به گزارش راهبرد معاصر؛ مائورو ویرا، وزیر امور خارجه برزیل در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک تاکید کرد: ما از قدیم با تحریمهای یکجانبه مخالف بودهایم. ما فقط آن دسته از تحریمها را به رسمیت میشناسیم که توسط شورای امنیت سازمان ملل تصویب میشوند. این موضع تاریخی سیاست خارجه برزیل است و ما در این مورد هم به آن پایبند هستیم.
در نشست اخیر سران ناتو که در شهر ویلنیوس، پایتخت لیتوانی برگزار شد، اعضای این ائتلاف نظامی وعده ارسال تسلیحات جدید و سنگین را به اوکراین دادهاند؛ اقدامی که به گفته مسکو صرفا درگیری را طولانی میکند و به درد و رنج غیرنظامیان میافزاید.
چندی پیش لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهوری برزیل نیز ضمن بازگو کردن موضع دولتش نسبت به جنگ اوکراین، تاکید کرد، روسیه و اوکراین باید به منظور دستیابی به صلح سازش کنند.
او طی یک کنفرانس خبری در رم تصریح کرد: بهترین کار این است که میانجیگری توسط کشورها و طرفهایی که در این درگیری شرکت ندارند، انجام شود. هر دو طرف باید یک چیز به دست آورند. روسها و اوکراینیها به خوبی میدانند که تنها نیازمند دستیابی به صلح هستند. ظرفیت اتحادیه اروپا برای میانجیگری در این درگیری محدود است چرا که در آن شرکت دارد، درست همانند آمریکا.
رئیسجمهوری برزیل به هند، مکزیک و کشورهای آفریقایی به عنوان میانجیگران صلح بیطرف بالقوه اشاره کرد. / ایسنا