توقیف پیکر ۱۳۳ شهید فلسطینی در سردخانه‌های رژیم صهیونیستی-راهبرد معاصر
عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم دیدار ابومحمد الجولانی با وزرای خارجه فرانسه و آلمان احضار سفیر ایتالیا در تهران به وزارت خارجه توضیح وزارت خارجه لبنان در مورد تنش فرودگاه بیروت الاخبار: سفر السودانی به ایران با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌های تهران و دمشق است اعتراض شدید تهران به کابل نسبت به تحدید نامتناسب آب‌های ورودی به ایران ۱۶ کشته و زخمی در پی برخورد یک هواپیما به ساختمانی در کالیفرنیا انفجاری مهیب فرودگاه خلخله در جنوب سوریه را لرزاند حضور مجتبی امانی، سفیر ایران در میان شهروندان لبنانی تجمع کننده در مقابل سفارت ایران در بیروت + فیلم راننده سایبرتراک منفجر شده برابر هتل ترامپ یک نیروی زبده ارتش آمریکا بود تنش در فرودگاه بیروت/ بازرسی شدید مسافرین هواپیمای ماهان ایر واکنش سفیر ایران به احضار توسط وزارت خارجه ایتالیا وزیر خارجه حکومت جدید سوریه: تهران باید در سیاست خود در قبال دمشق تغییر اساسی دهد

توقیف پیکر ۱۳۳ شهید فلسطینی در سردخانه‌های رژیم صهیونیستی

با گذشت نزدیک به یک ماه از شهادت شهید شیخ «خضر عدنان»، از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین، رژیم صهیونیستی با امتناع از تحویل پیکر این شهید فلسطینی، آن را کنار پیکر ۱۳۲ مبارز دیگر فلسطین در سردخانه‌ها توقیف کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۸ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۱۸۶۸۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک ماه پس از شهادت شهید خضر عدنان از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین در زندان‌های رژیم صهیونیستی، این رژیم همچنان از استرداد پیکر این شهید مجاهد به خانواده‌اش خودداری می‌کند.

همزمان عطاف علیان، آزاده ۵۰ ساله فلسطینی با برپایی چادری برابر مقر صلیب سرخ جهانی در شهر بیرِه در مرکز کرانه باختری تلاش دارد با اعمال فشار بر مقامات اسرائیلی، زمینه استرداد و خاک‌سپاری پیکر شهید عدنان را کنار مزار پدرش فراهم سازد.

این بانوی مبارز فلسطینی در کرانه باختری گفت: این حق خانواده‌های شهداست که وضعیت شهدایشان روشن شود، البته اگر به شهادت رسیده باشند، چون در مورد شهادت برخی از این افراد تردید وجود دارد. تلاش من در راستای اجرای وصیت شهید عدنان است، این‌که پیکرش بدون کالبدشکافی تحویل داده شود و کنار پدرش به خاک سپرده شود.

علیان در دوران مبارزات سیاسی خود تاکنون ۳ بار دست به اعتصاب زده است. او زمانی که در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی در زندان‌های رژیم اشغالگر به‌سر می‌برد این روش را راهکاری موفق برای طرح مجدد پرونده توقیف پیکر‌های شهدای فلسطینی توسط رژیم اشغالگر می‌دانست. آمار‌ها نشانگر آن است که در زمان حاضر پیکر دست‌کم ۱۳۳ شهید فلسطینی پس از شهادت در سردخانه‌های رژیم صهیونیستی نگهداری می‌شوند.

میان شهدای مزبور نام ۱۲ فرمانده فلسطینی نیز به چشم می‌خورد که شاخص‌ترین آنها، شهید «ناصر ابوحمید»، از فرماندهان جنبش فتح است که در آذرماه سال گذشته در زندان‌های رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.

علاوه بر این پیکر‌های مطهر ۱۲ کودک و زن شهید فلسطینی هم از سال ۲۰۱۵ بدین سو همچنان در بازداشت رژیم صهیونیستی است.

این درحالی است که ۲۵۶ شهید فلسطینی نیز از بیش از ۴۰ سال قبل به‌صورت ناشناس در قبرستان اعداد رژیم صهیونیستی به خاک سپرده شده‌اند.

همزمان با اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در توقیف پیکر شهدای فلسطینی، تعدادی از مادران شهدا کمپینی را تحت عنوان «فریاد مادران» به‌منظور سازماندهی تجمع و اعتصاب در شهر‌های مختلف فلسطینی با هدف فشار بر رژیم صهیونیستی راه‌اندازی کرده‌اند.

پدر شهید محمود حمدان که پیکر فرزندش در سردخانه‌های رژیم صهیونیستی است در کرانه باختری اظهار داشت: ما خواهان پیکر فرزندانمان هستیم که در سردخانه‌ها نگهداری می‌شوند. از آزادگان جهان و انسان‌های شرافتمند می‌خواهیم کنار خانواده‌های شهدا و مجروحان و اسرا باشند، چراکه حداقل احترام به یک پیکر و حفظ حرمت آن، خاک‌سپاری اوست.

همچنین مادر شهید قیس شجاعیه که پیکر فرزند وی نیز در توقیف اسرائیل است به خبرنگار تسنیم در کرانه باختری گفت: ما خبری از فرزندان خود نداریم، فقط می‌دانیم که در سردخانه‌های رژیم اشغالگر هستند. آرزوی ما این است که پیکر‌های فرزندانمان را تحویل بگیریم و دفن کنیم و آسوده‌خاطر شویم. با صلیب سرخ صحبت کردیم و گفتیم که ما پیکر فرزندان خود را ندیده‌ایم که شهید شده باشند، اما جواب درستی از آن‌ها هم دریافت نکردیم.

۱۵ سال قبل «مرکز مشاوره حقوقی قدس»، کمپینی تحت عنوان «کمپین ملی بازپس‌گیری پیکر شهدا» راه‌اندازی کرد. هدف این کمپین اقدام قانونی و استفاده از سازوکار‌های مختلف داخلی، عربی و بین‌المللی برای بازپس‌گیری پیکر‌ها بود.

در این بین از تشکیلات خودگردان فلسطینی خواسته شد از طریق شورای امنیت پیگیر صدور قطعنامه‌ای شود که اسرائیل را وادار به تسلیم پیکر‌های توقیف‌شده شهدا در سردخانه‌ها و قبرستان اعداد کند، چراکه این اقدام رژیم صهیونیستی در حقیقت به‌نوعی مجازات خانواده شهدا محسوب می‌شد.

کارشناسان امور حقوقی تأکید می‌کنند که اسرائیل تنها رژیمی است که سیاست توقیف و عدم تحویل پیکر‌های شهدا را به مرحله اجرا درآورده است و به این وسیله قوانین بین‌المللی بشردوستانه را نقض می‌کند.

در همین رابطه «حسین شجاعیه»، هماهنگ‌کننده کمپین استرداد پیکر شهدا در کرانه باختری گفت: توقیف پیکر‌های شهدا با تمامی قواعد عرفی و معاهدات بین‌المللی، جهانی و همچنین ادیان آسمانی در تعارض است. رژیم صهیونیستی به هیچ یک از این پیمان‌ها تعهدی ندارد و به هیچ یک از توافقنامه‌های فوق احترام نمی‌گزارد.

وی افزود: این اجحاف و ستمی است که در حق خانواده‌ها و شهدا قائل می‌شود، به‌ویژه که برخی از این اسرای در بند، ده‌ها سال در زندان‌های رژیم اشغالگر بوده‌اند و بعد از شهادت هم پیکرهایشان توقیف می‌شود و خانواده‌هایشان از وداع و آخرین دیدار با آن‌ها محروم می‌مانند.

تا قبل از سال ۲۰۱۷ رژیم صهیونیستی پیکر شهدای فلسطینی را براساس تصمیم فرمانده نظامی کرانه باختری و با استناد به بند ۳ قانون حالت فوق‌العاده این رژیم مصوب سال ۱۹۴۸ توقیف می‌کرد، اما بعد از برگزاری نشست‌های حقوقی و قضایی، قانون فوق مورد تجدیدنظر قرار گرفت و جلسه دادگاهی متشکل از ۷ قاضی اسرائیلی تشکیل شد تا درباره صلاحیت توقیف پیکر‌های شهدای فلسطینی با استناد به بند ۳ قانون حالت فوق‌العاده تصمیم‌گیری کنند.

در سال ۲۰۲۱ کابینه رژیم صهیونیستی یا همان کابینه امنیتی مقرر کرد که صلاحیت توقیف پیکر‌های شهدای فلسطینی نه‌فقط در خصوص فلسطینی‌هایی که عملیات‌های آن‌ها منجر به مرگ اسرائیلی‌ها می‌شود، بلکه تمامی عملیات‌هایی را که در آن‌ها جسم برنده، تیز یا سلاح گرم استفاده می‌شود، در بر می‌گیرد تا براین‌اساس پیکر شهدای فلسطینی بیشتری در توقیف رژیم صهیونیستی باقی بماند. / تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار