به گزارش راهبرد معاصر؛ کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بورس وارد فاز رکودی شده است و سهامداران خرد با توجه به بسته بودن تعداد زیادی از نمادها، در حال نقد کردن دارایی خود هستند تا بتوانند بهترین تصمیم را برای سرمایه خود بگیرند. به نظر می رسد
نمودار شاخص کل بورس تهران بیش از یک ماهی است که تغییر خیلی خاصی را به خود ندیده است و در محدودههای 2.1 تا 2.3 میلیون واحدی در حال نوسان است. شاخص برای رسیدن به اهداف بالاتر نیاز به قدرت و خبرهای خوب دارد، این خبرها باید از جنس تعیین نرخ خوراک صنایع برای روزهای آینده و تعیین فرمول آن برای یک بازده زمانی د10 ساله باشد؛ چرا که همه سرمایهگذاران نیاز به آرامش و قابلیت پیشبینی حداقلی دارند تا به سرمایه گذاری اقدام کنند.
با این بیرمقی در بازار تنها میتوان به مفروضات تکنیکالی اکتفا کرد که شاخص کل هنوز درگیر مقاومت و حمایت های کوچک است. محدوده سبزرنگ حمایتی که در این مدت شاخص کل به آن بارها واکنش مثبت نشان داده است.
اما شاخص کل هموزن از اوضاع بهمراتب بهتری برخوردار بوده است؛ شاخص کل هموزن پس از مورد حمایت قرارگرفتن در محدوده میانگین 55 روزه خود رویه مثبتی را آغاز کرد و این رویه با وجود اینکه در منفیهای چند روزه قرار گرفته بود؛ اما همچنان میتوان از شروع یکروند مثبت برای این شاخص صحبت کرد.
راضیه آرمند، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: با افتهای اتفاق افتاده در روزهای اخیر، حمایت های تکنیکال بازار سهام یکی پس از دیگری در حال از دست رفتن بوده و شاید افت شاخص های بورس به کانال های پایینتر هم رخ دهد.
وی ادامه داد: بررسی شواهد حال حاضر میتواند همین سیگنال روند متعادل بازارها را مخابره کند و فعلا نمیتوان انتظار فوران خریداران و یا فروشندگان را در بازار سهام داشته باشیم.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در ابعاد کلان نیز تحولات رخ داده، سیگنالهای متفاوتی را مخابره میکند که از سمتی میتواند به افزایش تقاضا در بازارها از جمله بازار سهام منجر شود و از سمتی نیز برخی آمار موجود از کاهش تلاطمهای تورمی خبر میدهند که می تواند منجر به رکود در بورس شود.
آرمند تصریح کرد: انتشار آمار نقدینگی کشور از سمت بانک مرکزی برای خرداد نشان میدهد که سیاستهای پولی و بانکی ایجاد شده از سمت سیاستگذاران تا حدی توانسته موفقیتآمیز باشد و عطش شتاب رشد نقدینگی تا حدی کنترل شده هرچند که فعلا به صورت کامل مهار نشده است.
این تحلیلگر بورس افزود: از سیگنال های موجود میتوان اینگونه برداشت کرد که احتمالا فعلا بازارها اغلب در فاز انتظار و تعادل قرار داشته باشند و بازدهیها به نوسانات کوچک روزانه محدود شود.
در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص بورس 18 هزار و 773 واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و تا سطح 2 میلیون و 176 هزار و 359 واحد پایین آمد. بازدهی این شاخص منفی 86 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با کاهش 6 هزار و 640 واحدی در رقم 770 هزار و 822 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص منفی 82 صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس نیز با ریزش 200 واحدی به رقم 28 هزار و 290 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با کاهش هزار و 291 واحد به سطح 142 هزار و 647 واحد رسید.
روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی شد و 240 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد فارس (صنایع پتروشیمی خلیج فارس)، وبملت (بانک ملت) و کالا (بورس کالا) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای وآیند (بانک آینده)، ارفع (شرکت آهن و فولاد ارفع) و کاوه (فولاد کاوه جنوب کیش) اختصاص داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 11 هزار و 346 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 366 میلیارد تومان بود که 3 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 16 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 6 هزار و 757 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، 106 نماد با رشد قیمت و 554 سهم با کاهش قیمت روبرو شدند.
در معاملات یکشنبه، 91 نماد صف خرید داشتند و 63 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 47 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 795 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 109 درصدی به 368 میلیارد تومان رسید./فارس