غذاهایی که باتری قلب‌ را خالی می‌کند-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

غذاهایی که باتری قلب‌ را خالی می‌کند

فوق تخصص بیماری‌های قلبی گفت: چربی‌های جامد و اشباع شده که در مواد غذایی همچون پیتزا، سوسیس، کالباس، پفک و غذاهای سرخ‌کردنی وجود دارد، می‌تواند عامل مهمی در تنگی عروق کرونر و افزایش تری‌گلیسرید خون شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 19
کد خبر: ۱۹۰۱۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، مجید ملکی، فوق تخصص بیماری‌های قلبی و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران درباره مهمترین اقدامات برای تأمین سلامت قلب بیان داشت: یکسری عوامل در بیماری‌های قلبی قابل اصلاح نیست، مثلا داشتن سن بالا، به طوری که هر چه سن بالاتر می‌رود احتمال تنگی عروق کرونر بیشتر می‌شود، یا جنسیت افراد به طوری که در زنان بیماری‌های قلبی شیوع کمتری دارد. همچنین گروه خونی افراد به طوری که در گروه خونی A بیماری قلبی بیشتر است.

 

وی با اشاره به تیپ‌های شخصیتی که در آن بیماری‌های قلبی بیشتر است، خاطرنشان کرد: شخصیت‌های جاه‌طلب، وسواسی، مسئولیت‌پذیر و افرادی که دوست دارند همه کارها به خوبی انجام شود، ابتلا به بیماری‌های قلبی در آنها بیشتر است. البته یکسری فاکتورها نیز در پیشگیری از بیماری‌های قلبی قابل اصلاح است که می‌توان به مواردی همچون کنترل فشار خون اشاره کرد؛ مثلاً فردی که به سکته‌های قلبی و تنگی عروق کرونر مبتلا می‌شود اگر زمینه فشار خون داشته باشد و آن را کنترل کند، قطعا شیوع بیماری قلبی در چنین افرادی کاهش پیدا می‌کند؛ چون فشار خون منجر به سکته‌های قلبی، خونریزی مغزی و عوارض کلیوی می‌شود.

 

فوق تخصص بیماری‌های قلبی و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ایران تصریح کرد: نصف افرادی که فشار خون آنها بالاست از بیماری خود باخبر نیستند؛ ضمن اینکه نصف افرادی که از فشار خون خود باخبر هستند نیز آن را به خوبی کنترل نمی‌کنند.

 

ملکی اضافه کرد: موضوع دیگری که در پیشگیری از بیماری‌های قلبی بسیار اهمیت دارد عادات غذایی است؛ مثلا استعمال دخانیات و سیگار باعث بروز تنگی عروق کرونر و سکته‌های مغزی می‌شود؛ به طوری که در سیگار 100 نوع سم وجود دارد و افرادی که در کنار فرد سیگاری هستند نیز در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند.

 

وی با اشاره به نقش چربی‌های در ابتلا به بیماری‌های قلبی، ابراز کرد: چربی‌های جامد و اشباع شده که در مواد غذایی همچون پیتزا، سوسیس، کالباس، پفک و غذاهای سرخ‌کردنی وجود دارد می‌تواند عامل مهمی در تنگی عروق کرونر و افزایش تری‌گلیسرید خون شود. بنابراین این افزایش تری‌گلیسیرید باید با مصرف دارو کنترل شود.

 

ملکی با اشاره به عوامل مؤثر در تأمین سلامت فرد، افزود: کنار گذاشتن عادات غذایی نامناسب، داشتن تحرک فیزیکی به طوری که هفته‌ای سه روز و هربار 40 دقیقه پیاده‌روی داشتن و همچنین پرهیز از استعمال سیگار، در کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی مؤثر است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار