بر مواد غذایی را پایین آورده‌اند تا قیمت‌ها کاهش پیدا کند و سایر کشورهای اتحادیه اروپا هم تولیدکنندگان مواد غذایی را برای عدم افزایش قیمت‌ها تحت فشار گذاشته‌اند. انگلیس هم تولیدکنندگان مواد غذایی را به‌خاطر دست‌کاری قیمت‌ها مواخذه می‌کند.

 

تورم بالای مواد غذایی باعث شده اروپایی‌ها هزینه‌های خود در این بخش را پایین بیاورند. آن‌هم در شرایطی که قیمت انرژی بسیار پایین‌تر از همین زمان در سال گذشته میلادی است و فعالیت‌های صنعتی در اتحادیه اروپا بهبود یافته است.

 

اما بسیاری از تحلیلگران عقیده دارند احیای فعالیت‌های صنعتی همه‌جانبه و جهانی نیست و دلیل پایین آمدن قیمت انرژی هم تقاضای کم‌تر است. بنابراین هیچ احیای اقتصادی بزرگی در اتحادیه اروپا صورت نگرفته است.

 

دراین‌بین، در آلمان شرکت فولکس‌واگن طرح‌های خود برای راه‌اندازی دومین کارخانه‌ی باتری خودروهای برقی را به‌خاطر هزینه بالای انرژی لغو کرده‌است. این نشان می‌دهد گرچه قیمت انرژی پایین‌تر از سال گذشته میلادی است، اما هزینه انرژی در اروپا باید تا حدی پایین بیاید که برای ازسرگیری فعالیت‌های معمول کسب‌وکارها به‌صرفه باشد.

 

تولید مواد غذایی به‌خاطر کاهش شدید تولید کودهای شیمیایی در سال گذشته پایین آمده‌ و قیمت‌ها بالا رفته‌اند. بنابراین بسیاری از کشاورزان از کودهای کمتری نسبت‌به قبل استفاده می‌کنند و این به‌معنای محصولات کم‌تر است که باعث دسترسی کم‌تر به مواد غذایی می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر