دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

دست خالی هرتزوگ در بازگشت از آمریکا/ نگرانی تل‌آویو از نزدیکی تهران-قاهره

دست خالی هرتزوگ در بازگشت از آمریکا/ نگرانی تل‌آویو از نزدیکی تهران-قاهره روزنامه صهیونیستی هاآرتص در تحلیلی در رابطه با دست‌آوردهای سفر اخیر رئیس این رژیم به واشنگتن اعلام کرد، هرتسوک جز صدای کف‌زدن چیزی عایدش نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۱ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 24
کد خبر: ۱۹۶۰۵۴

به گزارش راهبرد معاصر، تسفی بارئیل تحلیل‌گر روزنامه هاآرتص در یادداشتی در این روزنامه نوشت: در حالی که کنگره مشغول کف‌زدن برای هرتسوک بود، سخنگوی وزارت خارجه مصر به ستایش از جمهوری اسلامی ایران می‌پرداخت.

 

او در مقدمه این یادداشت نوشت: هرتسوک رئیس (رژیم صهیونیستی) بخش‌های زیاد و مهمی از سخنرانی خود در کنگره آمریکا را به خطرات و تهدیدهای ایران اختصاص داد و خطاب به قانونگذاران آمریکایی گفت: نباید اشتباه کنیم، ایران به‌طور حتم به‌دنبال انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای نیست، ایران در حال ایجاد قدرت هسته‌ای است که ثبات خاورمیانه و فراتر از آن را تهدید کند.


او گفت که "هر کشوری که تحت نفوذ ایران قرار بگیرد دچار ویرانی و خرابی می‌شود" که اینجا به‌شدت مورد تشویق حاضران قرار گرفت تا ادامه دهد: ما در یمن، نوار غزه، سوریه، لبنان و عراق شاهد این مسائل بودیم.

 

این تحلیل‌گر صهیونیست تصریح کرد: اما هرتسوگ در سخنان خود چندان دقیق نبود، چون با نگاهی به حوادث تاریخی شاهد آن هستیم که یمن بعد از قیام‌های بهار عربی که ایران هیچ دخالتی در آن نداشت دچار مشکل شد، همچنین حتی در زمانی که حوثی‌ها اقدام به آزادسازی شمال یمن کردند، به‌دنبال تقابل و درگیری با ساختار جدید مورد حمایت عربستان نبودند و این خویشتنداری به‌طور حتم به‌توصیه ایران صورت گرفته بود، اما عربستانی‌ها خود آغازگر جنگ بودند و به‌همراه امارات جنگی را آغاز کردند که حدود هشت سال است همچنان ادامه دارد و تنها بعد از فشارهای ایالات متحده بر عربستان بود که از سال گذشته صورت گرفت، شاهد قرار گرفتن این بحران در مسیر دیپلماسی هستیم.

 

در مورد عراق هم صدام یکی از متحدان آمریکا بود که بعد از اشغال کویت در سال 1990، طی یک دهه بعد از آن تحت تحریم‌های شدید آمریکایی و بین‌المللی قرار گرفت تا آنکه رژیمش بعد از جنگ دوم خلیج فارس در سال 2003 سقوط کرد و از این نقطه بود که ویرانی بزرگ عراق آغاز شد و اصولاً حضور ایران نیز بعد از شکل‌گیری نظام جدیدی بود که ایالات متحده در عراق بنا نهاد و ساختاری را به وجود آورد که میلیاردها دلار در بزرگترین ماشین فساد جهان بلعیده می‌شود.

 

ایران در زمان حاضر با 10 میلیارد دلار تراز تجاری بزرگترین شریک تجاری عراق است، اما باید گفت بدون برق و گازی که ایران به عراق می‌فروشد، عراق شرایط بسیار بدتری نسبت به آنچه اکنون در آن قرار دارد، پیدا می‌کرد، همچنین نباید فراموش کرد که این ایران و شبه‌نظامیان متحدش بودند که بار جنگ علیه داعش را به‌جای ارتش فشل و ناکارآمد عراق به‌دوش کشیدند، ارتشی که توسط نیروهای آمریکایی آموزش دیده بود اما در اولین درگیری با داعش شکست خورد و فراری شد.

 

در لبنان نیز باید اعتراف کرد، 18 سالی که اسرائیل در لبنان حضور داشت باعث شد این سازمان به تنها قدرتی تبدیل شود که قابلیت ایجاد معادلات بازدارندگی را با تل‌آویو داشته باشد.

 

در بخش دیگری از یادداشت هاآرتص آمده است: در حالی که هرتسوک مشغول سخنرانی در کنگره آمریکا بود، سخنگوی وزارت خارجه مصر بیانیه مهمی را منتشر کرد، احمد ابوزید در تلویزیون این کشور گفت؛ "ایران کشور بزرگی است که منافعی در منطقه دارد، مصر به‌دنبال آن است که فعالیت‌های ایران به‌شکل مثبت صورت بگیرد و حاکمیت و اراده ملت‌ها در آن محترم شمرده شود، اگر این رویکرد تهران باشد ما بر این باوریم که روابط با این کشور می‌تواند به‌شکل علنی و شفافی گسترش پیدا کند".

 

همزمان با سخنان ابوزید، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران هم سخنان مشابهی ابراز داشت و گفت: مذاکراتی در رابطه با برخی از دغدغه‌های امنیتی مصر انجام دادیم، تحولات اخیر از طریق پیامی که هیثم بن طارق سلطان عمان در سفرهای خود به مصر و ایران داشت رد و بدل شد و وی در دیداری که با رهبر ایران و رئیس جمهور داشت تمایل مصر برای ازسرگیری روابط را به اطلاع رهبر ایران رساند و او نیز از این امر استقبال کرد.

 

این تحلیل‌گر در بخش دیگری از یادداشت خود می‌نویسد: وحدت مواضع کشورهای شورای همکاری به‌همراه مصر در رابطه با قطع روابط با ایران امروز به همان شکل در کنار زدن مشکلات و دشمنی خود با ایران شکل گرفته است، همان‌گونه که در رابطه با شکل‌گیری و افول تحریم‌ها علیه قطر هم شاهد آن بودیم، قطع روابط با ایران بدون هیچ مقدمه‌ای به پایان رسید تا شاهد ازسرگیری روابط بین امارات با ایران و اعزام سفیر از سوی این کشور باشیم، همچنین ابوظبی چندین توافقنامه اقتصادی با تهران به امضا رساند و صدور روادید برای ایرانی‌ها هم از سر گرفته شد.

 

در مارس گذشته نیز ایران و عربستان ازسرگیری روابط دیپلماتیک خود را اعلام کرده خبر دادند به‌دنبال توسعه روابط تجاری و توافقنامه امنیتی فی‌مابین که در سال 2000 به امضا رسیده بود، هستند، حال مذاکرات بین نمایندگان مصر و ایران نیز با وساطت عراق در حال انجام است و اطلاعیه‌های غیررسمی در مورد ازسرگیری پروازهای مستقیم بین دو کشور هم منتشر می‌شود.

 

هاآرتص با اشاره به برخی دیگر از رخدادهایی که بیانگر نزدیکی و گسترش روابط بین کشورهای عربی و جمهوری اسلامی ایران است تأکید کرد: تمامی این موارد بیانگر ترسیم خطوط راهبردی جدیدی است که تأکید می‌کنند با وجود حفظ روابط مستحکم با ایالات متحده اما از این پس کشورهای عربی و به‌ویژه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس قصد ندارند روابط خود را انحصاراً با ایالات متحده داشته باشند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار