به گزارش راهبرد معاصر ، «استفن هارپر» نخست وزیر سابق کانادا یکی از سیاستمداران کانادایی است که اخیرا با حضور در نشست گروهک تروریستی منافقین به سخنرانی پرداخته است.
هارپر در رویدادی که به میزبانی آنچه «شورای ملی مقاومت ایران» خوانده شده و انحصارا تحت کنترل منافقین قرار دارد و توسط اندیشکده آمریکایی رند تامین بودجه شده بود به سخنرانی پرداخت.
به گزارش «نشنال آبزرور»، ممکن است گروه منافقین برای شهروندان کانادایی شناخته شده نباشد اما این گروه در میان سیاستمداران کانادایی شناخته شده بوده و تقریبا یک دهه است که اعضای محافظهکار پارلمان همانند هارپر در نشستهای این گروه مشارکت کرده و به سخنرانی میپردازند.
نکته قابل توجه این است که گروهک منافقین جزو گروههای تروریستی کانادا قرار داشت و پس از آنکه آمریکا و کشورهای اروپایی این گروهک را از لیست گروههای تروریستی خارج کردند، دولت هارپر نیز در سال 2012 آنها را از لیست گروههای تروریستی خود خارج کرد.
در حالی که گروهک منافقین روابط تنگاتنگی با افراد قدرتمندی در کاخ سفید نظیر «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا دارد اما این گروهک به صورت دیگری نیز معرفی شده است.
به طور مثال اندیشکده رند در سال 2009 این گروهک را دارای بسیاری از خصوصیات یک فرقه دانسته است. برخی از این خصوصایت عبارتند از: کنترل مستبدانه، مصادره داراییها، کنترل روابط جنسی (از جمله طلاقهای اجباری و تجرد)، انزوای عاطفی، کار اجباری، محرومیت از خواب، سوء استفاده جسمی و گزینههای محدود خروج از این گروه.
اخیرا، گزارشهای تحقیقی توسط شبکه 4 انگلیس، الجزیره انگلیسی و پایگاه خبری اینترسپت منتشر شده که این گروه را مزارع ترولی توصیف کرده که اعضای آن هزاران حساب کاربری در شبکههای اجتماعی بازگشایی کرده و هر کسی را که طرفدار دیپلماسی با ایران باشد هدف قرار میدهند. دیدهبان حقوق بشر گزارش داده که سران گروهک منافقین مردم را مجبور به اعترافات دروغین میکنند.
در سال 2006، نشریه نشنال پست گزارش مبسوطی را درباره یک خانواده کانادایی منتشر کرد که از این گروهک رها شده بودند.
اسناد و فیلمهای ویدیویی نشان میدهند که چندین عضو پارلمان کانادا در رویدادهای گروهک منافقین شرکت کردهاند که از جمله میتوان به این نامها اشاره کرد: سناتور محافظه کار «لیندا فروم»، نماینده محافظه کار «مایکل کوپر»، نماینده محافظه کار «کاندین برجن»، نماینده لیبرال «جودی سگرو» و نماینده لیبرال «میشائیل لویت».
به همراه استفن هارپر، سیاستمداران دیگری نیز بودند که طی سالهای اخیر با گروهک منافقین در ارتباط بودند. «جان بیرد» وزیر امور خارجه اسبق در دولت هارپر، «پائول فورست» نماینده محافظه کار سابق، «ایروین کوتلر» دادستان کل و وزیر دادگستری سابق و «دیوید کیلگور» نماینده و دادستان سابق از جمله این افراد هستند.
«استفانی کاروین» که به عنوان تحلیلگر مسائل امنیت ملی در دورانی که گروهک منافقین در لیست گروههای تروریستی کانادا قرار داشت فعالیت میکرد، میگوید واقعیت این است که حضور سیاستمداران کنونی و سابق کانادایی در رویدادهای گروهک منافقین عمیقا چالش برانگیز است.
کاروین که در حال حاضر استادیار روابط بینالملل در دانشگاه کارلتون بوده معتقد است که حضور در رویدادهای گروهک منافقین به «ایجاد توهم مشروعیت» کمک میکند و همچنین باعث ایجاد «ظرفیت نفوذ» میشود.
نشنال آبزرور به دنبال نظرات سیاستمداران کانادایی بود که به طور مستقیم در نشستهای منافقین در سالهای اخیر حضور یافتند. در ایمیلهایی که برای اعضای لیبرال و محافظهکار ارسال شده از آنها سوال شده که آیا با حضور در نشست منافقین احساس راحتی داشتند که هیچ کدام به این سوال پاسخ ندادند.
«سیلوین لکلرک» سخنگوی روابط رسانهای برای امور عمومی کانادا، میگوید: «کانادا به صورت تنگاتنگی فعالیتهای سیاسی مربوط به ایران را پوشش میدهد. کانادا از آزادی، فعالیتهای سیاسی مسالمتآمیز و فراگیر حمایت کرده و به شدت خشونت را در همه شکلهای خود محکوم میکند.»
در یکی از حسابهای توئیتری وابسته به گروه منافقین، «مایکل کوپر» از نمایندگان مجلس کانادا به ابراز همبستگی با مردم ایران پرداخته و مدعی شده است که مردم ایران هر روز زندگی خود را برای حمایت از آزادی، دموکراسی، و حاکمیت قانون به خطر میاندازند.
وی در یک مصاحبه تلفنی گفت که در تابستان سال 2016 در یکی از راهپیماییهای گروهک منافقین شرکت کرده و پس از آن به دلیل برنامههایی که داشته دیگر نتوانسته در این راهپیماییها مشارکت کند.
بسیاری از کسانی که از گروهک منافقین در آلبانی، کانادا و بلژیک فرار کردهاند به نشنال آبزرور گفتهاند که واحد اینترنتی گروهک منافقین در جریان اغتشاشات در شهرهای مختلف بسیار فعال بوده و به انتشار مطالبی درباره تورم، بیکاری و بیعدالتی میپردازند.
زمانی که از کوپر درباره فعالیتهای فرقهگونه گروهک تروریستی منافقین سوال شد، وی پاسخ داد: «آنها یک جنبش از تعداد زیادی جنبشهای دیگر بوده که به دنبال پایان دادن به رژیم ایران هستند.»
کولتر یکی از بنیانگذاران و رئیس مرکز «والنبرگ رائول» برای حقوق بشر بوده که در مونترئال کانادا مستقر است. تصاویر و ویدئوها نشان میدهد که وی در رویدادهای مربوط به گروهک منافقین نیز حضور یافته است.
از تمامی اعضای سابق پارلمان که طی سالهای اخیر در فعالیتهای منافقین حضور داشتهاند، «دیوید کیلگور» از جمله کسانی بود که به صورت مستقیم مشارکت داشته است. این نماینده بازنشسته و از وکلای سابق، در حال حاضر از اعضای برجسته گروه دوستان کانادایی ایران دموکرات هستند که به گفته وی هیچگونه بودجهای ندارد.
کیلگور به نشنال آبزرور گفته است: «ما از خانم رجوی حمایت میکنیم. من درباره وی خواندهام، با وی ملاقات کرده و صحبت کردهام. برنامه 10 بندی وی درباره ایران که شامل عدم دستیابی ایران به تسلیحات هستهای، برابری میان زن و مرد و دموکراسی، همان چیزی است که من و همه برای آن در جهان دموکراتیک تلاش داریم.»
زمانی که از کیلگور درباره گزارش رسانهها در خصوص جزئیات فعالیتهای فرقهگونه گروهک منافقین پرسیده شد، وی گفت که هیچگونه شواهدی که نشان از کنترلهای مستبدانه یا کار اجرایی داشته باشد در جریان دیدارهایش از کمپ منافقین در عراق، ندیده است.
اما «توماس جانیو» تحلیلگر سابق وزارت دفاع کانادا که در حال حاضر به تدریس امور بینالملل در دانشگاه اوتاوا می پردازد اظهارات کیلگور درباره منافقین را رد کرد.
وی گفت: «کاملا غیر منطقی است و در اغلب موارد آنها (سیاستمدارانی که از منافقین حمایت میکنند یا با آنها در تعامل هستند) میدانند که این موارد کاملا غیر صحیح هستند و حمایت از این گروه در ایران صفر است.»
جانیو در ادامه گفت که تبدیل شدن منافقین به یک فرقه واقعیتی است که از سوی ناظران غیر حزبی که هیچگونه تماسی در این بازی ندارند پذیرفته شده است.
وی تاکید کرد: «این گروهی بیرحم، یاغی و فاسد بوده که کاملا به شیوه دیکتاتوری توسط رهبرش هدایت میشود.»
جانیو تاکید کرد: «حمایت از این گروه به عنوان مخالفان دموکراتیک در حالی که یک جنبش دموکرات نیستند معنایی ندارد و حمایت از آنها نهتنها بیمعناست بلکه به صورت جدی مخرب است.»
در حال حاضر ایران و کانادا با یکدیگر رابطه ندارند. دولت محافظه کار سابق تحت رهبری هارپر روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع و سفارت خود در تهران را تعطیل کرد. دولت لیبرال کنونی نیز در سال 2015 اعلام کرد که به دنبال برقراری مجدد روابط دیپلماتیک با ایران است اما تا کنون این کار را انجام نداده است.
منبع : فارس