به گزارش راهبرد معاصر؛ تروئیکای اروپایی طی این بیانیه که در حاشیه نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ منتشر شد، بدون اعتراض به ایالات متحده آمریکا بهعنوان مقصر اصلی وضع کنونی اجرای برجام و طرفی که با نقض قطعنامه شورای امنیت درباره این توافق، نظام چندجانبهگرایی و بینالمللی را به نابودی کشانده است ادعا کرد: «ایران بیش از چهار سال است که تعهدات هستهای خود را در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مصوب قطعنامه ۲۲۳۱ نقض کرده و برنامه هستهایاش به سطوح خطرناکی رسیده است. این موضوع برای صلح و امنیت بین المللی بسیار مهم است.»
سه کشور اروپایی با اشاره به پیشرفتهای صنعت هستهای ایران مدعی شدند که فعالیتهای ایران توجیه غیرنظامی معتبری ندارد و «این مساله ایران را هرچه بیشتر به توانایی های مرتبط با تسلیحات اتمی نزدیک می کند و این مساله مایه نگرانی شدید شورای امنیت است»
آنها در بخش دیگری از این بیانیه، پیشرفتهای صورت گرفته در چارچوب توافق میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حلوفصل مسائل سیاسی پادمانی را ناکافی خوانده و خواستار اجرای کامل و بدون تاخیر توافقات اسفند ماه شدند.
به گزارش ایرنا، آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران اسفند سال گذشته، در پی سفر دو روزه رافائل گروسی به تهران توافقاتی را در خصوص حلوفصل مسائل پادمانی صورت دادند که بر اساس آن، ایران به صورت داوطلبانه به آژانس اجازه میدهد تا چنانچه مقتضی باشد فعالیتهای راستی آزمایی و نظارت بیشتر را اجرا کند.
در پی این توافق جلساتی در سطح کارشناسی برگزار شد و گزارشها حاکی است که پیشرفتهایی در این زمینه و در چارچوب قانون اقدام راهبردی مصوب مجلس شورای اسلامی به دست آمده است.
ادعاهای سیاسی پادمانی درباره ایران، نخستین بار از سوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی مطرح و سپس توسط رسانهها، مقامهای غربی و در گزارشهای آژانس دامن زده شد. جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست.
تداوم جوسازیها علیه توان موشکی ایران
تروئیکای اروپایی در تداوم جوسازیها علیه برنامه موشکی ایران و ارائه روایت نادرست از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، ادعاها درباره ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را مطرح کرد. انگلیس، فرانسه و آلمان بر همین اساس درخواست خود را از سازمان ملل متحد، برای بررسی شواهد ادعایی انتقال تجهیزات نظامی ساخت ایران به روسیه را تکرار کردند.
در این بیانیه ادعا شده است: «ما مصمم هستیم که ایران هرگز نباید سلاح هستهای تولید کند و باید فعالیتهای هستهای خود را تغییر کند. ما برهمین اساس عمیقاً نگران هستیم که محدودیتهای کلیدی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، بهویژه در مورد فعالیتهای بالستیک و انتقال موشکهای ایران در ماه اکتبر منقضی شود. ما یادآور میشویم که سایر محدودیتهای قطعنامههای مرتبط شورای امنیت سازمان ملل نیز پس از آن تاریخ کاملاً به قوت خود باقی خواهد ماند.»
تروئیکا با تکرار این ادعا که «ما بر عزم خود برای یافتن راهحل دیپلماتیک درخصوص بحران هستهای ایران تاکید میکنیم و از ایران میخواهیم که فوراً تنش زدایی کند» مدعی شد: «اقدامات مثبت برای باز کردن فضا بهمنظور تعامل سازنده با جامعه بین المللی و برای گام های تازه به سمت دیپلماسی هسته ای حیاتی است.»
به گزارش ایرنا، غرب به رهبری آمریکا از ماهها پیش و همزمان با تشدید تنشها در جنگ اوکراین، ادعای مردود مشارکت نظامی ایران با روسیه در جنگ را مطرح کرده است.
آمریکا ابتدا ادعای ارسال پهپادهای ایرانی را مطرح کرد و پس از آن، ادعای انتقال احتمالی موشکهای زمین به زمین از سوی ایران به روسیه برای استفاده در این جنگ را مطرح کرده است.
جمهوری اسلامی ایران بارها ادعای مطرح شده درباره ارسال پهپاد به روسیه را برای بهکارگیری در جنگ اوکراین رد و تصریح کرده است که هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده است./ایرنا