آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

اقامت بیش از ۲ میلیون نفر آواره سوری در لبنان

وزیر مهاجرت دولت پیشبرد امور لبنان که به دمشق سفر کرده است، با وزیر کشور سوریه درباره بازگشت پناهندگان سوری به کشورشان رایزنی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۰۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 25
کد خبر: ۱۹۱۱۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد الرحمون» وزیر کشور سوریه و «عصام شرف الدین» وزیر مهاجرت دولت پیشبرد امور لبنان، امروز (یکشنبه)، در دمشق درباره راه‌های همکاری دو کشور برای بازگشت آوارگان سوری به کشورشان رایزنی کردند.

طبق گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، وزیر کشور سوریه تاکید کرد دمشق تمام اقدامات لازم به منظور تامین امنیت بازگشت پناهجویان به کشورشان و همچنین حل مشکلات آن‌ها را در مراکز مرزی انجام داده است.

وزیر مهاجرت لبنان نیز اشاره کرد سفر او به دمشق در راستای تکمیل رایزنی‌ها پیشن صورت گرفته است. عصام شرف الدین در ادامه اضافه کرد که ارتباط با کشور سوریه به منظور رسیدن به پیشرفت در پرونده مهاجران لازم و ضروری است.

وزیر مهاجرت لبنان در جولای سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود که بیروت برای بازگرداندن آوارگان سوری با هماهنگی دولت سوریه و اتحادیه عرب طرحی را تنظیم کرده است.

دولت پیشبرد امور لبنان حدود یک هفته پیش نیز بر لزوم بازگشت آوارگان سوری با هماهنگی دمشق و اتحادیه عرب تاکید کرد که این درخواست درست حدود یک ماه بعد از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مطرح شد.

اتحادیه عرب در جلسه فوق‌العاده خود به تاریخ هفتم ماه می (۱۷ اردیبهشت ماه) که در سطح وزیران خارجه برگزار شد، با رفع تعلیق عضویت سوریه در نشست‌های اتحادیه عرب موافقت کرد و به این ترتیب سوریه پس از حدود ۱۲ سال قطع ارتباط کشور‌های عربی با دمشق به دنبال جنگ داخلی در این کشور به جایگاه خود در اتحادیه عرب بازگشت.

تعداد آوارگان سوری موجود در لبنان که نامشان به صورت رسمی در فهرست کمیته امور پناهجوریان سازمان ملل متحد به ثبت رسیده، ۸۲۵ هزار نفر است. این در حالی است که سازمان امنیت کل لبنان شمار سوری‌های مقیم در این کشور را ۲ میلیون و ۸۰ هزار نفر برآورد می‌کند.

سازمان امنیت کل لبنان پیشتر به فاصله سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ نیز طرحی را برای بازگشت امن و داوطلبانه آوارگان سوری با مقامات سوری اجرا کرده بود که شامل ۵۴۰ هزار پناهجو می‌شد، اما عمل به این طرح با شیوع ویروس کرونا در جهان متوقف شد. / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار