چین: دیپلماسی تنها راه‌حل بحران اوکراین است-راهبرد معاصر
پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان لاهه صادر شد صدور بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران + جزئیات

چین: دیپلماسی تنها راه‌حل بحران اوکراین است

نماینده دائم چین در سازمان ملل با ارائه یک چارچوب چهار‌ ماده‌ای برای اوکراین تاکید کرد، دیپلماسی تنها راه‌حل بحران کی‌یف است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۸ - ۲۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 18
کد خبر: ۱۹۵۰۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، «گنگ شوانگ» معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل روز گذشته (دوشنبه) با ارائه یک چارچوب چهارنکته‌ای برای تلاش‌های آینده به منظور برقراری صلح در اوکراین، تصریح کرد که تنها یک راه‌حل سیاسی می‌تواند، مسئله بحران فعلی اوکراین را حل کند.

 

بنا بر گزارش شبکه راشاتودی، نماینده چین در سازمان ملل از جامعه بین‌الملل درخواست کرد که به دنبال یک پایان صلح‌آمیز برای بحران اوکراین شد.

 

این دیپلمات چینی روز دوشنبه در جریان سخنرانی در یک نشست علنی در شورای امنیت سازمان ملل، با ارائه طرح صلح برای اوکراین گفت که جامعه بین الملل باید «برای جلوگیری از خارج شدن اوضاع از کنترل با یکدیگر همکاری کنند».

 

وی ادامه داد: «تحولات وضعیت میدان نبرد نشان می‌دهد که ابزار نظامی نمی‌تواند بحران اوکراین را حل کند و ادامه درگیری تنها باعث رنج بیشتر غیرنظامیان می‌شود و حتی ممکن است به وضعیت غیرقابل پیش‌بینی و جبران‌ناپذیری منجر شود».

 

شوانگ تصریح کرد: «مهم نیست که این بحران تا چه زمانی ادامه داشته باشد اما در نهایت، از طریق ابزار سیاسی رفع خواهد شد».

 

چارچوب چین خواستار گفت‌وگو بین مسکو و کی‌یف، محدود شدن، «اثرات بالقوه سرریز این بحران (جنگ اوکراین)»، رسیدگی به موضوعات انساندوستانه و تضمین «ایمنی و امنیت هسته‌ای» به ویژه در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا است.

 

معاون نماینده چین در سازمان ملل در ادامه استدلال کرد که هر راه حلی برای جنگ اوکراین باید «از مفهوم امنیتی مشترک، جامع، مشارکتی و پایدار حمایت کند».

 

طبق گزاش راشاتودی، علی‌رغم آن‌که این دیپلمات چینی نام ناتو را به زبان نیاورد اما تصریح کرد که بحران اوکراین سال گذشته به لطف «بسط بلوک‌های نظامی» که «تنها می‌تواند برای اروپا و کل جهان آشوب و ناآرامی ایجاد کند» آغاز شد.

 

اسفند سال گذشته، چین یک طرح ۱۲ ماده‌ای برای پایان جنگ اوکراین ارائه کرد و خواستار ازسرگیری گفت‌وگوها بین مسکو و کی‌یف شد و تصریح کرد که حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشور‌ها باید حفظ شود.

 

دولت چین پیش از این تحریم‌های یکجانبه علیه مسکو را محکوم کرد و تصریح کرده است که بسط ناتو در اروپا، ریشه درگیری در اوکراین است.

 

ابتکار عمل چین مورد استقبال مسکو قرار گرفت و مقام‌های ارشد کرملین برای گفت‌وگوی بیشتر درباره این طرح ابراز تمایل کردند. با این‌حال، کی‌یف و برخی از متحدان غربی این کشور که پکن را حمایت از منافع روسیه متهم می‌کند، طرح چین را رد کردند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار