ابتکار عمل مذاکره در دست ایران-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه
سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

ابتکار عمل مذاکره در دست ایران

سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آمریکایی‌ها پذیرفته‌اند فارغ از توافق هسته‌ای و برجام باید پول‌های بلوکه‌شده ایران را در قبال آزادی جاسوس‌های زندانی در ایران آزادسازی کنند، گفت: عقب‌نشینی آمریکا در برابر ایران دستاورد بزرگی برای کشورمان به شمار می‌رود و نشان می‌دهد ایران ابتکار عمل را به‌دست گرفته است.
سید مصطفی خوش چشم؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۸ - ۰۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 22
کد خبر: ۱۹۰۶۸۵

در دیدار باقری و مورا چه گذشت؟/ ابتکار عمل مذاکره در دست ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد، در دو روز گذشته گفت‌وگوهای فشرده‌ای با علی باقری‌، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره موضوعات مختلف در دوحه قطر داشته است. وی در توییتی درباره این دیدار نوشت، با باقری درباره طیفی از موضوعات دشوار دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی ازجمله مسیر پیش‌رو درباره برجام گفت‌وگو کرده است.


به گفته مورا، دو طرف همچنین درباره موضوعات مرتبط با منطقه خلیج فارس شامل راهبرد اتحادیه اروپا، نماینده ویژه جدید اتحادیه اروپا در امور منطقه خلیج فارس و توافق ایران و عربستان سعودی تبادل‌نظر خوبی کردند.


باقری پیش از توییت مورا در توییتی با انتشار عکسی از دیدارش با وی اعلام کرد: جلسه‌ای جدی و سازنده با انریکه مورا در دوحه داشتم. درباره طیفی از موضوعات ازجمله مذاکرات رفع تحریم‌ها به تبادل‌نظر پرداختیم.


معاون سیاسی وزیر امور خارجه ۲۳ خرداد از دیدار و گفت‌وگو با همتایان خود از سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس در ابوظبی خبر داد و گفت، درباره طیفی از موضوعات و نگرانی‌های متقابل باهم گفت‌وگو کردند.

پس از افزایش تحرکات جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل، فشارهای دیپلماتیک طرف آمریکایی و اروپایی روی جمهوری اسلامی خنثی شد


سید مصطفی خوش چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل درباره مهم ترین محورهای رایزنی علی باقری، معاون وزیر امور خارجه کشورمان با انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به «راهبرد معاصر» گفت: آنچه میان باقری و مورا گذشت، بیشتر ناظر بر مذاکره درباره تبادل زندانیان و آزادسازی پول های بلوکه شده ایران بود، گرچه بعد از شکست آمریکا و طرف های اروپایی در دور دوم جنگ ترکیبی در پاییز و زمستان سال گذشته، ابتکار عمل های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران سرنوشت بسیاری از تحولات را تغییر داد.


وی افزود: از سال گذشته تاکنون برخی ابتکار عمل های ایران را می توان به مدیریت خوب پرونده های هسته ای با آژانس بین المللی انرژی اتمی و برقراری مجدد روابط با عربستان، عضویت در کمیته پیشگیری از جرم سازمان ملل متحد و ریاست بر مجمع اجتماعی سازمان حقوق بشر سازمان ملل متحد، انتخاب به عنوان یکی از رؤسای مجمع عمومی سازمان ملل متحد و دستاوردهای دیگر نسبت داد؛ دستاوردهایی که حاصل هم افزایی نهادهای مختلف نظام است.


کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است: پس از افزایش تحرکات جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل، فشارهای دیپلماتیک طرف آمریکایی و اروپایی روی جمهوری اسلامی خنثی شد، بنابراین طرح منزوی ساختن جمهوری اسلامی شکست خورد؛ به همین دلیل طرف غربی محکوم شد به دنبال راهکارهای تجدید نظر در سیاست در قبال ایران برود.


خوش چشم گفت: در ادامه شاهد بودیم آمریکایی ها برای شروع مذاکره درباره آزادی جاسوس های زندانی خود در ایران در قبال آزادسازی پول های بلوکه شده ایران درخواست کردند به میز مذاکره بازگردند، بنابراین شاهدیم طرف های غربی در حال ایجاد زمینه ها و اقداماتی هستند، به طوری که می توان پیش بینی کرد و امیدوار بود به نقطه ای برگردیم که مذاکرات در شهریور سال گذشته خاتمه یافت.


وی عنوان کرد: گرچه ایران همواره در پای میز مذاکره بوده است و خواهد ماند، اما در صورتی طرف غربی مذاکرات را به صورت فعال پیگیری نکند، معتقدیم نیاز چندانی به بازگشت به میز مذاکره وجود ندارد، زیرا درخواست های ایران کاملاً مشخص و بارها  امتیازات مورد نظر خود را اعلام کرده است. باقی مانده موارد در دو، سه موضوع خاص از نظر ما بسیار مهم و خطیر هستند و موضع خود را مشخص بیان کرده ایم و گفته ایم موضع و نگاه جمهوری اسلامی به موضوعات باقی مانده چیست.

گرچه ایران همواره در پای میز مذاکره بوده است و خواهد ماند، اما در صورتی طرف غربی مذاکرات را به صورت فعال پیگیری نکند، معتقدیم نیاز چندانی به بازگشت به میز مذاکره وجود ندارد


خوش چشم با بیان اینکه ایران در این دور از مذاکرات دست بالا دارد، گفت: با توجه به اینکه ایران علاوه بر ارتقای جایگاه خود در صحنه دیپلماتیک و سیاسی توانست فشارهای طرف مقابل را خنثی کند، همچنین رونمایی از دو موشک هایپرسونیک به افزایش توان چانه زنی جمهوری اسلامی ایران منجر شد، توانستیم غربی ها به ویژه طرف آمریکایی را زیر فشار بیشتری قرار دهیم؛ به همین دلیل امروز طرف غربی تا حدی در حوزه مذاکره برای آزادی زندانیان عقب نشینی کرده است.


کارشناس مسائل بین‌الملل توضیح داد: طرف ایرانی از سال گذشته این بخش از کار را در دستورکار خود داشت تا جاسوس های آمریکایی در قبال آزادسازی پول های بلوکه شده ایران آزاد شوند، اما همواره طرف آمریکایی از این موضوع جلوگیری می کرد و در لحظه آخر کار را ناتمام می گذاشت.


خوش چشم معتقد است: با اینکه طرف آمریکایی خواستاراین بود روند آزادی جاسوس هایش در چارچوب توافق برجام انجام شود تا پول های بلوکه شده قبل از توافق هسته ای به ایران داده و فشارها از روی ایران برداشته نشود، اما در دو ماه گذشته آمریکایی ها پذیرفته اند فارغ از توافق هسته ای و برجام، باید پول های بلوکه شده ایران را درقبال آزادی جاسوس های زندانی خود آزاد کنند؛ موضوعی که عقب نشینی بزرگی برای آمریکا و دستاوردی برای ایران به شمار می رود و نشان می دهد ایران ابتکار عمل را به دست گرفته است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار