ابقای اعضای هیأت رئیسه شورای نگهبان برای یک سال آینده / جنتی برای یک سال دیگر دبیر شورا شد وزیر اطلاعات: امکانات اطلاعاتی و امنیتی را بسیج کردیم / در جنگ ۱۲ روزه ۷ میلیون گزارش مردمی داشتیم عضو سابق کمیسیون امنیت ملی: خاتمی یا نبویان برای دشمن هیچ فرقی ندارد سفیر ایران در مسکو: پزشکیان برنامه‌ای برای سفر به روسیه ندارد تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم

آیا دولت باید مجددا وزیر «صمت» معرفی کند؟

نماینده تهران در مجلس با اشاره به لایحه ۲ فوریتی تفکیک وزارت بازرگانی گفت: به نظر نمی‌رسد که تصمیم به تفکیک وزارت صمت در این برهه اقدام منطقی باشد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۲ - ۳۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 21
کد خبر: ۱۹۵۵۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، اقبال شاکری نماینده تهران و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به دلایل مخالفتش با تشکیل لایحه وزارت بازرگانی گفت: در روز رای‌گیری دیدگاهی در مجلس بود که معتقد بود تشکیل وزارت بازرگانی خلاف برنامه ششم است و از این بابت برای تصویب نیاز به دو سوم آرا دارد ولی هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد که براساس بررسی‌های صورت گرفته نیازی به رای دو سوم برای این لایحه نیست.

 

وی افزود: به طور کلی عده قابل توجهی از نمایندگان مجلس معتقد بودند وقتی بین این دو بخش جدایی می‌افتد تسلط جریان واردات کالا بر تولید و صادرات کالا حاکم می‌شود و اساساً این مسئله با شعار سال جاری که رشد تولید است در تضاد است. به بیان دقیق‌تر وقتی در بازار در ارتباط با کالایی کمبود پیش می‌آید و قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند، چه بخواهیم چه نخواهیم سازمان متولی به سرعت به سراغ واردات می‌رود تا بتواند عرضه و تقاضای آن کالا در بازار را تنظیم کند که اتفاقا کار درستی هم هست.

 

نماینده تهران در مجلس ادامه داد: اما شما نمی‌توانید مقوله واردات را محدود به یک هفته یا دو هفته کنید و پس از اینکه مسئله ناترازی حل شد روند واردات را متوقف کنید چرا که این کار به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست. بنابراین در عمل اتفاقی که می‌افتد این است که حتی پس از تنظیم بازار بواسطه واردات نیز سیاست‌گذاری امکان توقف واردات کالا را ندارد و این مسئله مستقیماً مسئله تولید را تحت شعاع قرار می‌دهد.

 

شاکری با بیان اینکه یکپارچگی میان بخش‌های مختلف وزارت صنعت، معدن و تجارت به واسطه راه‌اندازی سامانه‌های یکپارچه واردات، صادرات و تولید در این دولت و مجلس تازه در حال پا گرفتن است، گفت: متاسفانه دقیقا در زمانی که اقدامات دو سه سال گذشته برای ساماندهی واردات و صادرات در حال نتیجه دادن است، با تفکیک وزارت صمت تمامی این تلاش‌ها بی‌ثمر می‌شود.

 

وی درباره علت ارجاع لایحه تشکیل وزارت بازرگانی به کمیسیون اجتماعی خاطرنشان کرد: جابجایی بسیاری از دستگاه‌ها که در لایحه دولت پیش‌بینی شده مستلزم تغییراتی در وزارتخانه‌ای است که این دستگاه‌ها هم‌اکنون ذیل آن وزارتخانه قرار دارند. به هر حال وزارت کشاورزی هم‌اکنون پس از انتزاعی که در حوزه بازرگانی ایجاد شد، تسلط خوبی پیدا کرده است و از این بابت به نظر نمی‌رسد که تصمیم به تفکیک وزارت صمت در این برهه اقدام منطقی باشد.

 

نماینده تهران در مجلس گفت: البته بحث جدیدی که پس از عملیاتی شدن تشکیل وزارت بازرگانی پیش می‌آید این است که آیا دولت باید مجددا برای وزارت صنعت، وزیر به مجلس معرفی کند یا خیر که این مسئله نیز باعث می‌شود ما زمان را برای ساماندهی امور از دست بدهیم. بنابراین بهتر بود ابتدای دولت آینده بحث تفکیک وزارتخانه را دنبال کنیم تا دچار تزلزل در مدیریت‌ها نشویم./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار