یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

تصمیم هاوانا و پکن برای راه‌اندازی پایگاه نظامی در کوبا

تصمیم هاوانا و پکن برای راه‌اندازی پایگاه نظامی در کوبا مقام‌های فعلی و سابق آمریکا مدعی شده‌اند که کوبا و چین قصد دارند یک تأسیسات آموزش نظامی جدید در کوبا راه‌اندازی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 20
کد خبر: ۱۹۰۳۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، مقام‌های کنونی و سابق ایالات متحده مدعی شده‌اند که چین و کوبا در حال مذاکره برای تأسیس یک تأسیسات جدید مشترک آموزش نظامی در این کشور آمریکای لاتین هستند که موجب افزایش نگرانی شدید ایالات متحده شده‌ است.

 

مقام‌های آمریکایی نگران هستند که استقرار یک مرکز آموزش نظامی مشترک بین چین و کوبا موجب شود که پکن نظامیان خود و دیگر عملیات‌های امنیتی و اطلاعاتی خود را در 100 مایلی ساحل فلوریدا مستقر کند.

 

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال در این خصوص گزارش کرد، گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا حاکی از آن است که مذاکرات برای راه‌اندازی تأسیسات در ساحل شمالی کوبا در مرحله پیشرفته خود قرار دارد اما هنوز نهایی نشده است.

 

بر اساس این گزارش، مقام‌های دولت بایدن با مقام‌های کوبا تماس گرفته‌اند به امید آنکه بتوانند از اجرایی شدن این توافق جلوگیری کنند.

 

پیش از این گزارشی از تلاش پکن برای راه‌اندازی یک مرکز آموزش نظامی در کوبا گزارش نشده بود و طبق گزارش وال استریت ژورنال، کاخ سفید نیز حاضر به اظهارنظر درباره این خبر نشده است.

 

مقام‌های آمریکایی مدعی هستند که در اطلاعات جدید بسیار محرمانه ایالات متحده آمریکا به تأسیسات آموزشی که چین قرار است در کوبا راه‌اندازی کند، اشاره شده است.

 

پیش از این روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شده بود که پکن طی توافقی با کوبا قصد دارد با استقرار تجهیزات شنود الکترونیک در فاصله 160 کیلومتری از ایالت جنوبی «فلوریدا» در آمریکا، ارتباطات الکترونیک را در سراسر جنوب شرق ایالات متحده که تعداد زیادی پایگاه‌های نظامی آمریکا در آن‌جا مستقر است، نظارت کند و تردد کشتی‌های آمریکایی را نیز تحت نظر بگیرد.

 

دو روز پس از انتشار این خبر، کاخ سفید تأیید کرد که تأسیسات جمع‌آوری اطلاعات چین از حداقل سال 2019 در کوبا وجود داشته است.

 

هم‌اکنون مقام‌های کنونی و سابق آمریکا می‌گویند که تأسیسات نظامی جدید کوبا و چین، بستری را برای چین فراهم می‌کند تا نظامیان خود را به طور دائم در این جزیره مستقر کند و عملیات جمع‌آوری اطلاعات از استراق سمع الکترونیک را علیه آمریکا وسعت بخشد.

 

«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر گزارش قبلی روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مبنی بر توافق محرمانه چین و کوبا برای استقرار تجهیزات شنود الکترونیک در کوبا را رد کرده بود.

 

ونبین با تأکید بر این‌که هیچ اطلاعی درباره چنین برنامه‌ای ندارد، گفت: «معروف است که ایالات متحده در تعقیب سایه‌ها و مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر، تبحر دارد. ایالات متحده برای مدت‌ها به صورت غیرقانونی خلیج گوانتانامو کوبا را برای انجام فعالیت‌های محرمانه اشغال کرده بود و برای بیش از 60 سال، کوبا را محاصره اقتصادی کرد».

 

«جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای عالی امنیت ملی کاخ سفید نیز در گفت‌گو با شبکه خبری «ام اس ان بی سی» گفت که گزارش وال‌استریت ژورنال درباره تمایل کوبا به میزبانی از تأسیسات شنود چین «دقیق نیست».

 

«کارلوس فرناندز دی کاسیو» وزیر امور خارجه کوبا نیز این اطلاعات وال استریت ژورنال را کاملاً جعلی و بی‌اساس خواند و این اتهامات را «ساختگی» تلقی کرد.

 

وی در این خصوص گفت: «روایت وال استریت ژورنال حاوی اشتباهاتی است که با نیت بدی ترویج داده شده است تا حمایت بی‌سابقه از محاصره اقتصادی، ثبات‌زدایی و تهاجم علیه کوبا را توجیه کند و افکار عمومی ایالات متحده و سراسر جهان را فریب دهد»./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار