وزارت امور خارجه: مردم ایران تهدید را به انسجام تبدیل کردند گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است

اقامت بیش از ۲ میلیون نفر آواره سوری در لبنان

وزیر مهاجرت دولت پیشبرد امور لبنان که به دمشق سفر کرده است، با وزیر کشور سوریه درباره بازگشت پناهندگان سوری به کشورشان رایزنی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۰۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 25
کد خبر: ۱۹۱۱۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد الرحمون» وزیر کشور سوریه و «عصام شرف الدین» وزیر مهاجرت دولت پیشبرد امور لبنان، امروز (یکشنبه)، در دمشق درباره راه‌های همکاری دو کشور برای بازگشت آوارگان سوری به کشورشان رایزنی کردند.

طبق گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، وزیر کشور سوریه تاکید کرد دمشق تمام اقدامات لازم به منظور تامین امنیت بازگشت پناهجویان به کشورشان و همچنین حل مشکلات آن‌ها را در مراکز مرزی انجام داده است.

وزیر مهاجرت لبنان نیز اشاره کرد سفر او به دمشق در راستای تکمیل رایزنی‌ها پیشن صورت گرفته است. عصام شرف الدین در ادامه اضافه کرد که ارتباط با کشور سوریه به منظور رسیدن به پیشرفت در پرونده مهاجران لازم و ضروری است.

وزیر مهاجرت لبنان در جولای سال ۲۰۲۲ اعلام کرده بود که بیروت برای بازگرداندن آوارگان سوری با هماهنگی دولت سوریه و اتحادیه عرب طرحی را تنظیم کرده است.

دولت پیشبرد امور لبنان حدود یک هفته پیش نیز بر لزوم بازگشت آوارگان سوری با هماهنگی دمشق و اتحادیه عرب تاکید کرد که این درخواست درست حدود یک ماه بعد از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مطرح شد.

اتحادیه عرب در جلسه فوق‌العاده خود به تاریخ هفتم ماه می (۱۷ اردیبهشت ماه) که در سطح وزیران خارجه برگزار شد، با رفع تعلیق عضویت سوریه در نشست‌های اتحادیه عرب موافقت کرد و به این ترتیب سوریه پس از حدود ۱۲ سال قطع ارتباط کشور‌های عربی با دمشق به دنبال جنگ داخلی در این کشور به جایگاه خود در اتحادیه عرب بازگشت.

تعداد آوارگان سوری موجود در لبنان که نامشان به صورت رسمی در فهرست کمیته امور پناهجوریان سازمان ملل متحد به ثبت رسیده، ۸۲۵ هزار نفر است. این در حالی است که سازمان امنیت کل لبنان شمار سوری‌های مقیم در این کشور را ۲ میلیون و ۸۰ هزار نفر برآورد می‌کند.

سازمان امنیت کل لبنان پیشتر به فاصله سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ نیز طرحی را برای بازگشت امن و داوطلبانه آوارگان سوری با مقامات سوری اجرا کرده بود که شامل ۵۴۰ هزار پناهجو می‌شد، اما عمل به این طرح با شیوع ویروس کرونا در جهان متوقف شد. / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار