اعلام نرخ مصوب بلیط اتوبوس برای سفر‌های اربعین به مرز چذابه مبلغ و شرایط وام اربعین دانشجویی اعلام شد + جزئیات زمان شارژ کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد شرایط خرید ارز اربعین در «بله» اعلام شد آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی چند شد؟ دادستان کل کشور: افزایش قیمت برنج در شرایط فعلی به هیچ‌عنوان قابل قبول نیست جزئیات دریافت تسهیلات مسکن کارگری واریز حقوق تیر بازنشستگان از فردا یکشنبه ۲۹ تیر خرید طلای آنلاین شرطی شد + جزئیات قیمت سکه امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / نیم سکه چند شد؟ قیمت طلا امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / طلای ۱۸ عیار چقدر افزایش داشت؟ عبور مصرف برق از ۸۰ هزار مگاوات / استان‌های پر مصرف کدام‌اند؟ قیمت روز خودرو‌های سایپا و ایران خودرو امروز شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ + جدول قیمت سکه پارسیان، امروز ۲۸ تیر ۱۴۰۴ آبفا: ذخایر سد‌های تهران در پایین‌ترین وضعیت خود قرار دارد/ مجتمع‌های مسکونی چند طبقه، مخزن و پمپ نصب کنند

صف متقاضیان ارز آزاد آب رفت/یکی شدن نرخ ارز آزاد و دولتی

گزارشات واصله از بازار ارز نشان می دهد که نرخ ارز دلتی در سامانه نیما فاصله بسیار اندکی با نرخ ارز آزاد پیدا کرده و این رویه به تثبیت نرخ ارز کمک شایانی خواهد نمود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۱۲ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 02
کد خبر: ۱۹۰۹
به گزارش راهبرد معاصر، با مجموعه تدابیری که دولت در بازار ارز و تامین به موقع تقاضاهای مورد نیاز مردم در نظر گرفته است، اکنون چند هفته‌ای هست که نرخ ارز در بازار آزاد و سامانه نیما که محلی برای فروش ارز حاصل از صادرات پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها و صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی است، به هم نزدیک شده و همین امر، جذابیت برای استفاده از ارز نیمایی را تحت‌الشعاع قرار داده است.

البته نزدیکی نرخ سامانه نیما با بازار آزاد، به تنهایی جذابیت لازم برای واردکنندگان و متقاضیان دریافت ارز را ندارد، بلکه فرآیند طولانی بررسی پرونده‌ها و در صف ماندن برای دریافت ارز هم، موضوع دیگری است که بسیاری از واردکنندگان را به سمت استفاده از ارز بازار آزاد یا صادرکنندگان در قالب توافقی، آزار می‌دهد.

این در حالی است که واردکننده می‌تواند در توافق با صادرکننده در خارج از سامانه نیما، نرخی را برای خرید ارز، با وی توافق کند که نه نرخ نیمایی و نه نرخ خرده‌فروشی ارز در بازار آزاد است، بلکه نرخی بینابین بوده و البته صف طولانی نیما با بروکراسی‌های پیچیده را هم ندارد. به همین دلیل، اکنون استفاده از ارز صادرات از سوی واردکنندگان با جذابیت بیشتری مواجه بوده و به همین دلیل، کاهش صف متقاضیان دریافت ارز از نیما هم به خوبی مشهود است.

در عین حال، بانک مرکزی نیز نرخ‌های ارز را که به صورت روزانه اعلام می‌کند، کاهش داده و اگرچه نرخ دلار همان ۴۲۰۰ تومان است، اما تنها به کالاهای اساسی و دارو اختصاص می‌یابد و فردی نمی‌تواند از منابع ارزی خود دولت و بانک مرکزی، به نرخ ۴۲۰۰ تومانی بابت واردات کالاهایی غیر از دارو و اقلام اساسی استفاده نماید.

گذری بر آنچه که بانک مرکزی، امروز چهارشنبه ۱۲ دیماه برای نرخ ارز بانکی اعلام کرده است، نرخ هر دلار آمریکا برای امروز (چهارشنبه دوازدهم دی ماه) بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورده است و در عین حال، هر پوند انگلیس با ۱۵۲ ریال کاهش نسبت به روز گذشته ۵۳ هزار و ۴۸۳ ریال و هر یورو نیز با ۱۹۹ ریال افت در مدت مشابه ۴۸ هزار و ۷۵ ریال ارزش‌گذاری شده است.

آنگونه که بررسی آمارهای سامانه نیما نشان می‌دهد، میانگین نرخ ارز در سامانه نیما به ازاء هر یورو، حدود ۹٣٨١ تومان بوده و مجموع فروش ارز حاصل از صادرات نیز در روزهای اخیر، به ٣٢ میلیون یورو رسیده است. بر این اساس روز دوشنبه، ۱۰ دیماه، مجموع تامین ارز بابت واردات، امروز به حدود ٢٦ میلیون یورو رسیده است.

در عین حال مجموع فروش ارز حاصل از صادرات از تاریخ ١٦ مرداد تا دوشنبه دهم دیماه به شش میلیارد و پانصد و سی و شش میلیون یورو رسید و همچنین مجموع تامین ارز برای واردات از تاریخ ١٦ مرداد تا تاریخ مذکور نیز، به پنج میلیارد و هفتصد و سی و دو میلیون یورو رسید
ارسال نظر
آخرین اخبار