کشف سیاره فراخورشیدی مخفی-راهبرد معاصر
وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری

کشف سیاره فراخورشیدی مخفی

ستاره شناسان یک سیاره فراخورشیدی دو برابر سیاره مشتری پیدا کرده‌اند که تنها چند میلیون سال سن دارد و تاکنون از دید ما پنهان شده بود.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۸ - ۱۹ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 10
کد خبر: ۱۹۳۵۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ دانشمندان سیاره فراخورشیدی غول پیکری به نام MWC ۷۵۸ c کشف کرده‌اند که به اعتقاد آن‌ها ممکن است مسئول ایجاد الگو‌های بازوی مارپیچی در قرص‌های پیش‌سیاره‌ای باشد که از مرکز کهکشان راه شیری بیرون زده‌اند.

این بازو‌های مارپیچیِ گازی پر از ستارگان هستند و گمان می‌رود که زادگاه منظومه‌های سیاره‌ای باشند.

در عین حال، دانشمندان این نظریه را مطرح کرده‌اند که فعل و انفعالات با سیارات نوپا ممکن است باعث ایجاد الگو‌های مارپیچی شود. اکنون دانشمندان بر این باورند که ممکن است اولین شواهد مستقیمی را از این داشته باشند که در واقع چنین است.

کشف یک سیاره فراخورشیدی نزدیک

دانشمندان که جزئیات یافته‌های جدید خود را در مقاله‌ای در مجله Nature Astronomy بیان کرده‌اند، معتقدند سیاره MWC ۷۵۸ c ممکن است بازو‌های مارپیچی را در منظومه سیاره‌ای تازه متولد شده خود تولید کند.

کوین واگنر، نویسنده اصلی این مقاله و پژوهشگر فوق دکتری در رصدخانه استوارد دانشگاه آریزونا در بیانیه‌ای توضیح داد: مطالعه ما شواهد محکمی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد این بازو‌های مارپیچی توسط سیارات غول پیکر ایجاد شده‌اند.

وی افزود: ما با تلسکوپ فضایی جیمز وب می‌توانیم این ایده را با جستجوی سیارات بیشتری مانند MWC ۷۵۸ c آزمایش و پشتیبانی کنیم.

ستاره‌ی میزبان این سیاره تقریباً ۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و تنها چند میلیون سال سن دارد. به طور معمول، یک قرص پیش‌سیاره‌ای حدود ۱۰ میلیون سال طول می‌کشد تا از یک منظومه محو شود.

الگوی مارپیچی اطراف این سیاره برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ کشف شد. دانشمندان به سرعت خاطرنشان کردند که ممکن است نشان دهنده یافته‌های مرتبط با شبیه‌سازی‌های نظری باشد که شکل‌گیری سیارات غول‌پیکر را نشان می‌دهد.

واگنر توضیح داد: من به این منظومه به عنوان نمونه مقایسه‌ای فکر می‌کنم از اینکه منظومه شمسی ما زمانی که کمتر از یک درصد از عمر کنونی خود را داشته است، چگونه به نظر می‌رسیده است. سیاره مشتری که یک سیاره غول پیکر است، احتمالا میلیارد‌ها سال پیش با قرص ما تعامل داشته و به صورت گرانشی آن را شکل داده است که در نهایت منجر به تشکیل زمین شده است.

وی افزود: بازو‌های مارپیچی می‌توانند بازخوردی را در مورد فرآیند تشکیل سیاره ارائه دهند. مشاهدات ما از این سیاره جدید بیشتر از این ایده حمایت می‌کند که سیارات غول پیکر در اوایل شکل‌گیری منظومه، جرمی را از محیط تولد خود جمع می‌کنند و سپس به صورت گرانشی محیط بعدی را برای تشکیل سیارات دیگر که کوچکتر نیز هستند، تغییر می‌دهند.

چرا سیارات بیشتری مانند MWC ۷۵۸ c شناسایی نکرده‌ایم؟

دانشمندان به طور کامل درک نمی‌کنند که چرا ما برای اولین بار است که یک سیاره را در یک بازوی مارپیچی شناسایی کرده‌ایم. مدل‌های آن‌ها نشان می‌دهد که این سیارات زمانی که تازه شکل می‌گیرند باید بسیار درخشان باشند. با این حال، کشف MWC ۷۵۸ c ممکن است توضیح دهد که چرا این غول‌های تازه تشکیل شده تا این حد دست نیافتنی هستند.

پژوهشگران دانشگاه آریزونا از ابزاری در تداخل‌سنج تلسکوپ دوچشمی بزرگ (LBTI) استفاده کردند که ظرفیتی مشابه با تلسکوپ فضایی جیمز وب برای تشخیص نور فروسرخ دارد. آن‌ها می‌گویند که بدون آن، برخلاف اینکه جرم این سیاره حداقل دو برابر مشتری است، نمی‌توانستند آن را شناسایی کنند.

اگرچه پژوهشگران به طور کامل نمی‌دانند چرا MWC ۷۵۸ c دارای رنگ قرمز است. سرخ رنگ بودن آن به این معنی است که تشخیص طول موج‌های سرخ طولانی‌ترِ آن هنگام عبور از درخشش حرارتی جو زمین دشوارتر است.

واگنر می‌گوید: در هر صورت، اکنون می‌دانیم که باید جستجوی پیش‌سیاره‌های سرخ‌تر در این سیستم‌ها را آغاز کنیم که بازو‌های مارپیچی دارند.

پژوهشگران قصد دارند در مرحله بعد از تلسکوپ فضایی جیمز وب برای یافتن سیارات مشابه با MWC ۷۵۸ c استفاده کنند. / اسپیس

ارسال نظر
آخرین اخبار