عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

استولتنبرگ مدعی شد؛ رفع مخالفت ترکیه با عضویت سوئد در ناتو

استولتنبرگ مدعی شد؛ رفع مخالفت ترکیه با عضویت سوئد در ناتو دبیر کل ناتو در آستانه اجلاس شهر ویلنیوس مدعی شد، رئیس جمهور ترکیه مخالفتش با تصویب عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی را کنار گذاشته است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۹ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۸۰۰

به گزارش راهبرد معاصر. «ینس استولتنبرگ»، دبیر کل ائتلاف پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ساعاتی قبل از شروع اجلاس سران این ائتلاف در پایتخت لیتوانی ادعا کرد، «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه مخالفتش با تصویب عضویت سوئد در ناتو را کنار گذاشته و قبول کرده پروتکل مربوط به این عضویت را در «سریع‌ترین زمان ممکن» به پارلمان ترکیه بفرستد.

 

خبرگزاری «رویترز» نوشت، دبیر کل ناتو این ادعا را بعد از مذاکراتی که با «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه و «اولف کریسترسن»، نخست وزیر سوئد پیش از برگزاری اجلاس ائتلاف در پایتخت لیتوانی داشته، اعلام کرده است.

 

دولت‌های سوئد و فنلاند در تاریخ ۱۸ مه سال ۲۰۲۲ (28 اردیبهشت 1401) پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس و آغاز جنگ اوکراین، رویکرد عدم تعهد نظامی خود در قبال ناتو را تغییر داده و خواستار عضویت در این ائتلاف نظامی شدند.

 

فنلاند در ماه آوریل گذشته به ناتو ملحق شد اما دولت ترکیه به دلیل نگرانی‌های امنیتی همچنان مانع عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی شده است. آنکارا مکررا گفته است، سوئد باید تجمعات و راهپیمایی‌های ضد ترکیه در استکهلم را سرکوب کند تا موافقت این کشور را کسب نماید. ترکیه همچنین معتقد است سوئد به اعضای گروهک تروریستی «پ.ک.ک» پناه داده است.

 

رئیس‌جمهور ترکیه اوایل روز دوشنبه با مطرح کردن شرط جدیدی از اتحادیه اروپا خواست درهای خود را به روی الحاق آنکارا باز کند تا در ازای آن آنکارا با عضویت سوئد در ناتو موافقت کند.

 

اردوغان در فرودگاه پیش از عزیمت به اجلاس ناتو در ویلنیوس گفت: اول بیایید راه را برای ترکیه در اتحادیه اروپا هموار کنیم و سپس، ما راه را برای سوئد باز می‌کنیم، همانطور که برای فنلاند این کار را کردیم. این اولین بار است که اردوغان عضویت سوئد در ائتلاف ناتو را به برنامه کشورش برای عضویت در اتحادیه اروپا گره می‌زند.

 

دفتر ریاست جمهور ترکیه همچنین اعلام کرد، اردوغان به «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا نیز در یک گفتگوی تلفنی در روز یکشنبه گفته است، آنکارا می‌خواهد رهبران ناتو یک پیام «روشن و قاطع» را در زمینه حمایت از نامزدی ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا بفرستند.

 

اردوغان و نخست وزیر سوئد در ساعات پایانی دوشنبه بعد از ورودشان به شهر ویلنیوس به دیدار یکدیگر رفتند.

 

اردوغان همچنین برنامه دیداری با «شارل میشل»، رئیس شورای اتحادیه اروپا در اواخر دوشنبه شب را نیز دارد.

 

«دانا اسپینانت»، سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا گفت: «شما نمی‌توانید این دو فرآیند را در ارتباط با ترکیه به هم گره بزنید.»/ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار