زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم  «کش پاتل» مدیر اف‌بی‌آی شد حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده‌ایم لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن زلنسکی: با فرستاده ترامپ ملاقات سازنده‌ای داشتم گفت‌وگوی تلفنی پوتین با ولیعهد عربستان سعودی دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در دیدار با سرلشکر باقری: ایران خانه مقاومت است

محمود عباس: کل جهان عرب از روابط ایران و عربستان خوشحالند

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تصریح کرد که کل جهان عرب از بهبود روابط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی خوشحال هستند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 18
کد خبر: ۱۸۹۸۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، «محمود عباس» رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین در مصاحبه با شبکه «سی جی تی ان»، ضمن تقدیر از نقش چین در بهبود روابط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی تأکید کرد که کل جهان عرب از احیای روابط حسنه میان تهران و ریاض خرسند هستند.

 

در پی توافق ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ ایران و عربستان در پکن دو طرف نسبت به از سرگیری روابط دیپلماتیک بعد از هفت سال و سه ماه توافق کردند و مقرر شد وزرای خارجه پس از آن دیدار کنند که این دیدار در ۱۷ فروردین ماه انجام و بیانیه مشترکی صادر و بر آمادگی برای از بین بردن موانع پیش روی گسترش‌ همکاری‌ها تأکید شد.

 

عباس در گفت‌وگو با این شبکه چینی ضمن اشاره به نقش چین در بهبود روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی تصریح کرد: «موفقیت نشست چین-اعراب یک سیگنال بسیار مهم ارسال کرد. ما بسیار خرسندیم که پی بردیم که چین در حال حاضر پیشرفت در امور اعراب را از طریق این نشست تسهیل می‌کند و امیدواریم که نقش چین در این زمینه ادامه داشته باشد».

 

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین تأکید کرد: «ما امیدواریم که نشست چین و اعراب نهادینه شود».

 

وی سپس به بهبود روابط میان ریاض و تهران اشاره کرد و گفت: «اقدام چین در آشتی دادن ایران و عربستان چیزی است که بسیاری از کشورها موفق به تحقق آن نشدند. اختلافات میان ریاض و تهران طولانی و جدی بود و هیچ کشوری در حل این اختلافا موفق نبود اما به واسطه حسن نیت چین در تعامل با این دو کشور،‌معجزه خلق شد».

 

محمود عباس با اشاره به این موارد تصریح کرد: «من مصالحه ایران و عربستان را یک معجزه می‌دانم و کل جهان عرب از آن استقبال می‌کنند و همچنین از نقش چین در این فرایند خرسند هستیم».

 

فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز گذشته (شنبه) ۲۷ خردادماه در پاسخ به دعوت رسمی حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، در رأس هیأتی به تهران سفر و با همتای ایرانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به دو دیدار و گفت‌وگوی مشترک قبلی دو وزیر در پکن و کیپ تاون، سفر وزیر خارجه عربستان به تهران را گامی مثبت در مسیر تکمیل گام‌های درست قبلی دو کشور برای پیشبرد و گشایش صفحه جدیدی در روابط دو کشور همسایه و مسلمان دانست.

 

زیر امور خارجه عربستان ازسرگیری روابط رسمی ایران و عربستان و تقویت روابط سازنده دو کشور را علاوه بر خیر و برکت برای دو ملت، دارای نتایج و آثار مثبت برای کشورهای منطقه دانست.

 

فیصل بن فرحان همچنین سفر متقابل امیرعبداللهیان به ریاض در آینده نزدیک را فرصت مناسبی برای تکمیل مشورت‌ها و رایزنی‌های مشترک در زمینه‌های مورد علاقه از جمله مسائل دوجانبه خواند.

 

وی همچنین با اشاره به دعوت رسمی قبلی پادشاه کشورش از رئیس جمهور ایران برای سفر به عربستان، بر آمادگی کشورش برای استقبال از ایشان و انجام این سفر در آینده نزدیک تأکید کرد./ فارس

ارسال نظر