تخریب محوطه تاریخی در محل احداث پتروشیمی میانکاله-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

تخریب محوطه تاریخی در محل احداث پتروشیمی میانکاله

محوطه تاریخی کاله حسین آباد (مرتع للمرز و حسین آباد)، به وسیله پتروشیمی میانکاله در سکوت مدیران میراث فرهنگی تخریب شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۸ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۷۵۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ در محل احداث پتروشیمی میانکاله در مرتع حسین آباد و للمرز، تکه‌های از سفال مشاهده شده است. در آن منطقه قسمت‌های نسبتاً تپه مانند که دارای پستی بلندی‌های غیر طبیعی است که به نظر نشانه وجود یک تمدن شهرنشینی تاریخی بوده است.

در این میان نشانه‌هایی از حفاری غیرمجاز در برخی نقاط دیده می‌شود. چوپان‌ها و مردم بومی معتقد هستند که یک محوطه باستانی در مرتع وجود دارد. میزان قابل توجهی از مردم با شروع فعالیت پتروشیمی در مرتع مطمئن بودند که گروهی به بهانه پتروشیمی می‌خواهند گنج محوطه باستانی کاله را از زیر زمین بیرون بیاورند.

این محوطه شناسایی شده چندین بار توسط کارشناسان میراث فرهنگی مازندران و بهشهر جستجو شده است و به مردم برای حفاظت و جلوگیری از حفاری غیر مجاز هشدار داده شد، اما به یکباره چرا مدیران میراث برای تصرف این محوطه باستانی کاووش نشده به پروژه پتروشیمی مجوز دادند جای سوال دارد.

تصاویر نیز مربوط به یک حفاری غیر مجاز است که چوپانان و بومیان منطقه صبح هنگام و در زمان حضور در کاله (مرتع) متوجه آن شده و این سفالینه زیبا در محل حفاری به جای مانده بود که از آن تصاویر تهیه شد.

حال باید منتظر بود و دید که آیا میراث کشور و مازندران باز هم میخواهد دست روی دست بگذارد تا این محوطه کاووش نشده ارزشمند زیر تیغ‌های فولادین ماشین‌های سنگین راه‌سازی پتروشیمی برای همیشه نابود شوند. هر طرح علاوه بر پیوست محیط‌زیستی باید یک پیوست فرهنگی هم داشته باشد باید دید آیا این پروژه این پیوست را دارد؟ / فارس

ارسال نظر