مسکو: باج‌خواهی آمریکا کمکی به روند دیپلماسی تهران-واشنگتن نمی‌کند حماس در آستانه معرفی رئیس جدید خود آلن ایر: ایران به هرگونه اقدام نظامی پاسخ سهمگین خواهد داد عراقچی ژنو را به مقصد تهران ترک کرد انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم

رزمایش نظامی چین و روسیه در دریای ژاپن

وزارت دفاع چین اعلام کرد که روسیه به زودی در رزمایش مشترک دو کشور در دریای ژاپن شرکت می‌کند؛ رزمایشی که پکن زمان دقیق آن را اعلام نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۱ - ۲۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 15
کد خبر: ۱۹۴۵۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ در حالی که تنش‌ها میان آمریکا و متحدانش با چین و روسیه بر سر اوکراین و تایوان همچنان خبرساز است، پکن و مسکو در تدارک برای رزمایش در دریای ژاپن هستند.

منابع رسانه‌ای از پکن خبر دادند، وزارت دفاع چین با انتشارز یک بیانیه اعلام کرد که این کشور و روسیه به زودی در دریای ژاپن رزمایش مشترک برگزار می‌کنند.

 قرار است نیرو‌های مسلح روسیه در رزمایش نظامی موسوم به «شمال. تعامل ۲۰۲۳» مشارکت کند.

در بیانیه وزارت دفاع چین آمده که طبق برنامه سالانه همکاری بین نیرو‌های مسلح روسیه و چین»، روسیه به زودی نیروی دریایی و هوایی خود را برای شرکت در رزمایش در دریای ژاپن اعزام خواهد کرد؛ رزمایشی که سازماندهی آن برعهده ارتش چین است.

به گفته وزارت دفاع چین، این رزمایش به موضوع حفظ امنیت خطوط دریایی راهبردی اختصاص دارد و با هدف بهبود «تعامل راهبردی بین نیرو‌های چین و روسیه، تقویت توانایی مشترک حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای و پاسخگویی به چالش‌های مختلف در زمینه امنیت انجام می‌شود».

تدارک چین و روسیه برای برگزاری رزمایش در دریای ژاپن در شرایطی انجام می‌شود که تنش‌ها میان واشنگتن و متحدانش با پکن و مسکو بر سر موضوعاتی از قبیل جنگ اوکراین و تایوان همچنان ادامه دارد.

آمریکا و متحدانش مدعی هستند که چین کار چندانی را برای اعمال فشار بر روسیه در زمینه توقف جنگ اوکراین انجام نمی‌دهد و پکن همچنان در حال توسعه روابط دوجانبه با مسکو است.

چین در حالی به توسعه روابط خود با روسیه ادامه داده است که با آمریکا و متحدانش درباره تایوان به شدت دچار تنش است. چین، جزیره تایوان را بخشی از چین می‌داند و درباره پیامد‌های تحرکات مداخله جویانه آمریکایی‌ها و متحدانش در زمینه تایوان به شدت هشدار داده است.

مقام‌های روسیه از قبیل سخنگوی کاخ کرملین ضمن حمایت از مواضع چین در قبال تایوان و تنش‌های پکن با غربی‌ها، مواضع غرب را تحریک آمیز خوانده و بر حق پاسخگویی چین به این تحرکات با انجام رزمایش‌های نظامی تاکید کرده است. / اسپوتنیک