غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

واکنش چین به انفجار پل کریمه: نباید به غیرنظامیان حمله شود

وزارت خارجه چین ضمن ابراز امیدواری برای حرکت مسکو و کی‌یف به سمت راهکار سیاسی و عدم حمله به غیرنظامیان، خواستار گفتگو برای تمدید توافق صادرات غلات از اوکراین شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۶ - ۲۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 18
کد خبر: ۱۹۵۱۲۹

به گزارش راهبرد معاصر، تحولات روز گذشته بین روسیه و اوکراین شامل انفجار پل کریمه و عدم موافقت مسکو با تمدید توافق صادرات غلات از طریق دریای سیاه، واکنش دولت چین را در پی داشت.

 

«مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز (سه‌شنبه) در واکنش به حمله اوکراین به پل متصل‌کننده شبه‌جزیره کریمه به سرزمین اصلی فدراسیون روسیه، خواستار عدم تهاجم دو طرف به غیرنظامیان شد.

 

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، مائو طی نشست خبری در پکن گفت: «طرفین باید از حملات علیه جمعیت و زیرساخت‌های غیرنظامی خودداری کرده، امنیت غیرنظامیان را تضمین کنند و به قوانین بین‌المللی بشردوستانه احترام بگذارند».

 

وی به نیابت از دولت چین ابراز امیدواری کرد که روسیه و اوکراین به عنوان طرفین اصلی جنگ، برای رسیدن به یک راه حل سیاسی جهت پایان دادن به این درگیری‌های ۵۰۹ روزه تلاش کنند.

 

روز گذشته خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع ارشد اوکراینی گزارش داد که رژیم کی‌یف در پس انفجار در پل متصل‌کننده کریمه به خاک فدراسیون روسیه است.

 

«دیمیتری مدودف» نایب رئیس شورای امنیت ملی روسیه نیز با تاکید بر لزوم حمله به نیروهای تروریست اوکراینی در خانه‌هایشان، گفت که اما هدف اصلی باید سرنگونی رژیم کی‌یف باشد.

 

طبق این گزارش، سخنگوی وزارت خارجه چین درباره منقضی شدن توافق صادرات غلات از بنادر اوکراینی نیز گفت که پکن به تمدید این قرارداد امیدوار است.

 

به نوشته اسپوتنیک، مائو در این‌باره توضیح داد: «چین امیدوار است که شرکت کنندگان در توافق غلات بتوانند به درستی موضوع امنیت غذایی جهانی را از طریق گفتگو و رایزنی حل کنند».

 

وی همچنین افزود: «چین آماده است روابط و همکاری با همه طرف‌ها را تقویت کرده، به ایجاد اجماع بین‌المللی گسترده‌تر کمک کند و فایده مثبتی برای امنیت غذایی جهانی داشته باشد».

 

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه روز دوشنبه گفته بود: «قرارداد صادرات غلات اوکراینی از طریق دریای سیاه امروز به پایان می‌رسد و این توافق برای روسیه عملاً فسخ شده است»./ فارس

ارسال نظر