اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

انتقاد شدید باکو از بیانیه روسیه درباره قره باغ

انتقاد شدید باکو از بیانیه روسیه درباره قره باغ باکو نسبت به بیانیه وزارت امور خارجه روسیه درباره وضعیت قره باغ ناگورنو انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۲۵ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 16
کد خبر: ۱۹۴۶۰۰

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان به بیانیه وزارت خارجه روسیه در مورد وضعیت قره باغ کوهستانی انتقاد کرده و گفته است که این بیانیه با اعلامیه اتحاد بین دو کشور مطابقت ندارد.

 

جمهوری آذربایجان در این ارتباط اعلام کرده است که بیانیه وزارت خارجه روسیه در ۱۵ ژوئن ۲۰۲۳ با اظهار نظر در مورد بیانیه سه جانبه (۹/۱۰ نوامبر ۲۰۲۰) و روند صلح (بین آذربایجان و ارمنستان - تاس) همخوانی ندارد و این موضع گیری مسکو ناامید کننده است.

 

باکو تفسیر وزارت خارجه روسیه از تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری آذربایجان در زمینه به رسمیت شناختن قره باغ به عنوان بخشی جدایی ناپذیر ازجمهوری آذربایجان را غیرقابل قبول خوانده است. در این بیانیه آمده است که جمهوری آذربایجان در حال حاضر گام‌های عملی با هدف دستیابی به معاهده صلح بین باکو و ایروان برمی دارد و همواره پایبندی خود را به بیانیه‌های سه جانبه امضا شده بین با ارمنستان و روسیه نشان داده است.

 

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان همچنین تلاش برای سیاسی کردن ایجاد گذرگاه مرزی لاچین و ادعای متشنج شدن اوضاع انسانی در منطقه را بی‌اساس دانست.

 

در این بیانیه آمده است: «آذربایجان علاقه مند به تامین صلح و آرامش در منطقه است و به تلاش‌های خود در این راستا ادامه خواهد داد.»

 

پیش از این، وزارت خارجه روسیه نسبت به وضعیت اطراف قره باغ کوهستانی ابراز نگرانی کرده و گفته بود که این وضعیت در حال بدتر شدن است. این وزارتخانه گفته بود که بحران انسانی در این منطقه در حال تشدید است، مردم محلی با کمبود شدید مواد غذایی، دارو و مایحتاج اولیه مواجه هستند و تقریباً هیچ منبع برق و گاز ندارند.

 

وزارت خارجه روسیه همچنین گفته بود که این وضعیت می‌تواند شدیدترین عواقب را برای ارامنه ساکن قره باغ کوهستانی به دنبال داشته باشد. در این بیانیه از مقامات جمهوری آذربایجان خواسته شده بود تا اقدامات فوری برای رفع انسداد سریع کریدور لاچین، از سرگیری حرکت بدون مانع مردم، وسایل نقلیه و محموله‌ها در هر دو جهت از طریق جاده و همچنین تامین انرژی منطقه انجام دهند.

 

روسیه همچنین اعلام کرده بود که آماده است در آینده نزدیک نشست سه جانبه وزرای خارجه روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان را در مسکو ترتیب دهد تا در مورد پیمان صلح بین باکو و ایروان گفتگو و در مورد نشست سه جانبه آینده توافق کنند.

 

از سوی دیگر روز گذشته دولت ارمنستان اعلام کرد که «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر این کشور به همراه «چارلز میشل»، رئیس اتحادیه اروپا و «الهام علی اف»، رئیس جمهور آذربایجان در نشستی در بروکسل بر افزایش تلاش‌ها برای حل و فصل مسائل مورد بحث توافق کردند.

 

نشست سه جانبه نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، چارلز میشل، رئیس شورای اروپا و الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در بروکسل برگزار شد که در این نشست بر مسئله بحران انسانی در قره باغ کوهستانی که ناشی از مسدود کردن غیرقانونی کریدور لاچین توسط جمهوری آذربایجان است، تمرکز شد.

 

در این دیدار درباره روند مرزبندی و امنیت در مرزهای دو کشور، رفع انسداد زیرساخت‌های حمل و نقل و اقتصادی منطقه، توافق بر سر حل و فصل روابط دو کشور بحث و تبادل نظر شد و بر افزایش تلاش‌ها برای حل و فصل مسائل مورد بحث تاکید گردید.

 

سرویس مطبوعاتی دولت ارمنستان خاطرنشان کرد که رهبران سه کشور در مورد روند امضای معاهده صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان، مسائل حقوقی و امنیتی برای مردم قره باغ کوهستانی در رابطه با زندانیان، مفقودین و سایر مسائل بشردوستانه گفتگو کردند./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار