قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

ستاره‌ها طی ۲۰ سال آینده نامرئی می‌شوند

افزایش استفاده از دیودهای ساطع کننده نور، دید ما را نسبت به کهکشان راه شیری کم کرده و همچنین به سلامت انسان و حیات وحش آسیب وارد می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۴ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۱۸۶۷۵۹

به گزارش راهبرد معاصر، دانشمندان دریافته‌اند که افزایش استفاده از دیودهای ساطع کننده نور و سایر اشکال نورپردازی، آسمان شب را با سرعت چشمگیری روشن می‌کند. استفاده بی رویه از روشنایی خارجی، چراغ‌های خیابان‌ها، تبلیغات و مکان‌های ورزشی نورانی اکنون دید ما را نسبت به ستاره‌ها کور کرده است.

 

اخترشناسان در سال 2016، گزارش دادند که کهکشان راه شیری دیگر برای یک سوم بشریت قابل مشاهده نیست و از آن زمان به بعد آلودگی نوری به طور قابل توجهی بدتر شده است. تخمین زده می شود که با سرعت کنونی، اکثر صورت های فلکی بزرگ تا 20 سال آینده غیرقابل کشف خواهند بود.

 

تحقیقات انجام شده توسط کریستوفر کیبا، فیزیکدان مرکز علوم زمین آلمان، نشان می‌دهد که آلودگی نوری باعث شده آسمان شب با نرخی در حدود 10 درصد در سال روشن شود، افزایشی که باعث از بین رفتن دیدن همه ستاره ها به جز درخشان ترین آن ها می شود. یعنی کودکی که امروز در جایی که 250 ستاره در شب قابل مشاهده است به دنیا بیاید تا 18 سالگی، فقط می تواند حدود 100 ستاره را ببیند.

 

لاک پشت های دریایی از جمله حیات وحش هایی هستند که تحت تاثیر آلودگی نوری قرار می گیرند.

 

دانشمندان معتقدند که ایجاد کمی تغییرات در نورپردازی می تواند پیشرفت قابل توجهی ایجاد کند. مشکل این است که هنوز آلودگی نوری توسط عموم به عنوان یک تهدید تلقی نمی شود. همانطور که اسکار کورچو، از دانشگاه پلی‌تکنیک مادرید، بیان کرده است: پیامدهای منفی آلودگی نوری به اندازه سیگار کشیدن در دهه 80 برای مردم ناشناخته است.

 

با این حال اکنون به اقدام فوری نیاز است. علاوه بر تأثیرات نجومی و فرهنگی، آلودگی نوری پیامدهای زیست محیطی جدی نیز دارد. لاک پشت های دریایی و پرندگان مهاجر توسط نور ماه هدایت می شوند. آلودگی نوری باعث سردرگمی و گمراهی آنها می شود. حشرات که منبع اصلی غذا برای پرندگان و سایر حیوانات هستند، به سمت نورهای مصنوعی کشیده می شوند و بلافاصله پس از تماس با منبع از بین می روند./ فارس

ارسال نظر