به گزارش راهبرد معاصر؛ یونجه بومی مناطق مدیترانهای است، ولی از دیرباز به طور گسترده در مناطق دیگر جهان نیز کشت میشود. این گیاه علاوه بر اینکه در برخی نواحی ایران به حالت وحشی یافت میشود در مناطق مختلف نیز پرورش یافته و کشت میشود.
ترکیبات: ساپونینها و ویتامینهای A , C , D , K و منگنز
فارماکولوژی: ترکیبات استروئیدی Biochlanin A Gentistein، Cotimestrol و Daidzein خواص استروژنیک داشته و جزء ترکیبات فیتواستروژن هستند.
محتوای ساپونینهای برگ گیاه یونجه، سطوح کلسترول تام را بدون اثر بر سطوح لیپوپروتئین با دانسیته بالا (HDL) کاهش میدهد.
ترکیبات موجود در گیاه یونجه جذب کلسترول را کاهش و ترشح استروئیدهای خنثی و اسیدهای صفراوی را به مدفوع افزایش میدهند.
محتوای منگنز گیاه یونجه میتواند در اثرات کاهندگی قند خون این گیاه نقش داشته باشد و ترکیب Medicagol احتمالا مسئول فعالیت ضد قارچی گیاه است.
• نحوه و مقدار مصرف و دوز روزانه در موارد سطوح بالای کلسترول خون ۴۰ گرم از دانههای حرارت داده شده، سه بار در روز به همراه وعدههای غذایی.
• سمیت
در نتیجه مطالعهای شش هفته ای، هیچ گونه علائم سمیت بین شش نفر از افرادی که روزانه مقدار ۱۶۰ گرم گیاه یونجه به مدت سه هفته و به دنبال آن روزانه ۸۰ گرم از گیاه را به مدت سه هفته مصرف کردند، مشاهده نشد. / بهداشت نیوز