دانشگاه پیام نور تجمیع می‌شود؟-راهبرد معاصر

دانشگاه پیام نور تجمیع می‌شود؟

رئیس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه بحث تجمیع این دانشگاه منتفی شد، گفت: دانشگاه پیام نور در حال حاضر حدود ۳۶۰ مرکز و واحد دانشگاهی فعال و ۳۴۴ هزار دانشجو دارد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۶ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 21
کد خبر: ۱۹۰۴۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ ابراهیم تقی‌زاده در نشست خبری امشب در نشست خبری که در دانشگاه پیام نور ساری برگزار شد، با اشاره به برگزاری نشست دو روزه اساتید دانشگاه پیام نور استان، اظهار کرد: دانشگاه پیام نور در سال ۱۳۶۷ باهدف فراهم کردن محیط آموزشی برای شاغلان و اقشار مختلف جامعه تاسیس شد.

وی شیوه آموزش این دانشگاه را ترکیبی در قالب برگزاری کلاس‌های رفع اشکال عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۳۴۴ هزار دانشجوی ثبت‌نام شده داریم، نزدیک به ۹۰ درصد دانشجویان ما در مقطع کارشناسی هستند؛ حدود ۹۸۰ دانشجوی ما در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند، ۸۵ درصد رشته‌ها علوم انسانی و مابقی در بین سایر رشته‌ها توزیع شده است.

تقی‌زاده با اعلام اینکه حدود ۳۶۰ مرکز و واحد دانشگاهی پیام نور در سطح کشور فعال است، خاطرنشان کرد: ۳ هزار و ۵۸۰ عضو هیأت علمی، بیش از ۱۲ هزار استاد مدعو و قریب به ۸ هزار نفر کارمندان در دانشگاه داریم.

رئیس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در بین دانشگاه‌های باز و از راه دور در آسیا در جایگاه دوم و در سطح دنیا در رتبه ششم را دارد، خاطرنشان کرد: در دانشگاه باز شیوه از انعطاف‌پذیری برخوردار است پیشنهاد می‌دهیم که تعداد‌های ترم‌های تحصیلی از دو ترم افزایش پیدا کند و دانشجو در زمانی که آمادگی داشته باشد، در آزمون خود شرکت کند.

وی ادامه داد: بسیاری از دانشجویان این دانشگاه نخبه بوده و شرایط تحصیل در دانشگاه‌های دیگر را نیز داشتند، بیشترین سطح قبول شدگان در آزمون‌های کارشناسی ارشد و استخدامی‌ها نیز پیام نوری‌ها هستند.

تقی‌زاده با اعلام اینکه دانشگاه پیام نور در ۱۶ استان مرزی کشور شعبه دارد، یادآور شد: همچنین ۱۷ نمایندگی را در خارج از کشور داریم، در دانشگاه کابل بیش از هزار دانشجوی افغان مشغول به تحصیل هستند.

رئیس دانشگاه پیام نور گفت: در رابطه با موضوع مراکز رشد، خانه‌های خلاق و رشته‌های دانش‌بنیان و مهارتی که اخیرا مطرح شد، در یکی دو سال گذشته در این حوزه گام برداشتیم.

وی خاطرنشان کرد: افت دانشجویی قالب دانشگاه‌ها را فرا گرفته، چون جمعیت دانشجویی در کل کشور کاهش یافته، اما در دانشگاه پیام نور ظرفیت همه رشته‌ها تقریبا پر می‌شود.

تقی‌زاده با اشاره به آماری از رتبه‌بندی این دانشگاه، اضافه کرد: دانشگاه پیام نور در سال جاری با انتشار ۱۴۹ عنوان کتاب رتبه سوم را در بین دانشگاه‌های کشور به لحاظ کتاب‌های منتشر شده در سطح بین‌المللی به خود اختصاص داد، ارتقای رتبه ۹۱۰ پله‌ای دانشگاه در سال ۱۴۰۰ کسب شد که با ثبت آثار علمی پژوهشی اساتید در سطح جهان به رتبه هزار و ۴۰۰ رسید.

رئیس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه بحث تجمیع دانشگاه در شرایط فعلی جزو مواردی بود که مطرح شد، گفت:، اما با جلسات متعددی که برگزار شد، به این نتیجه رسیدیم که ماموریت این دانشگاه را هیچ دانشگاهی نمی‌تواند انجام دهد و بسیاری از دانشجویان فرصت تحصیل را از دست می‌دهند، در نتیجه این مورد منتفی است.

وی با بیان اینکه میزان شهریه این دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های شهریه‌بگیر حدود یک سوم است، ادامه داد: نسبت به جذب هیأت علمی تفاهم‌های با دانشگاه‌های دیگر صورت گرفته است، اما اصل آمایش و ساماندهی رشته‌ها و اعضای هیأت‌های علمی قابل دفاع است و آن را خودمان باید برعهده بگیریم.

مجتبی سلطانی احمدی معاون حقوقی مجلی و هماهنگی امور استان‌های دانشگاه پیام نور نیز در این نشست گفت: دانشگاه پیام نور در بیش از سه دهه گذشته نقش بسیار مهمی در عمومی‌سازی آموزش عالی در سطح کشور به‌ویژه برای زنان و بانوان داشت.

وی با اشاره به اینکه شهریه این دانشگاه یک سوم شهریه دانشگاه‌های غیرانتفاعی و ... است، آن را به‌نوعی تهدید برای آموزش بخش خصوصی دانست و تاکید کرد: یک سوم قبول شدگان در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشجویان پیام نور هستند، نکته دیگر اینکه آمایش نباید در حد شعار باقی بماند، در سطح کلان نظام آموزش عالی تحرکی از آمایش در بخش‌های دیگر نمی‌بینیم و تمرکز روی همین بخش پیام نور می‌بینیم.

همچنین حسین نازک‌تبار رئیس دانشگاه پیام نور مازندران، با اشاره به نقش مهم این دانشگاه در کاهش آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه طلاق، اظهار کرد: این دانشگاه می‌تواند به کمک این دستگاه‌های مربوطه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی با ارائه پایان نامه‌هایی در این حوزه موثر باشد.

وی افزود: دانشگاه پیام نور در مازندران در ۱۵ مرکز واحد، بالغ بر ۱۴ هزار دانشجو، ۳۳ کارمند و ۱۴۲ هیأت علمی با آموزش باز و کتاب محوری در حال فعالیت است. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر