تلاش ترامپ برای برکناری اولین زن سیاه‌پوست فدرال رزرو جولانی: موضوع عادی‌سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در شرق لبنان؛ ۲ نفر شهید شدند حریدی‌ها تهدید خود را عملی کردند پاشینیان: روابط ارمنستان با ایران شتاب گرفته است اسلامی: ازسرگیری بازرسی‌ها مشروط به اتخاذ «تدابیر ویژه» است کالاس: پنجره برای یک راه‌حل دیپلماتیک پیرامون برنامه هسته‌ای ایران، در حال کوچک شدن است/ تهران باید بدون تأخیر اجازه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای را بدهند عراقچی در گفت‌و‌گو با دیپلمات‌های اروپایی: ایران تعهدات خود را انجام داده، اکنون نوبت اروپاست آمریکا در اقدامی خصمانه ۴ گروه مقاومت عراقی را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی تعیین کرد 

صادرات گاز ایران به عراق از سر گرفته شد/ نفت در برابر گاز

نخست وزیر عراق روز سه‌شنبه خبر داد که این کشور به چارچوب توافقی برای تسویه بدهی ایران به دلیل واردات گاز رسیده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۸ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۹۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق شامگاه سه‌شنبه خبر داد که این کشور به چارچوب توافقی برای تسویه بدهی خود به ایران رسیده است.

السودانی با اشاره به توقف صادرات گاز ایران به عراق به دلیل تحریم‌های آمریکا گفت که بغداد توافق کرده که در مقابل واردات گاز، نفت سیاه به ایران بدهد.

آمریکا طی ماه‌های اخیر با وجود تعهد عراق به پرداخت مستمر و بدون وقفه بدهی گازی به ایران، با ممانعت از رسیدن پول خرید گاز از ایران به تهران، کارت تحریم ایران را به عنوان سلاحی علیه عراق و مردمش استفاده می‌کند.

نخست وزیر عراق در ادامه سخنانش به بحران کمبود برق در این کشور اشاره کرد و گفت که از ابتدای آغاز به کار این دولت، دلایل اصلی بحران برق را مشخص کردیم و راه حل‌هایی فوری، میان مدت و طولانی مدت برای آن تعیین کردیم.

وی ادامه داد: بحران برق قابل انتظار بوده و با آغاز هر فصل تابستان، ایجاد می‌شود و با قدرت به سوی تعمیر و نگهداری نیروگاه‌ها پرداخته و پس از آغاز فصل تابستان، تکمیل کردیم.

السودانی گفت: «عملیات ساخت یک نیروگاه در حال اجرا را تسریع بخشیده و یک نیروگاه را در صلاح الدین افتتاح کردیم و تولید برق به دلیل اقدامات دولت به ۲۶ هزار مگاوات رسید».

نخست وزیر عراق گفت که راه حل‌های میان مدت، بحران برق و واردات گاز در کشور را پایان خواهد بخشید.

وی به قرارداد با چند کشور برای تولید گاز در عراق اشاره کرد و گفت که شرکت‌های اماراتی فعالیت در سه چاه را آغاز کرده و همکاری با شرکت‌های چینی نیز در دست انجام بوده و بر اساس این قراردادها، عراق به تولید ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز خواهد رسید.

السودانی وعده داد که بحران برق در این کشور پس از بی نیاز شدن این کشور از واردات گاز حاصل خواهد شد که این موضوع نیز طی دو تا سه سال آینده محقق خواهد شد.

نخست وزیر عراق گفت که این کشور در حال مرتبط کردن شبکه برق خود با اردن بوده و توافقی نیز برای ارتباط شبکه برق این کشور با کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس امضا شده است.

وی افزود: «عراق تمام بدهی‌های خود را تسویه کرده و آن را در حساب شرکت‌های ایرانی قرار داد، اما ارسال گاز ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا متوقف شد».

السودانی گفت: «صادرات گاز ایران به عراق بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته بود که همین موضوع در تولید برق تاثیر گذار بود».

وی گفت که بحران گاز وارداتی از ایران برای تولید برق در نیروگاه‌های این کشور به پایان رسیده و توافق برای تهاتر نفت سیاه عراق با گاز ایران، برای نخستین بار گرفته شده تا مشکل واردات گاز از ایران پایان یابد

نخست وزیر عراق گفت که واردات گاز از ایران از سرگرفته شده و میزان واردات نیز افزایش خواهد یافت و توافقی نیز در این زمینه امضا شده است.

السودانی تاکید کرد که دولت این کشور به تلاش‌های خود برای مقابله با بحران‌ها ادامه خواهد داد.

پیشتر «جبار عوده» از رهبران کمیته هماهنگی شیعیان در عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی)، امروز (سه‌شنبه، ۱۱ جولای)، خبر داده بود که یک هیأت از دولت عراق برای بررسی بحران برق این کشور، عازم ایران می‌شود.

وی در گفتگو با وبگاه «المعلومه»، تصریح کرد: واشنگتن عامدانه با پیچیده کردن روند پرداخت‌های مالی برای واردات گاز از ایران، بحران انرژی در عراق را تشدید کرده؛ امری که به کاهش تولید برق با میانگین‌هایی نگران کننده منجر شده است. / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار