به گزارش راهبرد معاصر؛ عباس سلطانیان مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری درباره فرآیند برگزاری آزمون مدارس نمونه دولتی، اظهار کرد: دستورالعمل آزمون ورودی پایه دهم دبیرستانها و هنرستانهای فنیوحرفهای کشور در اسفند ۱۴۰۱ به تمام مدارس دوره اول متوسطه ابلاغ شد و در فروردین و اردیبهشت ماه امسال با در نظر گرفتن تمهیدات لازم، فرآیند ثبتنام متقاضیان انجام شد.
سلطانیان ادامه داد: کارت ورود به جلسه آزمون هم از امروز سوم تیرماه از طریق سامانه ثبتنام در اختیار دانشآموزان قرار گرفته است تا در جلسه آزمون ورودی همراه خود داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه تمام سؤالات از محتوای کتب درسی پایه نهم طرح میشود، یادآور شد: در این آزمون صد سؤال در هفت ماده درسی پایه نهم مربوط به کتابهای درسی سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱ طراحی شده که داوطلبان باید در ۱۲۰ دقیقه به سؤالات پاسخ دهند؛ تلاش میکنیم مطابق دستورالعمل ارسالی، تا هفته اول مرداد نتایج آزمون ورودی نمونه دولتی را اعلام کنیم تا دانشآموزان ثبتنام قطعی خود را مدارس انجام دهند.
مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری ادامه داد: ملاک حضور و انجام آزمون پس از ثبتنام، کسب معدل حداقل ۱۷ دانشآموزان در امتحانات خرداد (معدل ارزشیابی کتبی خرداد) بدون اعمال نمره مستمر است؛ برای اعلام نتیجه، نمره کل آزمون هر داوطلب از ۲ بخش تشکیل شده که معدل امتحانات کتبی خرداد ۵۰ درصد و ۵۰ درصد دیگر از نمره کسب شده در آزمون ورودی تشکیل میشود.
وی افزود: امسال نزدیک به ۶۰ هزار دانشآموز پس از پذیرش در آزمون، وارد مدارس دوره دوم متوسطه نمونه دولتی خواهند شد.
سلطانیان درباره چگونگی ثبتنام دانشآموزان میانپایه در مدارس نمونه دولتی توضیح داد: براساس ماده ۱۸ شیوهنامه اجرایی مدارس نمونه دولتی، اگر در مدرسهای به دلایل مختلف مانند نقل و انتقال بین مدرسهای، منطقهای و استانی ظرفیت خالی برای ثبتنام در پایههای یازدهم و دوازدهم ایجاد شود، مناطق آموزش و پرورش با تصمیم ادارهکل آموزش و پرورش استان میتوانند آزمون تکمیل ظرفیت را برگزار کنند، بنابراین دانشآموزان برای آگاهی از فرآیند برگزاری آزمون تکمیل ظرفیت میتوانند به مدارس نمونه دولتی و آموزش و پرورش منطقه محل تحصیل خود مراجعه کنند و اطلاعات لازم را به دست آورند.
وی درباره دریافت شهریه از والدین برای ثبتنام در مدارس نمونه دولتی اظهار کرد: مدارس نمونه دولتی برای ثبتنام، نباید شهریهای از والدین دریافت کنند، چراکه این مدارس، دولتی هستند، اما پس از شروع سال تحصیلی در مهرماه بر اساس تصمیمات شورای مدرسه بابت برگزاری کلاسهای فوق برنامه و در چارچوب دستورالعمل و ضوابط بخشنامه فوقبرنامه که در سنوات گذشته به استانها ابلاغ شده میتوانند براساس مجوز دریافتی از شورای آموزش و پرورش استان نرخ شهریه برای فوق برنامه را مشخص کنند و در طول سال تحصیلی نسبت به ارائه خدمات فوق برنامه اقدام کنند. / فارس