افشاگری جنجالی تحلیلگر سابق سیا از پشت‌پرده انفجار سد کاخوفکا-راهبرد معاصر

افشاگری جنجالی تحلیلگر سابق سیا از پشت‌پرده انفجار سد کاخوفکا

تحلیلگر سازمان سیا در اظهاراتی تأمل برانگیز با متهم کردن مقامات اوکراین در دست داشتن در انفجار سد «کاخوفکا» اعلام کرد که واشنگتن ممکن است زلنسکی را قربانی اهداف خود کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 12
کد خبر: ۱۸۸۸۴۶

به گزارش راهبرد معاصر. یک عضو سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در اظهاراتی تأمل برانگیز با متهم کردن مقامات اوکراین در دست داشتن در انفجار سد «کاخوفکا» اعلام کرد که واشنگتن ممکن است زلنسکی را قربانی اهداف خود کند.

 

وبگاه روسیا الیوم شامگاه یکشنبه گزارش داد که «رایموند مک گوفورن» تحلیلگر پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در مصاحبه با کانال یوتویوبی «استیون گاردنر» در تحلیلی از سناریوی خطرناک واشنگتن در پی انفجار اخیر سد کاخوفکا در جنوب اوکراین پرداخت.

 

این مأمور سابق سیا در مصاحبه با این کانال یوتویوبی گفت: ممکن است آمریکا با متهم کردن مقامات اوکراین در دست داشتن در تخریب عامدانه سد آبی خاکی «کاخوفکا»، ولودیمیر زلنسکی را قربانی اهداف سیاسی خود در جنگ با روسیه کند.

 

تحلیلگر سیا با عامدانه خواندن دستکاری در تخریب سد کاخوفکا، دست داشتن مقامات اوکراینی را دور از انتظار ندانست، زیرا هیچ نفعی برای روسیه در تخریب آن نمی‌توان متصور شد.

 

وی در سخنانی تأمل برانگیز افزود: «قرائنی دال بر این فرضیه وجود دارد که نشان می‌دهد واشنگتن در پشت سر این ماجرا است تا زلنسکی را متهم به این انفجار کند، زیرا مقامات کاخ سفید با قربانی کردن زلنسکی می‌خواهند مانع از درگیری هسته‌ای با روسیه شوند.

 

ارتش روسیه و اوکراین یکدیگر را متهم می‌کنند که با حملات موشکی این سد را منفجر کرده‌اند. گفته می‌شود تخریب سد کاخوفکا جان و زندگی صدها هزار نفر از مردم منطقه را فوراً تهدید می‌کند و موجب می‌شود که دست‌کم تا ۱۰ سال آینده تأمین آب مردم شبه‌جزیره کریمه با مشکل جدی روبرو شود.

 

شبه‌جزیره کریمه ۲۰۱۴ با برگزاری همه‌پرسی به روسیه ملحق شد. این سد با ۳۰ متر ارتفاع و ۳.۲ کیلومتر طول در سال ۱۹۵۶ بر روی رودخانه دنیپرو به عنوان بخشی از نیروگاه برق آبی کاخوفکا ساخته شد. سد کاخوفکا دارای یک مخزن ۱۸ کیلومتر مکعبی است که آب شبه جزیره کریمه و نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا تأمین می‌کند که هم‌اکنون تحت کنترل روسیه است.

 

مناطق خرسون، زاپروژیا، و جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (اول تا پنجم مهر پارسال) برای پیوستن به روسیه همه‌پرسی برگزار کردند و براساس اعلام منابع روسی، بیشتر رای‌دهندگان با الحاق این مناطق به روسیه موافقت کردند./مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار