اعلام حمایت ترکیه از گسترش ناتو-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

اعلام حمایت ترکیه از گسترش ناتو

رئیس اداره ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه گفت که آنکارا از گسترش ناتو علیه هیچ کشور خاصی حمایت نمی‌کند، بلکه برای تضمین ثبات در جهان حامی گسترش آن است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۲۵ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 16
کد خبر: ۱۹۴۵۹۴

به گزارش راهبرد معاصر، باوجود هشدارهای مکرر روسیه و چین درباره هرگونه گسترش سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و پیوستن کشورهای جدید به آن، دولت ترکیه از گسترش این ائتلاف نظامی حمایت کرد.

 

«فخرالدین آلتون» رئیس اداره ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه گفت که آنکارا از گسترش ناتو علیه هیچ کشور خاصی حمایت نمی‌کند، بلکه برای تضمین ثبات در جهان حامی گسترش آن است.

 

آلتون طی یادداشتی برای وبگاه «میدل ایست آی» ادعا کرد که گسترش ائتلاف نظامی ناتو، «کلید صلح و ثبات بلندمدت» در جهان است.

 

وی در این مطلب نوشت: «ترکیه هرگز از [مشارکت در] پیچیده‌ترین عملیات‌های نظامی ائتلاف در نقاط مختلف جهان فرار نکرده است. در جهانی که هر روز بی‌ثبات‌تر شده و پر از تهدیدها و انواع جدید جنگ است، ترکیه با حفظ جهت‌گیری راهبردی ناتو، فعالانه با چالش‌های جدید مقابله می‌کند».

 

به گفته این مقام ارشد دولت ترکیه، آنکارا همچنان یک شریک مهم و متحد قابل اعتماد در طرح‌های جدید ناتو خواهد بود.

 

آلتون همچنین افزود: «ترکیه از گسترش جغرافیایی ناتو نه بر علیه هیچ کشور خاصی، بلکه برای تبدیل این ائتلاف به یک سازمان امنیتی تمام‌عیار که قادر به ایجاد ثبات باشد، حمایت می‌کند».

 

در تاریخ ۱۸ می سال ۲۰۲۲ بود که پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس و آغاز جنگ اوکراین، دولت‌های سوئد و فنلاند رویکرد عدم تعهد نظامی خود در قبال ناتو را تغییر داده و خواستار عضویت در این ائتلاف نظامی شدند.

 

فنلاند در ماه آوریل به ناتو ملحق شد اما دولت ترکیه به دلیل نگرانی‌های امنیتی همچنان مانع عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی می‌شود. در ماه جاری آنکارا بار دیگر گفت که سوئد باید تجمعات و راهپیمایی‌های ضد ترکیه در استکهلم را سرکوب کند تا موافقت این کشور را کسب نماید.

 

پس از یک روند تقریبا طولانی به مدت بیش از یک سال، دولت ترکیه بالاخره از پیوستن سوئد به ناتو حمایت کرد.

 

موافقت «رجب طیب اردوغان» با پیوستن سوئد به ائتلاف ناتو، نشان‌دهنده تغییرات آرام اما محسوس در سیاست خارجی ترکیه است و تحلیل‌ها گویای آن است که روابط آنکارا با مسکو و واشنگتن دچار تحول خواهد شد./ فارس

ارسال نظر